HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Μπορούμε τελικά να βάψουμε τα μαλλιά μας με ασφάλεια;

Η εγκυμοσύνη είναι ίσως η πιο ξεχωριστή εμπειρία στη ζωή μίας γυναίκας, αφού ο ερχομός ενός ανθρώπου στον κόσμο μπορεί να μας δημιουργήσει ενθουσιασμό, αλλά και τρόμο.

Και ο τρόμος γιγαντώνεται, όταν στην εγκυμοσύνη οι μέλλουσες μαμάδες ακούν μονίμως ένα «μη»: «Μην πίνεις αλκοόλ και μην καπνίζεις», «Μην τρως σούσι», «Μην πίνεις καφέδες». Και ανάμεσα σε όλα αυτά τα απαγορευτικά, είναι φυσικά και το βάψιμο του μαλλιού, ένα «μη» που έρχεται από την εποχή των γιαγιάδων και ακόμη και σήμερα καλά κρατεί.

Έρευνες, ωστόσο, δείχνουν ότι οι χημικές ουσίες που βρίσκονται στις βαφές μαλλιών δεν είναι τοξικές επομένως και πολύ μικρό ποσοστό απορροφάται από τον οργανισμό. Επομένως το να βάψουμε τα μαλλιά μας στην εγκυμοσύνη δεν είναι επικίνδυνο.

Τι πρέπει όμως να προσέξουμε:

Το ότι οι ερευνητές μας δίνουν το πράσινο φως να βάψουμε τα μαλλιά μας, δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε τον παράγοντα «εγκυμοσύνη» στην πλάκα. Αντίθετα, για να είμαστε απόλυτα ασφαλείς, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να τηρήσουμε:

Δεν βάφουμε τα μαλλιά πριν το δεύτερο τρίμηνο της κύησης

Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης θα δυναμώσουν και θα μακρύνουν τα μαλλιά μας γρήγορα κι έτσι θα μπούμε γρήγορα στον πειρασμό να τα βάψουμε. Ωστόσο, καλό θα ήταν να κάνουμε λίγη υπομονή να περάσει το πρώτο τρίμηνο. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε! Ας βεβαιωθούμε πρώτα ότι πηγαίνουν όλα καλά με την εγκυμοσύνη και από το δεύτερο τρίμηνο είμαστε έτοιμες να επισκεφθούμε το κομμωτήριο. Επιβάλλεται φυσικά, να ενημερώσουμε τον κομμωτή ή την κομμώτριά μας για την εγκυμοσύνη μας.

Βεβαιωνόμαστε ότι ο χώρος αερίζεται καλά

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βαφής πρέπει να βρισκόμαστε σε καλά αεριζόμενο χώρο. Οι αναθυμιάσεις από τη βαφή (ειδικά αν περιέχει αμμωνία) θεωρούνται επικίνδυνες. Γι’ αυτό και η διαδικασία δεν πρέπει να γίνεται σε κλειστό χώρο που δεν αερίζεται επαρκώς.

Για να βάψουμε τα μαλλιά μας μόνες μας στο σπίτι, δίνουμε μεγάλη προσοχή στα εξής:

  • Προτιμάμε χρωμοσαμπουάν αντί μόνιμης βαφής
  • Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες στη συσκευασία
  • Ψάχνουμε βαφή vegan – χωρίς αμμωνία, οξυζενέ και ρεσορκινόλη
  • Φοράμε οπωσδήποτε γάντια κατά την εφαρμογή
  • Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά τα μαλλιά μας μετά τη βαφή

Brownie Batter: Η απόχρωση στα μαλλιά που θα γίνει trend τα Χριστούγεννα!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εντυπωσιακά νυφικά για εγκύους!

Her News

Ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε κατά την διάρκεια του θηλασμού;

Her News b

Έβδομος μήνας εγκυμοσύνης: Τι να περιμένετε

Her News