HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να διατηρήσετε το υπνοδωμάτιο σας ζεστό το χειμώνα χωρίς θέρμανση – Οικονομικές λύσεις

Αυτό τον χειμώνα, η θέρμανση του σπιτιού σχεδόν αναπόφευκτα θα κοστίσει περισσότερα χρήματα, επομένως έπρεπε να σκεφτούμε λίγο έξω από το κουτί όσον αφορά τις έξυπνες μεθόδους για τη θέρμανση των δωματίων μας και μερικά απλά κόλπα σχεδιασμού μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσετε το υπνοδωμάτιο σας άνετο.

Το να διατηρείτε το υπνοδωμάτιο σας ζεστό τον χειμώνα, είναι μια μεγάλη πρόκληση, και όταν νιώθουμε την ψύχρα δεν είναι και ότι καλύτερο. Διαβάστε παρακάτω για αυτές τις ιδέες για το υπνοδωμάτιο που θα σας κρατήσουν ζεστές αυτή τη σεζόν.

#1 Εργαστείτε για τη στεγανοποίηση του σχεδίου

Πρώτα απ ‘όλα, κάντε μια γρήγορη απογραφή της κρεβατοκάμαρας και αξιολογήστε από πού μπορεί να “μπάζει” και να έρχεται κρύο και πώς μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση. Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να διπλώνετε κουβέρτες ή πετσέτες από τα κενά κάτω από τις πόρτες για να μην εισέρχεται κρύος αέρας από το παγωμένο μπάνιο με παράθυρα με μονά τζάμια ή να διατηρείτε τη ζεστασιά στο άνετο υπνοδωμάτιό σας.

#2  Εστιάστε στο κρεβάτι

Η πραγματοποίηση αλλαγών στα κλινοσκεπάσματα θα μπορούσε να εξοικονομήσει λογαριασμούς ενέργειας , οπότε αλλάξτε αυτό το λεπτό πάπλωμα με ένα πιο χοντρό πάπλωμα και προσθέστε κουβέρτες στο κρεβάτι σας. Όχι μόνο θα δημιουργήσει ένα ζεστό κάλυμμα στο δωμάτιό σας, αλλά θα κάνει τον χώρο ακόμα πιο ζεστό.

Οι επιφάνειες στρωμάτων έχουν επίσης πολλά οφέλη. Μπορούν να προσθέσουν ελαστικότητα ακόμα και στα πιο σκληρά στρώματα και μπορούν επίσης να έχουν χρήσιμες ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της θερμότητας στο κρεβάτι σας. Σκεφτείτε προσεκτικά ποιο υλικό μπορεί να είναι καλύτερο, το πούπουλο ή το μαλλί είναι πιο πιθανό να κρατήσουν το κρεβάτι σας άνετο για περισσότερο.

#3 Ελέγξτε πόσο μονωμένα είναι τα παράθυρά σας

Υπάρχουν πολλές εργασίες μόνωσης DIY στις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας εάν έχετε προσδιορίσει τα παράθυρά σας ως το κύριο πρόβλημα.
Τα ένθετα παραθύρων προσφέρουν εξαιρετική μόνωση κατά τους ψυχρούς χειμερινούς μήνες, ενώ είναι οικονομικά αποδοτικά σε σύγκριση με τις πλήρεις αντικαταστάσεις παραθύρων.
Το αεροπλάστ, αν και δεν είναι η πιο αισθητική λύση, είναι μια άλλη κορυφαία συμβουλή για μια γρήγορη και εύκολη λύση που μπορεί να προσθέσει μόνωση σε λίγα λεπτά στο υπνοδωμάτιο σας.
Εναλλακτικά, το καλαφάτισμα εφαρμόζεται εύκολα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σφραγίσει τα κενά μεταξύ του παραθύρου, του πλαισίου και του τοίχου.

#4 Σκεφτείτε το πάτωμα σας

Οι ξύλινες σανίδες δαπέδου εργάζονται σκληρά για να φέρουν μια αισθητική ζεστασιά σε ένα υπνοδωμάτιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να είναι τραβηγμένες και να επιτρέπουν τη ροή δροσερού αέρα στο χώρο.
Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να επενδύσετε σε χαλιά, τα χαλιά κρεβατοκάμαρας μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη μόνωση του χώρου. Διαλέξτε ένα χαλί με ψηλό πέλος που παγιδεύει τη ζεστασιά και είναι απαλό κάτω από τα πόδια.

#5 Χρησιμοποιείστε τα μαξιλάρια σας προς όφελός σας

Σκεφτείτε αυτά τα μαξιλάρια. Όταν σκέφτεστε πώς θα τακτοποιήσετε τα μαξιλάρια σας , μπορεί να θέλετε πραγματικά να αγοράσετε περισσότερα μαξιλάρια ύπνου.
Μπορεί επίσης να θέλετε να προσθέσετε περισσότερα διακοσμητικά μαξιλάρια που μπορείτε να τα τοποθετήσετε πίσω από μαξιλάρια ύπνου, αν δεν έχετε κεφαλάρι, προσθέτοντας ένα επιπλέον απαλό στρώμα που προστατεύει το κεφάλι σας από τον τοίχο.

#6 Επαναξιολογήστε τις κουρτίνες σας

Οι κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο είναι ζωτικής σημασίας, όταν πρόκειται για το ζέσταμα του σπιτιού. Δεν είναι μόνο διακοσμητικά, αλλά η κύρια λειτουργία τους είναι να μπλοκάρουν και να παρακολουθούν τα επίπεδα φωτός που πλημμυρίζουν στο δωμάτιο.
Κρατήστε τις κουρτίνες σας ανοιχτές μέχρι τις 15:00 περίπου και όταν ο ήλιος αρχίσει να δείχνει σημάδια δύσης, ξέρετε ότι η θερμοκρασία θα μειώνεται ώρα με την ώρα και είναι θέμα χρόνου να κρυώσει το υπνοδωμάτιο σας. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

 

Νεότερα Άρθρα

5 χρώματα ντουλαπιών κουζίνας που αποφεύγουν οι σχεδιαστές για το 2024

HerNews ka

Κρεβατοκάμαρα: Οδηγός φωτισμού για το υπνοδωμάτιο

Her News

Διακόσμηση εισόδου: Όμορφες ιδέες για το σπίτι σας

Her News