HerNews.gr
DECORNEWS

Decornews: Τα πιο απλά βήματα που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τον χώρο σας

Όταν πρόκειται για κάθε είδους οικιακή δουλειά, όλοι γνωρίζουμε ότι το πρώτο βήμα είναι το πιο δύσκολο. Συχνά, ακόμη και η ιδέα να ανοίξετε το ντουλάπι παπουτσιών και να προσπαθήσετε να βάλετε κάποια τάξη είναι πολύ εξουθενωτικό για να το σκεφτείτε.

 Αλλά δυστυχώς, «είναι η εποχή για να ξεκουραστείτε σωστά;  Επιπλέον, τα Χριστούγεννα συμβαδίζουν με τη συσσώρευση περισσότερων πραγμάτων, επομένως, φυσικά, είναι λογικό να ξεκαθαρίσουμε πριν από την Πρωτοχρονιά.

Και το μεγάλο ερώτημα είναι… από που ξεκινάμε; Σας έχουμε τα πιο εύκολα βήματα για να οργανωθείτε και να αποφασίσετε από που πρέπει να ξεκινήσετε.

#1 Υπενθυμίστε στον εαυτό σας γιατί θέλετε να ξεφορτωθείτε κάποια αντικείμενα

Τίποτα δεν σας παρακινεί περισσότερο από έναν καλό λόγο για να αρχίσετε να ξεκαθαρίζετε. Τώρα για εμάς είναι συνήθως οι καλεσμένοι, αλλά δείτε το μακροπρόθεσμα- πώς θα επηρεάσει θετικά τη ζωή σας εάν συμμαζέψετε το σπίτι σας; Σκεφτείτε όλα τα πλεονεκτήματα του να έχετε έναν χώρο χωρίς ακαταστασία. Ένα ακατάστατο σπίτι κατακλύζει τον ήδη υπερφορτωμένο εγκέφαλό μας με πάρα πολλές αισθητηριακές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ευερεθιστότητα, αυξημένα επίπεδα άγχους και ακόμη  να σας κάνει να ντρέπεστε για το σπίτι σας όταν έρχονται οι επισκέπτες. 

#2 Κάντε ένα σχέδιο

Κάντε μια λίστα. Χρησιμοποιήστε το τηλέφωνό σας ή ένα σημειωματάριο και γράψτε φυσικά τα πράγματα που θα θέλατε να ξεφορτωθείτε. Στην αρχική περίπτωση της ακαταστασίας και της οργάνωσης, όταν όλα φαίνονται λίγο χαοτικά και πιθανώς υπερβολικά, γράψτε ένα σχέδιο για το τι θέλετε να οργανώσετε. Οργανώστε τα με προτεραιότητα αυτά που σας ενοχλούν περισσότερο αλλά είναι εύκολα στο να διορθωθούν, μεγάλη νίκη που θα σας κάνει να θέλετε να συνεχίσετε και έπειτα να περάσετε στις πιο “βαριές δουλειές”.

#3 Ξεκινήστε από τα μικρά

Το κλειδί για την αποτελεσματική οργάνωση είναι να το σπάσετε σε μικρά, διαχειρίσιμα κομμάτια. Μην ξεκινάτε με μεγάλες εργασίες, όπως η εκκαθάριση της σοφίτας ή του γκαράζ, αλλά αντίθετα, θέστε στον εαυτό σας μικρές προκλήσεις που μπορούν να ξεπεραστούν γρήγορα. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε αναδιοργανώνοντας το ράφι μπαχαρικών, τακτοποιώντας το συρτάρι με τις κάλτσες σας, εξετάζοντας τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας ή οργανώνοντας τα ντουλάπια του μπάνιου σας. Μπορεί να σας πάρει μόνο 10 λεπτά, αλλά θα νιώσετε μια μεγάλη αίσθηση ολοκλήρωσης.

#4 Βάλτε χρονόμετρο

Αυτή είναι μια προσέγγιση που έχουμε δοκιμάσει και δοκιμάσει και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε όταν προσπαθείτε να οργανώσετε ένα δωμάτιο αλλά νιώθετε ελαφρώς κουρασμένοι. Ρυθμίστε ένα ξυπνητήρι για όσο χρόνο διαθέτετε. Μπορεί να είναι 5 λεπτά, μπορεί να είναι 60 και απλώς δείτε πόσα μπορείτε να κάνετε σε αυτό το διάστημα.

#5 Ξεκινήστε με κάτι που θα παρατηρήσετε

Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε ένα δωμάτιο ή μια περιοχή όπου πραγματικά θα παρατηρήσετε αμέσως τους καρπούς του κόπου σας. Για παράδειγμα ξεκινήστε πρώτα με τα ρούχα σας. Μπορείτε να τα χωρίσετε σε μικρές ομάδες παρόμοιων αντικειμένων (όπως τα εσώρουχα, τα νυχτικά ή τα μπλουζάκια σας) και να πάρετε αποφάσεις που θα απολαμβάνετε τα οφέλη του επόμενου πρωινού όταν θα ντυθείτε.

#6 Ζητήστε βοήθεια

Όλα τα μέλη της οικογένειας μπορούν να είναι χρήσιμα γύρω από το σπίτι, και αυτό επεκτείνεται στην τακτοποίηση και τη διατήρηση της τάξης των κοινόχρηστων χώρων. Ενεργοποιήστε τα παιδιά αναθέτοντάς τους την ευθύνη να διατηρούν το δωμάτιό τους τακτοποιημένο και επιβραβεύστε τα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Με πόσα μαξιλάρια πρέπει να κοιμάστε;

HerNews ka

Αυτό είναι το ιδανικό επίπεδο υγρασίας για ένα άνετο σπίτι σύμφωνα με τους επαγγελματίες

HerNews ka

Αυτό είναι το χρώμα μετάβασης από χειμώνα σε άνοιξη και ταιριάζει σε τοίχους και διακόσμηση

Her News