HerNews.gr
Ελλάδα

Τουρισμός: Στους Top10 προορισμούς στον κόσμο η Ελλάδα το 2022

Στην κορυφαία δεκάδα με τις Top20 χώρες που προτίμησαν περισσότερο οι τουρίστες ως προορισμούς το 2022, μετά την άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό της περιόδου 2020-2021, συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνα της εταιρείας ταξιδιωτικών αναλύσεων «ForwardKeys».

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 8η θέση στην κατάταξη με τους Top20 ταξιδιωτικούς προορισμούς που δέχτηκαν τις περισσότερες απευθείας επισκέπτες το 2022 και σε σύγκριση με τα δεδομένα προ πανδημίας (δηλ. σε σχέση με το 2019).

Επίσης η Ελλάδα αναδείχθηκε ως πρώτη ευρωπαϊκή χώρα με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολύ υψηλότερα από την Πορτογαλία (10η), την Ισπανία (14η), την Ιρλανδία (15η) και την Γαλλία (16η) στην ίδια κατάταξη, που βασίστηκε στην ανάλυση εκατομμυρίων πτήσεων του 2022 και στην σύγκριση των δεδομένων με τα αντίστοιχα του 2019, δηλαδή πριν την έναρξη της πανδημίας και της μεγάλης πτώσης στα ταξίδια και τις μετακινήσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων και των «lock-down» (καραντίνα).

Όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία της «ForwardKeys», οι συνολικές αφίξεις στην Ελλάδα το 2022 (το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου) ήταν μειωμένες κατά 12% συγκριτικά με το 2019.

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας λίστας, έχοντας καταγράψει αύξηση των τουριστικών αφίξεων σε σχέση με το 2019, είναι -σχεδόν απρόσμενα- η Δομινικανή Δημοκρατία.

Στο διάστημα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 18ης Οκτωβρίου (τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία για τα αεροπορικά εισιτήρια), η Δομινικανή Δημοκρατία υποδέχτηκε 5% περισσότερους επισκέπτες από ό,τι το 2019. Στην πρώτη δεκάδα του Top20 ακολουθούν η Τουρκία, η Κόστα Ρίκα και το Μεξικό, οι οποίες κατάφεραν να μην έχουν απώλειες σε αφίξεις και να υποδέχτηκαν σχεδόν τον ίδιο αριθμό επισκεπτών με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

Travel: Τα 5 πιο ιστορικά χωριά της Ελλάδας που αξίζει να επισκεφθείς

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρουν οι καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποιήσεις σε βάρος ανηλίκων

Her News

Κορoνοϊός: Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε αυτά τα δύο μέρη

Her News b

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Είναι μία γλυκιά προσωπικότητα» δηλώνει η γυναίκα που βρίσκεται στο πλευρό του

Her News