HerNews.gr
Beauty

Skincare trends 2023: Αυτές είναι οι τάσεις που υπόσχονται θεαματικές αλλαγές στην επιδερμίδα σας!

Τα skincare trends δεν αφορούν μόνο τις τάσεις στα προϊόντα περιποίησης, αλλά και την συμπεριφορά και τον σεβασμό απέναντι στην επιδερμίδα.

Πρόκειται για έναν κανόνα που φαίνεται να κυριαρχεί ήδη από τις προηγούμενες χρονιές και σίγουρα θα συνεχίσει και το 2022 αλλάζοντας ριζικά τη ρουτίνα περιποίησης σας.

Είναι γεγονός πως λανσάρονται ολοένα και περισσότερα προϊόντα τα οποια είναι πολλά υποσχόμενα, πράγμα που οδηγεί στην επιλογή συστατικών που είτε είναι περιττά είτε δεν τα έχει ανάγκη η επιδερμίδα σας.

Ποια είναι όμως τα πιο συναρπαστικά skincare trends του 2022 και πώς θα αλλάξουν την σχέση σας με το δέρμα σας;

#1 Skin Rewilding

O όρος “rewilding” αφορά την διατήρηση της ισορροπίας περιοχών άγριας φύσης, φροντίζοντας να μην απογυμνωθεί η γη ή να διαταραχθούν οι φυσικές διαδικασίες. Όταν πρόκειται όμως για το δέρμα σας, το rewilding σημαίνει ότι προστατεύετε το μοναδικό του μικροβίωμα και σέβεστε τη φυσική του ισορροπία.

Το 2021 κυκλοφόρησε πλήθος προϊόντων με απώτερο σκοπό να προστατευτεί ο επιδερμικός φραγμός και οχυρωθεί απέναντι στις εξωτερικές επιθέσεις. 

Φέτος, θα εστιάσετε ακόμη περισσότερο στο rewilding με φόρμουλες για ισορροπημένο pH, φιλικά συστατικά που ενισχύουν τα βακτηρίδια και προϊόντα που δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ στην επιδερμίδα. 

#2 Less is more: Διαφορετική προσέγγιση στην περιποίηση

Κι ενώ η βιομηχανία περιποίησης δέρματος αναπτύσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, παράλληλα επικρατεί μεγάλη σύγχυση και παραπληροφόρηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να παρατηρείται μια τάση για μείωση της πολυπλοκότητας γύρω από τις ρουτίνες περιποίησης βάζοντας “φρένο” σε βαριά και αντιπαραγωγικά προϊόντα.

Για παράδειγμα, οι πολλαπλοί μέθοδοι καθαρισμού, η ταυτόχρονη χρήση δραστικών συστατικών και απολεπιστικών οξέων επηρέασε την ποιότητα του δέρματος φέρνοντας τα αντίθετα αποτελέσματα. Μάλιστα, το λάθος skincare layering σε συνδυασμό με πληθώρα προϊόντων “σόκαρε” πολλές επιδερμίδες. 

Στα skincare trends του 2022 λοιπόν παρατηρείται να ευδοκιμεί μια “less is more” προσέγγιση. Δηλαδή, λιγότερα και ποιοτικότερα προϊόντα έναντι ποσότητας. 

Η εστίαση σε προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς σκοπούς, είναι must.

Για παράδειγμα, η κεραλοιφή με φυτικά συστατικά, είναι μια εξαιρετική επιλογή για την περιποίηση του δέρματος. Οι ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες της κεραλοιφής χαρίζουν στο δέρμα την λάμψη, υγεία και νεότητα, ενώ οι αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις της μπορούν να θεραπεύσουν δερματικές βλάβες, όπως είναι το έκζεμα, η ακμή, η δερματίτιδα και η ψωρίαση.

Ακόμη, το Multiporpose Dry Oil, είναι ένα θαύμα για το πρόσωπο, το σώμα αλλά και τα μαλλιά σας. Θρέφει, αναδομεί, ενυδατώνει και χαρίζει ελαστικότητα χάρη στα θρεπτικά και πλούσια συστατικά του. Παράλληλα, χαρίζει λάμψη και ζωντάνια στα ταλαιπωρημένα μαλλιά ενώ το δέρμα αποκτά μεταξένια υφή. 

Βασικός στόχος της less is more ιδεολογίας, είναι μια περιποίηση που θα εστιάζει στις ποιοτικές επιλογές αλλά και σε μια ολιστική φροντίδα από μέσα προς τα έξω.

#3 Emo-Beauty ή αλλιώς συναισθηματική ομορφιά!

Στα skincare trends του 2022 θα δούμε μια στροφή προς τη συναισθηματική ομορφιά. Αυτό σημαίνει ότι θα εκτιμήσετε περισσότερο προϊόντα που σας φτιάχνουν την διάθεση, που σας χαλαρώνουν από το καθημερινό στρες και που θα κάνουν την ρουτίνα σας μια πραγματική ιεροτελεστία.

Θα δωθεί έμφαση σε έλαια, απολαυστικές, αναζωογονητικές μυρωδιές και βελούδινες υφές κατευνάζοντας πρώτα το πνεύμα και έπειτα στην επιδερμίδα. 

#4 Έμφαση στην περιποίηση ολόκληρου του σώματος 

Η περιποίηση του δέρματος δεν πρέπει να σταματά στο λαιμό και στο ντεκολτέ. Το 2022 θα είναι η χρονιά που θα συνηθίσετε στην ιδέα να επεκτείνετε τη ρουτίνα σας από την κορυφή ως τα νύχια.

Η περιποίηση του σώματος δεν θα πρέπει να απουσιάζει από την καθημερινότητά σας. Ενεργά συστατικά όπως το γλυκολικό οξύ, η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ που κανονικά θα βρίσκονταν στα προϊόντα για το πρόσωπο, φέτος θα τα δείτε να ενσωματώνονται και σε προϊόντα για το σώμα. 

Εστιάζοντας μόνο στις ρυτίδες και στις πανάδες, βάζετε παύση στην ανανεώση της επιδερμίδας του σώματός σας, μεγεθύνοντας τον κίνδυνο για εμφάνιση βλαβών με την πάροδο του χρόνου.

Τα skincare trends του 2022 δεν αφορούν λοιπόν προϊόντα, αλλά μια ριζική αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στην επιδερμίδα. 

Παράλληλα, τα προϊόντα που θα επιλέξετε θα πρέπει να ταιριάζουν απόλυτα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας βελτιώνοντας την υγεία του φραγμού της και την όψης της.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Sydney Sweeney: Η ανατρεπτική αλλαγή που έκανε στα μαλλιά της για το after party των Όσκαρ

HerNews ka

Hailey Bieber: Δημιούργησε την κορυφαία πρόταση στο μανικιούρ για την άνοιξη 2023!

HerNewskl

Ποια είναι τα ιδανικά χρώματα σκιών για τα καστανά μάτια;

Her News b