HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση 8% στα αναπηρικά επιδόματα-«Ενισχύονται 200 χιλ. συμπολίτες μας»

Την αύξηση κατά 8% των αναπηρικών επιδομάτων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εξέπεμψε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι πλέον η χώρα μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ειδικότερα, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική» που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών παρουσία του προέδρου του Eurogroup, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι σε λιγότερο από 45 μήνες και μάλιστα μέσα από πολλές κρίσεις ο τόπος κατάφερε να συμβαδίσει με το διεθνές περιβάλλον.

«Κατάφερε να κάνει άλματα τα βήματά του για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο ώστε η Ελλάδα να αποτελεί σήμερα την ευχάριστη έκπληξη της Ευρώπης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ανακοινώνοντας την αύξηση στα αναπηρικά επιδόματα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Σημασία έχει να νιώσει και ο καθημερινός πολίτης ότι από τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών προκύπτει και η δική του καλύτερη ζωή. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της πολιτικής που πρεσβεύουμε: η ανάπτυξη να διευρύνει τον δημόσιο πλούτο. Και μέρισμα από αυτόν να μετατρέπεται σε περισσότερη απασχόληση. Σε καλύτερες αμοιβές. Και σε μεγαλύτερη φροντίδα για τους πιο ευάλωτους.

Ένας δίκαιος συνδυασμός, δηλαδή, συνολικής προόδου και προσωπικής ευημερίας. Κι όταν μιλώ για φροντίδα στους ευάλωτους, το εννοώ. Ξέροντας, λοιπόν, ότι ενώ οι αναπηρικές συντάξεις αυξήθηκαν, αντισταθμίζοντας μέρος του πληθωρισμού, δεν τις ακολούθησαν τα σχετικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Γι΄ αυτό και επέλεξα ως τελευταία συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας, την άμεση αύξησή τους κατά 8%. Ενισχύοντας, έτσι περίπου 200.000 συμπολίτες μας με το μέρισμα που μας επιτρέπει η καλή πορεία της οικονομίας μας».

 Η Ελλάδα εφόσον έχει σταθερή διακυβέρνηση θα ανακτήσει εντός του 2023 την επενδυτική βαθμίδα

«Το καλοκαίρι του 2019 κάναμε μια νέα αρχή και έχουμε εκτινάξει τις εξαγωγές μας και το κλείσιμο του 2022 μας βρίσκει με την δεύτερη υψηλότερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη. Και αισιοδοξούμε ότι θα διατηρήσουμε το θετικό πρόσημο σε συνδυασμό με την άνοδο του τουρισμού», είπε.

Ο δείκτης της ανάπτυξης δεν είναι αυτοσκοπός είπε αλλά μια παράμετρος της συλλογικής ευημερίας και της ατομικής προκοπής.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκπληκτος ο Ηλιάδης με τις γνώσεις της Ρούλας για τα φάρμακα-«Ήταν λες και μιλάω με σύναδελφο»

HerNews ka

Κακοκαιρία Elias: Πού και πότε θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

HerNews ka

Το μικρό άσπρο τιγράκι στο κέντρο φροντίδας του Αττικού ζωολογικού πάρκου – Τι πιθανότητες επιβίωσης δίνουν οι ειδικοί

HerNews ka