HerNews.gr
Health

Γιατί θέλω να ουρήσω την ώρα που κοιμάμαι

Πέφτετε να κοιμηθείτε και ξαφνικά ή ξυπνάτε ή δεν προλαβαίνετε καν να κοιμηθείτε και θέλετε να τρέξετε στην τουαλέτα. Γιατί συμβαίνει αυτό και θέλετε να ουρήσετε όταν χαλαρώνετε; 

Πίνετε πολύ νερό πριν τον ύπνο

Πέρα από το προφανές, οι ειδικοί εξηγούν ότι κάποιοι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο νερό καταναλώνουν τις ώρες πριν πάνε για ύπνο. Γεγονός που μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Το ιδανικό είναι να σταματάτε την κατανάλωση υγρών δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο. Μην ξεχνάτε  να πάτε τουαλέτα πριν πέσετε στο κρεβάτι. Αν τηρείτε αυτούς τους δύο κανόνες και εξακολουθείτε να ξυπνάτε στη διάρκεια της νύχτας, ήρθε η ώρα να συμβουλευτείτε γιατρό.

Αλκοόλ ή καφεΐνη πριν κοιμηθείτε

Τόσο το αλκοόλ αλλά τόσο και η καφεΐνη αυξάνουν την παραγωγή ούρων. Προσπαθήστε να αποφεύγετε την κατανάλωση καφεΐνης. Συμπεριλαμβανομένου και του τσαγιού – μετά τις 6 μ.μ. και μην πίνετε αλκοόλ για τουλάχιστον 3 ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα προκαλούν συχνή ενούρηση. Τέτοια είναι η γονόρροια και τα χλαμύδια. Συχνά συνοδεύονται από τσούξιμο και αίσθημα καύσου.

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Πώς συνδέεται η παχυσαρκία με το Αλτσχάιμερ

Her News

Ένας στους έξι ανθρώπους έχει πονοκέφαλο κάθε ημέρα

Her News

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας: «Οι ταμπέλες δεν προορίζονται για τους ανθρώπους»

Her News