HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς να αποφορτίσετε τους πάγκους της κουζίνας σας με 3 εύκολα βήματα

Φαίνεται ότι, από όλους τους χώρους στα σπίτια μας, οι πάγκοι μας είναι πιο δύσκολος να διατηρηθεί σταθερά καθαρός και χωρίς ακαταστασία. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Και ναι, υπάρχει λύση. Διαβάστε παρακάτω για 4 εύκολα βήματα για να διατηρήσετε τους πάγκους της κουζίνας σας χωρίς ακαταστασία.

#1 Ξεκινήστε με τους πιο εύκολους ένοχους

Η τοποθέτηση των πιάτων σε ένα συρτάρι τα απομακρύνει από τους πάγκους

Τα πιάτα είναι ο ένοχος νούμερο #1 για να κάνουν τον πάγκο της κουζίνας σας να φαίνεται γεμάτος. Αν στεγνώνετε τα πιάτα σε ένα χώρο δίπλα στο νεροχύτη, η απομάκρυνση τους μπορεί να κάνει αμέσως την κουζίνα σας πιο τακτοποιημένη. 

Από εκεί, αφαιρέστε οτιδήποτε προφανώς δεν ανήκει στην κουζίνα και μετά δουλέψτε με ό,τι έχει απομείνει.

#2 Εφοδιαστείτε με οργανωτές κουζίνας

Τοποθέτηση σκευών σε συρτάρια με διαχωριστικά
 

Οι οργανωτές κουζίνας δεν είναι στη μόδα μόνο και μόνο επειδή κάνουν την κουζίνα σας να φαίνεται πιο όμορφη. Πραγματικά μεγιστοποιούν τη λειτουργικότητα και τον αποθηκευτικό χώρο της κουζίνας σας. 

Αγοράστε όσο το δυνατόν περισσότερα οργανωτικά κομμάτια για τα συρτάρια και τα ντουλάπια σας. Σκεφτείτε: οργανωτές κατσαρόλας/τηγάνια, σχάρες μπαχαρικών και κάδους με είδη καθαρισμού. Η περισσότερη ακαταστασία προκύπτει όταν δεν έχετε καθορισμένο χώρο για κάτι. Έτσι, εάν γνωρίζετε ακριβώς σε ποιον κάδο, συρτάρι ή κουτί μπαίνει ένα αντικείμενο, εξαλείφεται η πολλή ακαταστασία.

#3 Κρύψτε τις Μικρές σας Συσκευές

Μικρές συσκευές τοποθετημένες σε ντουλάπι

Εάν δεν έχετε πολύ χώρο στον πάγκο, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να αποθηκεύσετε τις μικρότερες συσκευές σας σε εύκολα προσβάσιμα μέρη. 

Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να δημιουργήσετε έναν χώρο στο ντουλάπι για να αποθηκεύσετε τις μικρές σας συσκευές. Είναι απίστευτο πόσο πιο ανοιχτή και τακτοποιημένη μπορεί να δείξει η κουζίνα σας όταν αφαιρείτε εκείνες τις μικρότερες συσκευές, όπως η τοστιέρα, η το μπλέντερ ή η χύτρα ταχύτητας, που καταλήγουν να καταναλώνουν πολύτιμο χώρο στον πάγκο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

7 πράγματα που θα κάνουν την κουζίνα σας πιο άνετη

HerNews ka

5 ξεπερασμένες τάσεις για τις εισόδους που πρέπει να αποφύγετε και τι να κάνετε για μια φιλόξενη είσοδο

HerNews ka

Πως να διαμορφώσετε το σπίτι σας ώστε να χωρέσει όλους τους καλεσμένους σας για τις γιορτές

HerNews ka