HerNews.gr
Health

6 εύκολοι τρόποι για να παραμείνετε ενυδατωμένοι καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας!

Το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία και τη σωματική μας ευεξία. Και όμως δεν είναι ασυνήθιστο για εμάς να αισθανόμαστε ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε ενυδατωμένοι. Ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν στην πραγματικότητα αυξάνεται η πιθανότητα αφυδάτωσης.

Τα πάντα στο σώμα μας εξαρτώνται από τη βέλτιστη ενυδάτωση, από τη λειτουργία των οργάνων μέχρι την ισορροπία των ορμονών.Όταν είμαστε ενυδατωμένοι, οι αρθρώσεις μας λιπαίνονται, το δέρμα μας τρέφεται και οι θύλακες των τριχών μας μπορούν να αναπτυχθούν υγιεινά.

Και όταν δεν είμαστε; Όχι μόνο το δέρμα θα είναι λιγότερο λαμπερό και τα μαλλιά πιο εύθραυστα, αλλά καθυστερεί η ενέργεια, η αποτοξίνωση επιβραδύνεται και η πέψη καθυστερεί επίσης. Καθώς η ύλη αρχίζει να δημιουργείται και να συσσωρεύεται στο σύστημά μας, μας βαραίνει, αισθανόμαστε βαρύτεροι και λιγότερο ενεργητικοί.

Από την κούραση και την κακή λειτουργία του εγκεφάλου έως την εξασθενημένη πέψη, η ήπια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πληθώρα προβλημάτων στο σώμα και η κατανάλωση άφθονης ποσότητας νερού, καθώς και η τροποποίηση της διατροφής σας, μπορεί να βοηθήσει πολύ για μια πιο υγιεινή καθημερινότητα

Εξατομικεύστε την πρόσληψη σας

Οκτώ ποτήρια νερό θεωρούνταν εδώ και καιρό η απαραίτητη ποσότητα νερού που πρέπει να πιείτε για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, στην πραγματικότητα εξαρτάται από τις ανάγκες και το επίπεδο δραστηριότητας του κάθε σώματος, καθώς και από παράγοντες όπως η εξωτερική θερμοκρασία (όσο περισσότερο ιδρώνετε, τόσο περισσότερο νερό χάνετε). Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, οι γυναίκες χρειάζονται περίπου 1,7 λίτρα νερό την ημέρα, ενώ οι άνδρες χρειάζονται περίπου 3,7 λίτρα. 

Πίνετε σε θερμοκρασία δωματίου

 Είναι πιο ενυδατικό από το κρύο νερό, καθώς το σώμα σας πρέπει να ξοδέψει περισσότερη ενέργεια για να φέρει το κρύο νερό σε θερμοκρασία που μπορεί να απορροφήσει, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια νερού. Επιπλέον, το παγωμένο νερό μπορεί να κάνει τα αιμοφόρα αγγεία στο στομάχι σας να συρρικνωθούν ελαφρά, εμποδίζοντας τη διαδικασία πέψης και επομένως επιβραδύνοντας την ενυδάτωση.

Η ενυδάτωση είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε το πρωί

Το να ξεκινάς τη μέρα με την αναπλήρωση υγρών είναι το κλειδί για την καθημερινή ενυδάτωση. Συχνά αφυδατωνόμαστε κατά τη διάρκεια της νύχτας οπότε, η ενυδάτωση το πρωί θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια και θα σας προετοιμάσει για την καινούρια ημέρα. Και αν θέλετε να το ανεβάσετε στο επόμενο επίπεδο, πιείτε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με ένα στημένο λεμόνι που υποστηρίζει το συκώτι. Είναι γεμάτο με βιταμίνη C και βοηθά στην υποστήριξη της διαδικασίας καθαρισμού σας.

Πίνετε μεταξύ των γευμάτων αντί κατά τη διάρκεια

Πολλοί από εμάς έχουμε συνηθίσει να τρώμε γεύματα δίπλα σε ψηλά ποτήρια νερό, αλλά στην πραγματικότητα είναι η χειρότερη στιγμή για να το κάνετε. Πολλά υγρά με τα γεύματα αραιώνουν τους πεπτικούς χυμούς σας και μπορεί να καθυστερήσουν την αφυδάτωση. Αντ ‘αυτού, πίνετε σημαντικές ποσότητες νερού μεταξύ των γευμάτων και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας – τουλάχιστον μισή ώρα πριν από τα γεύματά σας και μία ώρα μετά τα γεύματα. Και για να βεβαιωθείτε ότι είστε στην σωστή πορεία όλη την ημέρα, παρακολουθήστε το χρώμα των ούρων σας (όσο πιο καθαρό, τόσο το καλύτερο).

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε νερό

Προφανώς το νερό είναι η πρώτη και πιο προφανής πηγή ενυδάτωσης, αλλά υπάρχουν μερικά υπέροχα λαχανικά που μπορείτε να φάτε που θα σας βοηθήσουν να ενυδατωθείτε. Το νούμερο ένα αγαπημένο είναι το αγγούρι , το οποίο είναι πλούσιο σε νερό με ένζυμα, βιταμίνες Β, θρεπτικά συστατικά, ηλεκτρολύτες και πυρίτιο. Ένα άλλο είναι το σέλινο, το οποίο είναι γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες για να διατηρεί το σώμα αναζωογονημένο και το δέρμα λαμπερό.

Αντισταθμίστε την καφεΐνη και το αλκοόλ

Τόσο η καφεΐνη όσο και το αλκοόλ είναι διουρητικά, που σημαίνει ότι ενώ τα πίνετε, θα ουρείτε περισσότερο και θα χάνετε περισσότερα υγρά. Για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε ενυδατωμένοι, αντισταθμίστε με επιπλέον υγρά. Αν επιλέξετε να πιείτε ένα ποτήρι καφέ ή αλκοόλ, κάντε το με ένα άλλο γεμάτο ποτήρι νερό για να εργαστείτε για να εξισορροπήσετε τον εαυτό σας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ύπνος: Πως θα απομονώσεις αποτελεσματικά τους ενοχλητικούς ήχους;

Her News b

Ζιζέλ Μπούνχτεν: Αποκαλύπτει βήμα βήμα τη διατροφή & την ρουτίνα γυμναστικής της

HerNews ka

Τι μαρτυρούν τα πόδια μας για εμάς;

Her News