HerNews.gr
Ελλάδα

Έκτακτη συνέντευξη Πλεύρη για τις ελλείψεις στα φάρμακα – Τι θα γίνει με τη λίστα

Σε αναβρασμό βρίσκεται το υπουργείο Υγείας για το «καυτό» ζήτημα της σοβαρής έλλειψης φαρμάκων και στη χώρα μας, για το οποίο θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση σήμερα, Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου και ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ Γιάννης Σωτηρίου θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 17:00.

Με το «μαχαίρι να έχει φτάσει στο κόκκαλο», το μέτρο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ακόμη και για απλά φάρμακα μοιάζει πλέον να είναι «μονόδρομος», τονίζουν οι γιατροί.

Το υπουργείο Υγείας που έχει εντοπίσει εδώ και αρκετούς μήνες τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων ευρείας χρήσης, μέσω του ΕΟΦ, επιχείρησε με την απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών (από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη) αλλά και τον έλεγχο στις φαρμακαποθήκες σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια να εξομαλύνει την κατάσταση.

Ωστόσο, η ανεξέλεγκτη έξαρση των ιώσεων, της γρίπης, του συγκυτιακού ιού αλλά και του κορωνοϊού που έχει σαρώσει μικρούς και μεγάλους, δημιουργεί σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα στους πολίτες, οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα ακόμη και για ένα αντιπυρετικό σιρόπι.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η κορύφωση της γρίπης και του κορωνοϊού και των δεκάδων άλλων ιώσεων αναμένεται στα τέλη του Ιανουαρίου, το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε επικαιροποίηση ορισμένων μέτρων αλλά και στην εφαρμογή κάποιων νέων.

Ένα από αυτά είναι και η συνταγογράφηση όλων των φαρμακευτικών σκευασμάτων από τους γιατρούς, πρόταση που είχε συζητηθεί και στο δεύτερο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου.

Πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι η απόφαση για την συνολική συνταγογράφηση σχεδόν όλων των φαρμακευτικών σκευασμάτων θα γίνει άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση με τα ελλειπτικά φάρμακα.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ σε εντάσσει στο δυναμικό της ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας!

HerNews ka

Ι.Ο.ΑΣ: Να οδηγούμε με ασφάλεια για να μη χάνονται συνάνθρωποί μας

Her News

Οι Τούρκοι βάζουν «φωτιά» στο Αιγαίο – Ψύχραιμα και αποφασιστικά απαντά η Αθήνα

Her News