HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Η CEO της Scrinium Άντζελα Μπέρου μιλά στο HerNews: «Για εμάς κάθε πελάτης είναι μοναδικός, όπως και οι ανάγκες του»

Δυναμική, επιτυχημένη, λαμπερή, με έμφυτο το ταλέντο της επικοινωνίας και γεμάτη σύγχρονες ιδέες. Η CEO της εταιρίας Scrinium Άντζελα Μπέρου μιλά στο HerNews για την πορεία της, τη δημιουργία της Scrinium, τη σημαντικότητα της ιδιωτικής ασφάλισης αλλά και το πως η συνδυάζει καριέρα και προσωπική ζωή.

Είσαι μια δυναμική γυναίκα που έχεις περάσει από υψηλόβαθμες θέσεις σε μεγάλες εταιρείες. Μίλησε μας λίγο για την πορεία σου!

Ξεκίνησα να εργάζομαι το 1992 για την νεοσύστατη τότε Εγνατία Τράπεζα στην Διεύθυνση Μεγάλων και Μεσαίων Επιχειρήσεων (Corporate). Ακολούθησαν 20 περίπου χρόνια τραπεζικής πορείας σε διάφορες τράπεζες (Eurobank, Marfin, Aspis Bank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) κυρίως σε τομείς χρηματοδοτήσεων επιχειρήσεων αλλά και κανονιστικής συμμόρφωσης (Compliance).
Κατόπιν εργάστηκα ως Project Leader στην εταιρία συμβούλων KPMG πριν ενταχθώ πλήρως στον ασφαλιστικό κλάδο.
Με τον χώρο και τους ανθρώπους του είχα πάντοτε στενή επαφή καθώς η ασφάλιση μιας επιχείρησης και η δυνατότητά της να συνεχίσει την δραστηριότητά της αν επέλθει οποιοσδήποτε κίνδυνος για την ίδια ή τους φορείς της, είναι δομικό στοιχείο του πλάνου χρηματοδότησής της.
Έτσι, όταν μου δόθηκε η ευκαιρία φρόντισα να αποκτήσω αμέσως όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις και ασχολήθηκα επαγγελματικά αρχικά στην Ευρωπαϊκή Πίστη και κατόπιν συμμετέχοντας στην ίδρυση της Scrinium.

Έχεις υπάρξει διακεκριμένο ηγετικό στέλεχος και επικεφαλής εταιρειών, πώς αποφάσισες να.. αφήσεις τα σίγουρα και να ξεκινήσεις κάτι δικό σου;

Πιστεύω ότι ο άνθρωπος πρέπει να ακολουθεί τα όνειρα του. Ενταγμένη στη δομή μιας επιχείρησης όσο υψηλά και εάν βρεθείς στην ιεραρχία, είσαι υποχρεωμένη να κάνεις συμβιβασμούς και να περιορίζεις τη δημιουργικότητά σου και ίσως τελικά τις δυνατότητές σου.
Πρέπει να ακολουθείς την επιχειρηματική κουλτούρα της εταιρίας, τους κανόνες και τις πολιτικές της και να εναρμονίζεσαι μαζί τους, ανεξάρτητα εάν σου ταιριάζουν ή εάν συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί τους.
Ο βασικός λόγος που με οδήγησε στην απόφαση να ξεκινήσω την επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν τα στοιχεία του χαρακτήρα μου που μου επιβάλουν να διατηρώ πολύ υψηλά ποιοτικά Standards στην εργασία μου σε συνδυασμό με την ανάγκη μου να εκφράζομαι ελεύθερα και δημιουργικά.
Η μέχρι τώρα πορεία της Scrinium με δικαιώνει σε αυτή μου την επιλογή.

Πως ιδρύθηκε η εταιρία Scrinium και τι ακριβώς προσφέρει στους πελάτες της;

Ξεκινήσαμε τη Scrinium το 2017 (σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές για την ελληνική οικονομία και το επιχειρείν) γιατί θεωρούσαμε ότι στους κλάδους που δραστηριοποιούμαστε η τυποποίηση προϊόντων και υπηρεσιών λειτουργεί εις βάρος της ποιότητας.
Για εμάς κάθε πελάτης είναι μοναδικός όπως και οι ανάγκες του. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος η μικρός είναι, θα ασχοληθούμε αφιερώνοντας χρόνο προσωπικά μαζί του.

Η Scrinium έχει δυο πυλώνες δράσης:

Βασική δραστηριότητα είναι η παροχή υπηρεσιών ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Σε συνεργασία με όλες τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά και επιλεγμένες εταιρείες του εξωτερικού καλύπτουμε κάθε πιθανό κίνδυνο για ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Όποιο και αν είναι το μέγεθος του και η φύση του κινδύνου.
Έχουμε ασφαλίσει από απλά ΙΧ μέχρι πολύ εξειδικευμένους κινδύνους (ειδικές αστικές ευθύνες, ειδικές μεταφορές, ναυτιλία, βιομηχανία, τουρισμός, κατασκευές κλπ).
Σε ότι αφορά τον δεύτερο πυλώνα έχει να κάνει με τον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό ιδιωτών και επιχειρήσεων( financial planning).
Η αναλυτική και λεπτομερής δηλαδή καταγραφή βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αναγκών και η δημιουργία συστηματοποιημένης συγκέντρωσης και χρήσης κεφαλαίων για την αντιμετώπιση τους (συνταξιοδότηση, δημιουργία κεφαλαίου για τις σπουδές τέκνων, αγορά ακινήτων κλπ).

«Η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι πολυτέλεια»

Πόσο σημαντικό είναι για τον καθένα από εμάς να έχει ιδιωτική ασφάλιση σήμερα;

Στη χώρα μας σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της ΕΕ και των ΗΠΑ η λεγόμενη ασφαλιστική συνείδηση βρίσκεται σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα.
Σε επίπεδο ΑΕΠ μόλις το 2% κατευθύνεται στην ασφαλιστική βιομηχανία και περίπου το μισό από αυτό είναι υποχρεωτικές ασφαλίσεις (ασφάλιση αυτοκινήτου).
Πολλοί από εμάς θεωρούνε ότι η αποκατάσταση μιας ζημιάς είτε αφορά την υγεία είτε την περιουσία μας είναι ευθύνη του κράτους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόσφατες καταστροφές περιουσιών από πυρκαγιές και φυσικά φαινόμενα όπου βλέπαμε στα media ανθρώπους να κλαίνε για κατεστραμμένες περιουσίες για τις οποίες είχαν δαπανήσει εκατομμύρια αλλά δεν είχαν φροντίσει να διαθέσουν μερικές δεκάδες ευρώ για να τα ασφαλίσουν. Και κατόπιν ζητούν αποζημίωση από το κράτος.
Φυσικά η ασφαλιστική συνείδηση είναι και θέμα εμπιστοσύνης, διαδικασία που χτίζεται βήμα βήμα και που θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν έχει δομηθεί σωστά με ευθύνη και των ασφαλιστικών εταιρειών και των ασφαλιστών.
Σε κάθε περίπτωση η ιδιωτική ασφάλιση έχει και θα πρέπει να εχει συμπληρωματικό χαρακτήρα ως προς τη δημόσια ασφάλιση και να γίνει κατανοητή η χρησιμότητα της και η σημασία σε όλους τους πολίτες.
Η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι πολυτέλεια.
Αρκεί να δούμε τους χιλιάδες συμπολίτες μας που κατάφεραν να αντιμετωπίσουν πανάκριβες και πολυδάπανες θεραπείες στην Ελλάδα και το εξωτερικό κερδίζοντας μάχες για τη ζωή χάρη στην ύπαρξη ιδιωτικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Πως μπορεί να επιλέξει κάποιος μια σωστή ασφάλεια υγείας;

Το σημαντικότερο στοιχείο στην επιλογή ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου (ειδικά στον κλάδο υγείας – αλλά και οποιουδήποτε άλλου) είναι η επιλογή του επαγγελματία που θα κατανοήσει τις ανάγκες μας και θα διερευνήσει την αγορά για να βρει και να μας προτείνει τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την κάλυψή τους.
Δυστυχώς στην χώρα μας αντιμετωπίζουμε το θέμα λίγο “επιπόλαια”.
Βασιζόμαστε στις συμβουλές φίλων, συγγενών ή γνωστών των γνωστών μας που βρίσκονται ευκαιριακά στο επάγγελμα ή δεν διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες για να μας καθοδηγήσουν σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως η υγεία η δική μας ή της οικογένειάς μας….
Άραγε κάνουμε το ίδιο όταν πρέπει να επιλέξουμε ιατρό ή αξιόπιστο δικηγόρο για να μας εκπροσωπήσει;
Η ασφάλιση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και θα πρέπει να επιλέγουμε τον συνεργάτη μας με αυστηρά κριτήρια γνώσης, εμπειρίας και αξιοπιστίας.

Απαιτητική καριέρα με πολλές υποχρεώσεις και παράλληλα οικογένεια και μητρότητα. Πόσο εύκολα συνδυάζονται;

Προσπαθώ να τα συνδυάζω όλα κάνοντας το καλύτερο δυνατό. Δεν είναι εύκολο… Ευτυχώς έχω την τύχη η οικογένεια μου να αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις της εργασίας μου και να με στηρίζει σε κάθε μου βήμα.

Η σύγχρονη γυναίκα πρέπει να είναι «σκληρή» για να επιβιώσει στον εργασιακό χώρο;

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ο ισχυρισμός αυτός αποτελεί μύθο. Η γυναίκα μπορεί να επιτύχει στον επαγγελματικό στίβο όσο απαιτητικός και εάν είναι διατηρώντας τα στοιχεία του χαρακτήρα της, αρκεί να διαθέτει ενσυναίσθηση και προσαρμοστικότητα στις συνθήκες.

Τι θα συμβούλευες τις γυναίκες που στοχεύουν σε μια επιτυχημένη καριέρα, σε όποιον κλάδο και αν ανήκουν;

Να αγαπούν αυτό που κάνουν, να θέτουν ξεκάθαρους στόχους και να μην επιτρέπουν σε κανέναν να εμποδίζει την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Ευχαριστούμε την CEO της εταιρίας Scrinium Άντζελα Μπέρου για τη συνέντευξη στο HerNews.

www.e-scrinium.com

www.scrinium.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μακεδονία Κουτσουμπέλη – Ξυλούρη: Η υποψήφια βουλεύτης του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει τα χαρτιά της στο HerNews

Her News b

“Work In Tech”: 699 γυναίκες εκπαιδεύονται στον χώρο του ΙΤ support!

Her News

Τόνια Αντωνίου: «Το πρόγραμμά μας έχει μια “ρήτρα μητρότητας” για κάθε πρότασή μας»

Her News