HerNews.gr
Health

Τρίχες στο πηγούνι: Πως να απαλλαγείτε από αυτές και τι τις προκαλεί

Οι τρίχες στο πρόσωπο —ειδικά στο πηγούνι —είναι κάτι που βιώνουν πολλές γυναίκες, αλλά λίγες μιλούν για αυτό. Σίγουρα, οι τρίχες στο πηγούνι δεν καταλαμβάνουν πραγματικά πολύ χώρο, αλλά πολλοί άνθρωποι το θεωρούν ενοχλητικό. Αν είσαι ανάμεσά τους και θέλεις να χάσεις τις τρίχες στο πηγούνι σου για τα καλά, είμαστε εδώ για σένα.

Πώς μπορείτε να σταματήσετε ή να αποτρέψετε την τριχοφυΐα στο πηγούνι;

Για να αποτρέψετε την τριχοφυΐα στο πηγούνι, είναι πραγματικά σημαντικό να προσπαθήσετε να καταλάβετε τι είναι αυτό που τις προκαλεί αρχικά.  Ο γιατρός σας μπορεί να σας εξετάσει για μια σειρά από διαφορετικές καταστάσεις και αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν στην παρουσία τριχών στο πηγούνι. 

Αυτά περιλαμβάνουν πολυκυστικές ωοθήκες , προβλήματα θυρεοειδούς, προβλήματα με τα επινεφρίδια, όγκους και παρενέργειες φαρμάκων. Εάν εντοπιστεί κάτι τέτοιο, μπορεί στη συνέχεια να αντιμετωπιστεί με τρόπο που να έχει νόημα για αυτήν την αιτία.

Διαβάστε παρακάτω για μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από τις τρίχες στο πηγούνι.

#1 Λάβετε δια στόματος συνταγή 

Η σπειρονολακτόνη είναι ένα φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει στον αποκλεισμό των επιδράσεων των ανδρογόνων στο σώμα, εμποδίζοντας στη συνέχεια την ανάπτυξη τριχοφυΐας στο πηγούνι. Για να είναι αποτελεσματική μακροπρόθεσμα, η σπιρονολακτόνη πρέπει να λαμβάνεται τακτικά. “Αυτό είναι ένα φάρμακο για την αρτηριακή πίεση που σημειώνεται ότι έχει αντι-ανδρογόνα αποτελέσματα, όπως μειωμένη τριχοφυΐα στο πηγούνι και αυξημένη τριχοφυΐα στο τριχωτό της κεφαλής”, λέει ειδικός.

Τα αντισυλληπτικά χάπια λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο εμποδίζοντας τα ανδρογόνα στο σώμα. Πρέπει επίσης να λαμβάνονται τακτικά για να είναι αποτελεσματικά μακροπρόθεσμα. Πριν πάρετε αυτά τα φάρμακα, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας για τυχόν πιθανές παρενέργειες. Τόσο τα αντισυλληπτικά χάπια όσο και η σπιρονολακτόνη μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές παρενέργειες και θα πρέπει να παρακολουθούνται με τακτικές επισκέψεις στο γραφείο.

Δοκιμάστε ένα τοπικό φάρμακο

Η εφλορνιθίνη (γνωστή και ως Vaniqa) είναι ένα τοπικό φάρμακο εγκεκριμένο από τον FDA που επιβραδύνει την ανάπτυξη ανεπιθύμητων τριχών στο πρόσωπο. Διατίθεται με ιατρική συνταγή και πρέπει να χρησιμοποιείται τακτικά για να είναι αποτελεσματικό. 

Όπως και με άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με τις παρενέργειες πριν πάρετε την εφλορνιθίνη. Μερικές από τις πιθανές παρενέργειες του φαρμάκου περιλαμβάνουν ακμή, τσούξιμο και κάψιμο.

Τσιμπιδάκι ή κερί 

Αν ψάχνετε για έναν τρόπο να εξαφανίσετε προσωρινά τις τρίχες στο πηγούνι χωρίς φάρμακα το τσιμπιδάκι και το κερί είναι όλες καλές επιλογές. Όλα μπορεί να είναι φθηνά και είναι εύκολο να εκτελεστούν, αλλά πρέπει να επαναληφθούν για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα, λένε οι ειδικοί. Λάβετε υπόψη ότι υπάρχουν ορισμένες πιθανές παρενέργειες κατά τη χρήση αυτών των μεθόδων, όπως ερεθισμός του δέρματος, τρίχες που αναπτύσσονται προς τα μέσα, θυλακίτιδα και μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση.

Χρησιμοποιήστε αποτριχωτικές κρέμες

Οι αποτριχωτικές κρέμες είναι μια άλλη επιλογή εάν θέλετε να περιποιηθείτε τις τρίχες στο πηγούνι χωρίς ιατρική συνταγή. Αυτά τα προϊόντα λειτουργούν διασπώντας τις πρωτεΐνες μέσα στην τρίχα, έτσι ώστε να αραιώνουν και να διαλύονται. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αυτές τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες: Μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα και άλλες παρενέργειες.

Κλείστε ραντεβού για Laser Αποτρίχωση

Για πιο μόνιμα αποτελέσματα, η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μια καλή επιλογή. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την οριστική αφαίρεση των τριχών στο πηγούνι.

Η αποτρίχωση με λέιζερ χρησιμοποιεί λέιζερ για τη μείωση ή την εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στο σώμα ή στο πρόσωπο. Εν συντομία: Ένα λέιζερ χρησιμοποιείται σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος για να στοχεύσει τη μελανίνη μέσα σε ένα θύλακα της τρίχας, η οποία στη συνέχεια καταστρέφει τον θύλακα της τρίχας και συνήθως την αναστέλλει από την αναγέννηση.

Τι προκαλεί τις τρίχες στο πηγούνι στις γυναίκες;

Οι γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν τρίχες στο πηγούνι και άλλες τρίχες στο πρόσωπο για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων γενετικών, ηλικίας και ορμονικών διακυμάνσεων. Ενώ η παρουσία τριχών στο πηγούνι μπορεί να υποδηλώνει πρόβλημα υγείας, αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Οι εμμηνοπαυσιακές γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν περισσότερες τρίχες στο πηγούνι τους και σε άλλα μέρη του προσώπου και του λαιμού επειδή το σώμα τους παράγει λιγότερα οιστρογόνα, σύμφωνα με τους ειδκούς. Αυτό ρίχνει την αναλογία οιστρογόνων προς τεστοστερόνη στο σώμα, η οποία μπορεί να προκαλέσει τριχοφυΐα στο πρόσωπο, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων. 

Ομοίως, γυναίκες με ορμονικές ανισορροπίες όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) μπορεί επίσης να παρουσιάσουν αύξηση των τριχών στο πρόσωπο. Οι τρίχες στο πηγούνι στις γυναίκες θα μπορούσαν επίσης να είναι σημάδι υπερτριχισμού , που είναι μια κοινή ενδοκρινική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την παρουσία υπερβολικής τριχοφυΐας σε περιοχές όπου οι τρίχες αναπτύσσονται συχνότερα στους άνδρες, όπως το πηγούνι, το στήθος και η πλάτη.

 Στον γενικό πληθυσμό, η υπερτρίχωση επηρεάζει περίπου το 5 τοις εκατό των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας.

Για ορισμένες γυναίκες, μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικό να εμφανίσουν κάποιες τρίχες στο πρόσωπο, ειδικά αν εμφανίζονται στην οικογένειά τους.

Οι μελέτες δείχνουν επίσης διαφορετικά επίπεδα ανδρογόνων (τεστοστερόνης) σε διαφορετικές εθνότητες, που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα περισσότερο ή λιγότερο τρίχες στο πρόσωπο και στο σώμα.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κρυολόγημα: 3 τροφές που θα σε βοηθήσουν

Her News b

Πορτοκάλι: Οι θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας

Her News

Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στο στομάχι;

Her News