HerNews.gr
DECORNEWS

Με πόσα μαξιλάρια πρέπει να κοιμάστε;

Τα μαξιλάρια είναι ένα συχνά παραμελημένο στοιχείο του κρεβατιού μας. Τείνουμε να περνάμε ώρες αγωνιώντας για το τέλειο στρώμα, από το υλικό μέχρι τη σφριγηλότητα και όλα τα ενδιάμεσα, αλλά η στήριξη του κεφαλιού μας είναι κάπως εκ των υστέρων. 

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει ένα κοινό λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – από εμάς: κοιμόμαστε με λάθος αριθμό μαξιλαριών. 

Όπως τα στρώματα, όλοι έχουμε τις προτιμήσεις μας όσον αφορά τα μαξιλάρια – μαλακά ή σταθερά, παχουλά ή επίπεδα, πουπουλένια ή αφρώδες – αλλά η προσωπική άνεση δεν πρέπει να είναι ο μόνος παράγοντας που λαμβάνετε υπόψη.

 Υπάρχει επίσης το ζήτημα της υποστήριξης και τα καλύτερα μαξιλάρια πρέπει να κρατούν το κεφάλι και τον λαιμό σας ευθυγραμμισμένα με τη σπονδυλική σας στήλη.

Με πόσα μαξιλάρια πρέπει να κοιμόμαστε;

Ο απώτερος στόχος είναι να διατηρήσετε το κεφάλι, τον λαιμό και τη σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμισμένα, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε σχήμα ενώ είστε ξαπλωμένοι όπως είναι όταν στέκεστε όρθιοι. Πάρα πολλά μαξιλάρια ή, αντίθετα, πολύ λίγα, θα αναγκάσουν το κεφάλι σας να ακουμπήσει πολύ χαμηλά ή ψηλά από όσο θα έπρεπε.

Όταν ξαπλώνετε ανάσκελα, ένα μαξιλάρι πρέπει να γεμίζει το κενό μεταξύ του λαιμού και του στρώματος, ενώ όταν κοιμάστε στο πλάι, θα πρέπει να είναι αρκετά παχύ ώστε να στηρίζει το κεφάλι και τον λαιμό σας χωρίς να τα σπρώχνει πολύ μπροστά ή πίσω.

Ο ύπνος με πολύ λίγα ή πολλά μαξιλάρια μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα και την πλάτη και δυσκαμψία στους ώμους λόγω κακής ευθυγράμμισης της σπονδυλικής στήλης.

Αν χρησιμοποιείτε ένα μαξιλάρι που είναι πολύ μαλακό ή σφιχτό για τη θέση ύπνου που προτιμάτε, μπορεί επίσης να διαταράξει την αναπνοή σας και να οδηγήσει σε περαιτέρω δυσφορία.  Δεδομένου ότι όλα τα σώματά μας έχουν διαφορετικά σχήματα και μεγέθη, και όλοι κοιμόμαστε σε διαφορετικές στάσεις, η ποσότητα των μαξιλαριών με τα οποία πρέπει να κοιμόμαστε θα διαφέρει από άτομο σε άτομο και θα εξαρτηθεί επίσης από το ύψος των εν λόγω μαξιλαριών. 

Αν κοιμάσαι στο πλάϊ

Η συντριπτική πλειονότητα από εμάς κοιμόμαστε στο πλάι. Γενικά, θα θέλετε δύο μαξιλάρια αν κοιμάστε στο πλάι, (ανάλογα με το πόσο χοντρά είναι, φυσικά).  Αν δεν έχετε αρκετά μαξιλάρια κάτω από το κεφάλι σας ή έχετε πάρα πολλά, ο λαιμός σας θα είναι στραμμένος στο πλάι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Συνήθως, θα χρειαστείτε ένα παχύτερο μαξιλάρι με περισσότερο υποστηρικτικό υλικό, έτσι ώστε το κεφάλι σας να μην βυθίζεται προκαλώντας υπερβολική πλάγια κάμψη του λαιμού σας. Για αυτό, προτείνει ένα σταθερό υλικό όπως το λάτεξ.

Αν κοιμάσαι ανάσκελα

Η δεύτερη πιο κοινή στάση ύπνου είναι ανάσκελα, γνωστή και ως ύπτια θέση. Εάν κοιμάστε ανάσκελα, χρειάζεστε ένα λεπτό μαξιλάρι για να αποτρέψετε την πολύ λυγισμένη κεφαλή σας προς τα εμπρός. Όσο πιο λεπτό είναι το μαξιλάρι, τόσο καλύτερα αν κοιμάσαι ανάσκελα. Υπάρχουν επίσης συγκεκριμένα μαξιλάρια που είναι φτιαγμένα για όσους κοιμούνται ανάσκελα και έχουν επιπλέον μαξιλάρι μόνο στο κάτω μισό του μαξιλαριού που χρησιμοποιείται για να στηρίζει το λαιμό σας.

Αν κοιμάσαι μπρούμυτα

Αν κοιμάστε μπρούμυτα , θέλετε είτε ένα λεπτό μαξιλάρι ή καθόλου μαξιλάρια, ώστε το κεφάλι σας να μην είναι κολλημένο σε προέκταση όλη τη νύχτα. Ψάξτε για πολύ λεπτά μαξιλάρια για να κρατάτε το κεφάλι σας όσο το δυνατόν πιο ουδέτερο ενώ βρίσκεστε μπρούμυτα και θα θέλετε ένα μαξιλάρι μικρότερου μεγέθους γιατί συνήθως χρησιμοποιείτε μόνο μια γωνία του.

Είναι καλό να κοιμάστε χωρίς κανένα μαξιλάρι;

Αν το να αποφασίσεις με πόσα μαξιλάρια θα κοιμηθείς σε κρατάει ξύπνιο το βράδυ, μπορεί να αναρωτιέσαι αν είναι καλύτερο να κοιμάσαι καθόλου χωρίς μαξιλάρι . Η απάντηση είναι αυτή που διχάζει τους ειδικούς, αλλά γενικά, η πλήρης αφαίρεση του μαξιλαριού είναι πραγματικά μια επιλογή μόνο για ορισμένους τύπους.

Όσοι κοιμούνται ανάσκελα ή μπρούμυτα μπορεί να είναι πιο άνετο να κοιμούνται χωρίς μαξιλάρι, βοηθώντας στην ανακούφιση του πόνου στον αυχένα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους που εργάζονται σε ένα γραφείο και τείνουν να γέρνουν προς τα εμπρός κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς το να ξαπλώνετε ανάσκελα χωρίς μαξιλάρι φέρνει το κεφάλι και το λαιμό σας σε ουδέτερη θέση. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια δεν είναι μόνο για τις πόρτες – 3 άλλα μέρη που μπορούν να διακοσμηθούν

HerNews ka

Η ανεπανάληπτη εμπειρία του να κοιμάσαι σε υπόσκαφο

Her News

Σεντόνια: Ποιο υλικό είναι το καλύτερο για το κρεβάτι σας;

Her News