HerNews.gr
Health

Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στο στομάχι;

Ο πόνος στο στομάχι ή κοιλιακός πόνος είναι ένα δυσάρεστο συναίσθημα που νιώθει κάποιος στο τμήμα του κορμού και πάνω από τη λεκάνη. Οι λόγοι στους οποίους μπορεί να οφείλεται ο πόνος στο στομάχι, ποικίλλουν. Κάποιοι είναι πιο αθώοι και κάποιοι πιο σοβαροί.

Οι ασθενείς που πάσχουν από στομαχικό έλκος είναι δυστυχώς συνηθισμένοι σε πόνους στο στομάχι κυρίως μετά από το φαγητό. Μόνη λύση που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο είναι η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής και η προσεγμένη διατροφή, που πρέπει να δώσει ειδικός. 

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από δυσανεξία στην λακτόζη και στη γλουτένη, ουσίες που βρίσκονται στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα αντίστοιχα. Αρκεί ένα τεστ για να εξακριβώσει αν όντως έχετε και εσείς δυσανεξία στις ουσίες αυτές, ώστε να τις αφαιρέσετε. 

 

 

Επίσηςτο άγχος και γενικά η κακή ψυχολογία ειναι υπεύθυοι για την εμφάνιση έντονων πόνων στη κοιλιακή χώρα αρκετά συχνά , καθώς και για την απρόσμενη απώλεια βάρους αλλά και όρεξης. Εάν τα συμπτώματα επιμένουν τότε θα πρέπει να αναζητήσετε άμεσα ιατρική συμβουλήκαι ψυχολογική υποστήριξη. 

Τέλος, οι τσίχλες δεν είναι τόσο αθώες όσο φαντάζεστε.  Η συνήθεια να μασάτε πολλές τσίχλες χωρίς ζάχαρη, μπορεί να ευθύνεται στην εκδήλωση συχνών πόνων στο στομάχι. Για αυτό πρέπει να τις περιωρίσετε. 

Νεότερα Άρθρα

Λαμβάνετε αρκετή βιταμίνη D;

Her News

Τι μπορείς να κάνεις όταν δεν υποχωρεί ο πονοκέφαλος

Her News

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για εσάς;

Her News