HerNews.gr
Beauty

5 κόλπα για να μην λερώσει το κόκκινο κρασί τα δόντια σας!

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και οι περισσότεροι εφόσον έχουν λίγο χρόνο για ξεκούραση είναι πολύ πιθανό να καταναλώσουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Όσο και να  αγαπάμε το κόκκινο κρασί έχει ένα κακό. Λερώνει τα δόντια (για να μη σχολιάσουμε τους λεκέδες που δεν βγαίνουν με τίποτα από τα ρούχα ή οπουδήποτε πέσει).

 Το αντιαισθητικό αποτέλεσμα των δοντιών με μωβ απόχρωση μετά το τρίτο ποτήρι είναι κάτι που σίγουρα καμία μας δε θα ήθελε, για αυτό εάν είσαι λάτρης του κόκκινου κρασιού, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω πως να το απολαύσεις χωρίς να “διαταράξεις τη φινέτσα σου”!

#1 Βουρτσίστε τα δόντια σας πριν, όχι μετά

Το πρώτο σας ένστικτο αφού κοιτάξετε το μωβ χαμόγελο σας στον καθρέφτη μπορεί να είναι να πιάσετε αμέσως την οδοντόβουρτσα σας — μην το κάνετε . Το βούρτσισμα των δοντιών σας αμέσως μετά την κατανάλωση κρασιού μπορεί να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας, καθώς η υψηλή οξύτητα του κρασιού κάνει τα δόντια σας εξαιρετικά ευαίσθητα στην τριβή. Αντίθετα , βουρτσίστε τα δόντια σας μια ώρα περίπου πριν. 

Γιατί; Το κρασί προσκολλάται και λερώνει την πλάκα στα δόντια σας, επομένως αν το βουρτσίζετε πριν το πιείτε μπορεί να μειώσει τις πιθανότητές σας για ένα χαμόγελο λεκιασμένο από κρασί .

#2 Ανθρακούχο νερό

Η κατανάλωση ανθρακούχου νερού ανάμεσα σε ποτήρια κρασιού όχι μόνο θα διασφαλίσει ότι δεν θα μεθύσετε τόσο εύκολα, αλλά μπορεί επίσης να κρατήσει μακριά τους λεκέδες από το κρασί. Κάντε μερικές γαργάρες (διακριτικά)  και αφήστε τις φυσαλίδες να χαλαρώσουν και να τρίψουν τους λεκέδες.

#3 Τυρί

Το κρασί και το τυρί πάνε μαζί σαν smokey eye και nude χείλ , για περισσότερους από έναν λόγους. Η κατανάλωση τυριού βοηθά στη δημιουργία ασβεστίου, βοηθά στην απαλλαγή από τα υπολείμματα του στόματος και προστατεύει τα δόντια από τα οξέα. 2 Μπορεί ακόμη και να κλείσει τους μικροσκοπικούς μικροπόρους στην επιφάνεια—γνωστός και ως να κάνει πολύ πιο δύσκολο για το κρασί να λερώσει τα δόντια σας.

#4 Φυτικές ίνες

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες , όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και οι πατάτες, μπορεί να βοηθήσουν το στόμα σας να παράγει περισσότερο σάλιο και να απομακρύνει τους λεκέδες καθώς μασάτε.

#5 Μη καταναλώσετε λευκό κρασί πριν

Ξεκινάμε με λευκό κρασί για να «πάρουμε τα πράγματα αργά», και το επόμενο πράγμα που ξέρουμε είναι ότι πίνετε κόκκινο κρασί σαν να μην υπάρχει αύριο. Προσπαθήστε να το αποφύγετε με κάθε κόστος—κυρίως επειδή η οξύτητα του λευκού κρασιού διαβρώνει το σμάλτο σας και μπορεί να λειτουργήσει ως αστάρι, κάνοντας τις τανίνες του κόκκινου κρασιού να «κολλάνε» περισσότερο στα δόντια σας. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Σπρέι μαυρίσματος: Γίνεται το next big thing στον κόσμο της ομορφιάς

HerNewskl

Φαίη Σκορδά: Έκανε το πιο minimal φθινοπωρινό μανικιούρ

HerNewskl

Βίκυ Καγιά: Τόλμησε την τάση των Scandi Waves για το MadWalk 2023

HerNewskl