HerNews.gr
Ελλάδα

Το μικρό άσπρο τιγράκι στο κέντρο φροντίδας του Αττικού ζωολογικού πάρκου – Τι πιθανότητες επιβίωσης δίνουν οι ειδικοί

Το άσπρο θηλυκό τιγράκι, 4 μηνών που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και σε πολύ άσχημη κατάσταση την Καθαρά Δευτέρα κάτω από  κάδο σκουπιδιών έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στα Σπάτα, απολαμβάνει τη φροντίδα και τη στοργή του προσωπικού της κλινικής του πάρκου.

Το πανέμορφο τιγράκι δυστυχώς δεν έχει πολλές ελπίδες να ζήσει, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής του πάρκου, Ζαν Ζακ Λε Σουέρ, καθώς είναι παράλυτο στα πίσω άκρα και πάσχει από οστεοπενία, με αποτέλεσμα να θρυμματίζονται τα οστά του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πάρκου, «Οι κτηνιάτροί μας, με την βοήθεια εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών, συνεχίζουν να του κάνουν σειρά εξετάσεων ώστε να διαπιστωθεί σε ακριβέστερο βαθμό η κατάσταση της υγείας του. Πρόκειται για ζώο ηλικίας 3 μηνών περίπου, σε πολύ κακή σωματική κατάσταση, και η υγεία του έχει εκτιμηθεί ως κρίσιμη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα αιλουροειδές, το οποίο δεν έχει λάβει κατάλληλη φροντίδα και διατροφή, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρά, πιθανόν μη αναστρέψιμα, μυοσκελετικά ή και άλλα προβλήματα υγείας».

Την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις όπου θα αποφασιστεί τελικά εάν έχει πιθανότητες για μια καλή και ανώδυνη ζωή ή όχι.

Μέχρι τότε, το τιγράκι δέχεται την αγάπη και την προσοχή των ανθρώπων του πάρκου που κάνουν το μέγιστο δυνατό για να το ανακουφίσουν και να το περιποιηθούν.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φοιτήτρια στη Πάτρα έφυγε από κλαμπ με «κενό μνήμης» και «μελανιές»

Her News

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για τις πυρκαγιές – Που αποσκοπεί

HerNews ka

Τουρισμός: Οι ξένοι «ψηφίζουν» Ελλάδα – Πάμε για το ρεκόρ του 2019

Her News