HerNews.gr
Health

4 τρόποι για να κάνετε τα μόνιμα ξηρά χέρια σας πιο απαλά!

Εάν τα χέρια σας είναι μονίμως σκληρά και ξηρά, ακόμα και αν το δέρμα στο πρόσωπο και το σώμα σας είναι απαλό, μην αγχώνεστε. Συχνά εκτεθειμένοι στα στοιχεία – από το νερό που χρησιμοποιείτε για να πλένετε τα πιάτα σας έως τις χαμηλές θερμοκρασίες κατά τους χειμερινούς μήνες – τα χέρια σας περνούν πολύ δύσκολα.

 Ως εκ τούτου, είναι λογικό ότι μερικές φορές σκίζονται λίγο (ή περισσότερο από λίγο).Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να τα κάνετε πιο εύκαμπτα.

1. Ελαττώστε το πλύσιμο των χεριών σας

Σίγουρα δεν σας προτείνουμε να σταματήσετε να πλένετε τα χέρια σας, αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το δέρμα σας. Ευτυχώς, μερικές απλές τροποποιήσεις κάνουν μεγάλη διαφορά. Τα απορρυπαντικά (συγκεκριμένα θειικά άλατα ) που βρίσκονται στα περισσότερα παραδοσιακά σαπούνια χεριών μπορεί να είναι πολύ απογυμνωτικά—ειδικά αν πλένετε συχνά τα χέρια σας. Η χρήση ενός ήπιου, απαλού καθαριστικού είναι καλή ιδέα.

2. Ενυδατώστε αμέσως μετά την έκθεση στο νερό

Ακόμα κι αν έχετε αλλάξει το πλύσιμο των χεριών σας, το ίδιο το νερό στεγνώνει πολύ. (Γνωρίζετε πώς τα δάχτυλά σας “σταφιδιάζουν” μετά από ένα μεγάλο ντους στην μπανιέρα; Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα είναι αφυδατωμένο.) Εφαρμόστε κρέμα χεριών αμέσως μετά την έκθεση των χεριών σας στο νερό, είτε από το πλύσιμο των χεριών, το πλύσιμο πιάτων ή ακόμα και το ντους. Η χρήση λοσιόν αμέσως μετά είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλειδώσετε την τόσο απαραίτητη υγρασία.

3.Φορέστε βαμβακερά γάντια το βράδυ

Απλώστε την κρέμα χεριών (ή τις κρέμες) και μετά βάλε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια πριν τον ύπνο. Αυτό εμποδίζει το τρίψιμο της κρέμας, καθιστώντας την ακόμα πιο αποτελεσματική και παρέχει ένα αποφρακτικό περιβάλλον για να βοηθήσει στην παγίδευση της υγρασίας.

4. Δοκιμάστε μια απολεπιστική κρέμα χεριών

Η απολέπιση είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της τραχιάς, ξηρής επιδερμίδας, αλλά συνεχίστε με προσοχή όταν πρόκειται για τα χέρια σας. Τα φυσικά απολεπιστικά και τα απευθείας χημικά απολεπιστικά είναι πολύ σκληρά για τα χέρια σας και μπορεί να καταλήξουν να προκαλέσουν ερεθισμό που μόνο θα επιδεινώσει την κατάσταση. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει ένα απαλό απολεπιστικό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να λάβετε λίγη υγρασία και θρέψη στο δέρμα, μαζί με λίγη απολέπιση που θα εξαλείψει τη συσσώρευση ξηρών κυττάρων του δέρματος, βοηθώντας περαιτέρω στην λείανση και απαλότητα των χεριών.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καμπανάκι χτυπούν οι ειδικοί: Χιλιάδες νέοι ιοί ως το 2070 θα μεταδοθούν από νυχτερίδες

Her News

Αν έχετε κάποιες από αυτές τις 10 συνήθειες κάνετε λάθος – Μάθετε το γιατί

Her News

Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στο στομάχι;

Her News