HerNews.gr
Διεθνή

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Έσπασε το ρεκόρ όλων των εποχών στο ΝΒΑ

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ την Τρίτη, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε ο έξι φορές MVP του ΝΒΑ Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ για 39 χρόνια.

Ο 38χρονος αστέρας των Λος Άντζελες Λέικερς, Τζέιμς, σημείωσε 38 πόντους σε μια ήττα με 133-130 από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και ξεπέρασε το σκορ του Αμπντούλ-Τζαμπάρ των 38.387.

Ο Abdul-Jabbar έσπασε αρχικά το ρεκόρ του σκοραρίσματος τον Απρίλιο του 1984, οκτώ μήνες πριν γεννηθεί ο Τζέιμς. «Το να μπορώ να είμαι παρουσία ενός θρύλου και σπουδαίου όπως ο Kareem, σημαίνει τόσα πολλά για μένα», είπε ο Τζέιμς.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς , ο οποίος χρειαζόταν 36 πόντους για να καταρρίψει το ρεκόρ, το έκανε με ένα fadeaway jumper στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και ολοκλήρωσε τον αγώνα με σύνολο καριέρας 38.390.

Υπήρξε ένα σύντομο διάλειμμα στο παιχνίδι για μια τελετή για να σηματοδοτήσει το επίτευγμα, με τον Τζέιμς να παίρνει ένα μικρόφωνο για να κάνει μια ομιλία στο γήπεδο. 

LeBron James: Κάτι που πάντα ονειρευόμουν

«Όλοι όσοι ήταν ποτέ μέρος αυτής της διαδρομής μαζί μου τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια, θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ γιατί δεν θα ήμουν εγώ χωρίς όλους εσάς. Βοηθήσατε όλοι. Το πάθος και οι θυσίες σας με βοήθησαν να φτάσω σε αυτό το σημείο», είπε.

«Και στο ΝΒΑ στον Άνταμ Σίλβερ, στον εκλιπόντα σπουδαίο Ντέιβιντ Στερν, σας ευχαριστώ πολύ που μου επιτρέψατε να γίνω μέρος σε κάτι που πάντα ονειρευόμουν. Δεν θα ονειρευόμουν ποτέ σε ένα εκατομμύριο χρόνια ότι αυτό θα ήταν ακόμα καλύτερο από αυτό που είναι απόψε».

Ο Abdul-Jabbar παρέδωσε πανηγυρικά τη μπάλα στον James για να αναγνωρίσει το νέο του ρεκόρ μπροστά σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε, που περιλάμβανε τον θρύλο του τένις John McEnroe, τους αστέρες της μουσικής Jay-Z, LL Cool J και Bad Bunny και τον ηθοποιό Denzel Washington.

«Νόμιζα ότι είχε όλες τις πιθανότητες να σπάσει. Απλώς έπρεπε να υπάρχει κάποιος στον οποίο η επίθεση επικεντρωνόταν συνεχώς», είπε ο Abdul-Jabbar, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε το 1989.

«Η καριέρα του ΛεΜπρόν είναι από κάποιον που σχεδίαζε να κυριαρχήσει σε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να του αποδώσεις τα εύσημα για τον τρόπο που έπαιξε και για τον τρόπο που άντεξε και κυριάρχησε».

Ο Τζέιμς διανύει την 20ή του σεζόν στο ΝΒΑ

Ο Τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ Τζέιμς διανύει την 20ή του σεζόν στο ΝΒΑ , έχοντας τεθεί πρώτος στο ντραφτ από την ομάδα της πατρίδας τους Κλίβελαντ Καβαλίερς το 2003.

Ο φόργουορντ εντάχθηκε στους Μαϊάμι Χιτ το 2010, κερδίζοντας δύο τίτλους, πριν επιστρέψει για να οδηγήσει την Κλίβελαντ στον μοναδικό τίτλο του ΝΒΑ στην ιστορία του το 2016.

Είναι στους Λέικερς από το 2018 και τους βοήθησε να κερδίσουν τον τίτλο του 2020, που ήταν και η τέταρτη φορά που αναδείχθηκε MVP τελικών του NBA.

Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Τζέιμς έχει κερδίσει τέσσερις τίτλους MVP της κανονικής περιόδου και εμφανίστηκε στους τελικούς του ΝΒΑ 10 φορές.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρίγκιπας Χάρι: Έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει τον βασιλιά Κάρολο – Απούσα η Μέγκαν Μαρκλ

HerNews ka

Κολίν Χάιντεμαν: Το 72χρονο μοντέλο που αποδεικνύει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός

Her News

Sophie Turner: Σε σχέση με την “κολλητή” της; Το καυτό φιλί στο στόμα

HerNews ka