HerNews.gr
Health

Υγιεινό πρωινό: Γιατί πρέπει να αποφεύγετε οπωσδήποτε την ζάχαρη

Ένα υγιεινό πρωινό είναι σημαντικό για να ξεκινήσει σωστά η μέρα. Ωστόσο, πολλοί από εμάς κάνουμε το λάθος να καταναλώνουμε πολύ ζάχαρη.

Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη από το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι ένα μεγάλο λάθος που αναπόφευκτα επηρεάζει την υγεία και το βάρος μας.

Η επίδραση ενός γλυκού πρωινού στον οργανισμό

Αν φάμε κάτι γλυκό πρωινό, είναι πολύ πιθανό να πεινάσουμε αμέσως μετά. Από την άλλη, όταν έχουμε ένα καλό πρωινό με φρούτα και ντομάτα και τοστ γαλοπούλας, για παράδειγμα, θα νιώσουμε πιο χορτάτοι.

Τα πρωινά με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες παράγουν αιχμές στη γλυκόζη και την ινσουλίνη που σας στέλνουν σε ένα τρενάκι της λαχτάρας για φαγητό, αύξηση βάρους και ορμονικές διαταραχές.

Το πρώτο σας γεύμα της ημέρας θα καθορίσει τις διατροφικές επιλογές που θα κάνετε για το υπόλοιπο της ημέρας. Ο στόχος λοιπόν είναι να φάτε ένα πρωινό που διατηρεί τα επίπεδα γλυκόζης και ινσουλίνης σε ισορροπία, σας δίνει ένα αίσθημα ικανοποίησης, σας παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τη γνωστική σας απόδοση και σας δίνει την απαραίτητη ανθεκτικότητα για να αντέξετε το στρες.

Ένα ισορροπημένο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους

Οι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι στην ινσουλίνη το πρωί, πράγμα που σημαίνει ότι επεξεργαζόμαστε καλύτερα τα τρόφιμα, ειδικά τους υδατάνθρακες, εκείνη την ώρα.

Με άλλα λόγια, ένα πρώιμο γεύμα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Μια μελέτη έδειξε ότι οι ίδιες θερμίδες σε παχαίνουν περισσότερο το βράδυ από ό,τι το πρωί, και οι άνθρωποι που τρώνε ελαφριά το βράδυ τείνουν να χάνουν βάρος πιο γρήγορα.

Πρωινό για να ελέγξετε το βάρος σας:

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη χορταίνει το στομάχι, ενισχύει τη συγκέντρωση και διατηρεί τον εγκέφαλο να λειτουργεί σωστά. Αυγά, γιαούρτι χωρίς προσθήκη ζάχαρης, φιλέτο γαλοπούλας, καρύδια, σπόροι λιναριού, σπόροι κάνναβης, πρωτεΐνη σε σκόνη.

Υδατάνθρακες: Πλούσιοι σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα, οι υδατάνθρακες είναι η κύρια πηγή ενέργειας μας. Τους περιέχουν δημητριακά ολικής αλέσεως, πλιγούρι βρώμης , κινόα, χούμους και όλα τα φρούτα και τα λαχανικά.


Υγιή λίπη: Είναι απαραίτητα για τη μεταφορά και την αφομοίωση διαφορετικών θρεπτικών συστατικών, λειτουργούν ως αμυντικό σύστημα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό . Συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση των κυτταρικών δομών και είναι υπεύθυνα για τον ορμονικό έλεγχο. Μερικά από αυτά είναι: οι ξηροί καρποί, αμύγδαλο ή φυστικοβούτυρο, ελαιόλαδο, αβοκάντο, σπόρους chia και λιναριού, λάδι καρύδας κλπ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η αϋπνία «σκοτώνει» τη γενναιοδωρία, σύμφωνα με νέα μελέτη

Her News

Η extra ποσότητα αλατιού σε μαγειρεμένο φαγητό μπορεί να αφαιρέσει ως και 2 χρόνια ζωής

Her News

Πότε το σώμα σου ”φωνάζει” ότι θέλει νερό -Τα 4 σημάδια

Her News