HerNews.gr
Μόδα

“Girly Goth”: Η νέα τάση που πρόκειται να είναι παντού!

Κατηγορήστε το για την επικείμενη ύφεση, μια αντίδραση στην αισθητική του «καθαρού κοριτσιού» η αλλιώς το εφέ της Wednesday , η goth ομορφιά περνάει μια τεράστια στιγμή.

Μετά από χρόνια «χωρίς μακιγιάζ», το eyeliner επιστρέφει θριαμβευτικά και τα κορίτσια αλλάζουν τα μαλλιά τους σε λαμπερό χάλκινο και μαύρο .

Τα καυτά ροζ bimbo της περσινής χρονιάς καταργούνται για κάτι πιο σκούρο (αν και εξίσου σέξι) και το πιο πρόσφατο αρχέτυπο για cool κορίτσια βασίζεται σε μαύρο δέρμα, στενά φρύδια και μια άψυχη έκφραση. 

Αλλά στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, το goth πήρε ένα λιγότερο καταθλιπτικό πλεονέκτημα.

Υπήρχε μαύρο κραγιόν, eyeliner και σόου με soundtrack από ένα από τα πιο εξέχοντα Sad Girls μας, την Courtney Love,  αλλά συνδυάστηκε με μια απαλότητα και μια γλυκύτητα που αισθάνεται φρέσκια και νέα – μια ατμόσφαιρα που αποκαλείται “girly goth”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sandy Liang (@sandyliang)

Στο σόου του Sandy Liang Fall/Winter 23, ο makeup artist Marcello Gutierrez δημιούργησε μια εμφάνιση που αποκαλεί «γλυκιά αλλά ψυχοπαθή». Βαριά μάτια και μερικά μαύρα χείλη συνδυάστηκαν με ένα υγιές χρώμα ρουζ και ένα αστραφτερό highlighter τοποθετήθηκε πολύ κάτω από τους δακρυϊκούς πόρους, σχεδόν σαν τα μοντέλα να έκλαιγαν αστραφτερά δάκρυα. 

Αυτή η girly-goth διχοτομία αντικατοπτρίστηκε επίσης στα ρούχα της Liang, τα οποία έμοιαζαν πιο έντονα από τις προηγούμενες συλλογές της, με μια εισροή σκούρων χρωμάτων και δομημένες σιλουέτες. Ένα μοντέλο περπάτησε στην πασαρέλα με ένα μαύρο πέπλο εμπνευσμένο από τη δουλεία στα μάτια της. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sandy Liang (@sandyliang)

Ωστόσο, αυτό το πλεονέκτημα – που τονίστηκε από το σκοτεινό soundtrack με την Love και ίσως τη νικήτρια του διαγωνισμού Best New Sad Girl του 2022, Ethel Cain – εξισορροπήθηκε από τις χαριτωμένες λεπτομέρειες που έγιναν η τηλεκάρτα του Liang, όπως μπαλαρίνες, υπερμεγέθεις ροζέτες, κορμάκι από στρας.

Ο Gutierrez σημειώνει ότι αυτού του είδους η “ακαταστασία” είναι τάση. “Πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί να φαίνονται τέλειοι. Νομίζω ότι ζούμε σε ένα πιο μίνιμαλ [μέρος] όσον αφορά τη μέθοδο εφαρμογής παρόμοιας χρήσης.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν τελειώσει με το Kardashian [μακιγιάζ].

Είναι για περισσότερο μινιμαλισμό και μια ζωντανή εμφάνιση. Αυτή η εμφάνιση ενσαρκώνει τη βρώμικη, λυπημένη, όμορφη  ενέργεια.” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RODARTE (@rodarte)

 Τα κορίτσια σε όλο το TikTok έχουν κάνει την αντίθεση ανάμεσα στο θηλυκό και το gothy μια χαρακτηριστική εμφάνιση.  

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα νέα σχέδια της Högl τονίζουν τη θηλυκότητα, τη λάμψη και το χρώμα

Her News

Hailey Bieber: Δείτε πώς φόρεσε το πιο XL παλτό

HerNewskl

4 τρόποι να φορέσεις σορτς αυτό το καλοκαίρι σύμφωνα με τις επιδείξεις μόδας

HerNews ka