HerNews.gr
DECORNEWS

7 πράγματα που θα κάνουν την κουζίνα σας πιο άνετη

Οι κουζίνες έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι πλέον καθαρά λειτουργικοί χώροι για μαγείρεμα. Παίρνοντας τη θέση τους, αυτοί οι χώροι έχουν γίνει κοινωνικό κέντρο. Απαιτούμε να είναι άνετη, προσφέροντας έναν χώρο συγκέντρωσης και χαλάρωσης. Εάν τα όρια μεταξύ κουζίνας και σαλονιού έχουν διαλυθεί, πώς μπορούμε να κάνουμε αυτούς τους χώρους πιο βιώσιμους;

Η δημιουργία μιας άνετης κουζίνας έχει να κάνει με τη ζεστασιά και την προσωπικότητα στην καρδιά του σπιτιού σας, έτσι ώστε όλα τα μέλη της οικογένειας να είναι άνετα να χρησιμοποιούν αυτόν τον χώρο.

Παρακάτω 7 τρόποι που θα κάνουν την κουζίνα σας να αισθάνεται πιο άνετη αλλά και μοντέρνα.

1. Θυμηθείτε το ύφασμα

Μια κουζίνα με χαλί στο πάτωμαΕνσωματώστε ύφασμα στην κουζίνα σας για να ζεστάνετε τον χώρο και παρέχετε αυτή την επιπλέον άνεση κάτω από τα πόδια. Οι κουρτίνες κουζίνας από ύφασμα ή ανάγλυφη υφή προσθέτουν μια όμορφη πινελιά και βοηθούν στην απαλότητα της συνολικής αισθητικής ανάμεσα σε όλη την αφθονία των ντουλαπιών. Επιλέξτε κουρτίνες ή περσίδες σε ζεστά, φιλόξενα υφάσματα που συμπληρώνουν την υπόλοιπη διακόσμησή σας, δημιουργώντας μια αίσθηση ζεστασιάς και άνεσης. 

Το ύφασμα και η υφή λείπουν συνήθως από την κουζίνα, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην φέρετε επιπλέον άνεση στο χώρο μέσα από αντικείμενα όπως χαλιά. Ένα άνετο χαλί κουζίνας ή διάδρομος στο πάτωμα μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε άνετα και σαν στο σπίτι σας στο χώρο.

2. Ενσωματώστε καθίσματαΜια μικρή κουζίνα με γωνιά καθιστικούΤο κάθισμα είναι σημαντικό για τη δημιουργία άνεσης στην κουζίνα. Ενώ θα είστε ως επί το πλείστον όρθιοι λόγω του μαγειρέματος, η ενσωμάτωση των καθισμάτων συνδυάζει τους χώρους και την κουζίνα σας σε μια πιο άνετη, χαλαρωτική ζώνη και κάνει την κουζίνα περισσότερο έναν υβριδικό χώρο διαβίωσης. Τα τραπεζοκαθίσματα μπορούν να αποτελέσουν μια τέλεια προσθήκη σε μια μικρή κουζίνα, καθώς είναι μια συμπαγής αλλά κομψή λύση.

3. Πολυεπίπεδος φωτισμόςΡάφι κουζίνας με φωτιστικό τοίχουΠοιος είπε ότι ο πολυεπίπεδος φωτισμός και τα φωτιστικά έμφασης είναι μόνο για το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα; Ο πολυεπίπεδος φωτισμός είναι βασικό στοιχείο κάθε άνετου σχεδίου και ο φωτισμός της κουζίνας δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο απαλός διάχυτος φωτισμός αντί για τα σκληρά φώτα πάνω μπορούν να δημιουργήσουν ζεστή ατμόσφαιρα. Σκεφτείτε λαμπερό κρεμαστό φωτισμό, φωτισμό κάτω από το ντουλάπι ή ακόμα και κεριά για να προσθέσετε ζεστή λάμψη στο χώρο.

4. Επιλέξτε υλικά που προάγουν τη ζεστασιά

Μια κουζίνα με ξύλινες πινελιέςΣκεφτείτε και τα υλικά που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας. Υλικό που είναι εγγενώς ζεστό από τη φύση του θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε στο χώρο. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε ένα ζεστό ξύλινο υλικό για να τελειοποιήσετε και να απαλύνετε τον χώρο καθώς οι επιφάνειες είναι συχνά πολύ λειτουργικές. Είτε πρόκειται για πλωτό ράφι, ξύλινα ντουλάπια ή χερούλια κουζίνας, ξύλινη σχάρα κρασιού, ξύλινο μενταγιόν ή απλίκα τοίχου ή ακόμα και ξύλινη οροφή, αυτό το χαρακτηριστικό είναι απαραίτητο σε κάθε κουζίνα. Η συνοχή των φυσικών υλικών όχι μόνο δημιουργεί μια άνετη κουζίνα, αλλά μπορεί να μοιάζει σχεδόν σαν τέχνη.

5. Άνετα χερούλια

Μια κουζίνα με λαβές χωρίς ραφήΜπορεί να χρησιμοποιείτε αυτές τις λαβές μόνο για λίγα δευτερόλεπτα καθημερινά, αλλά η ανθεκτικότητα και η ευκολία στη χρήση είναι και τα δύο απίστευτα σημαντικά για την άνεση. Είναι μια από αυτές τις λεπτομέρειες που πρέπει πραγματικά να συνδυάζουν τη μορφή και τη λειτουργία. Το κράτημα πρέπει να είναι σχεδόν τέλειο. Τα φινιρίσματα όπως ο ορείχαλκος, ο χάλυβας και ο μπρούτζος είναι ανθεκτικά υλικά που πρέπει να προσέχετε, ενώ τα τέλεια εργονομικά σχήματα περιλαμβάνουν ημικυκλικά χερούλια που σας επιτρέπουν να γαντζώσετε εύκολα τα δάχτυλά σας και να ανοίξετε το ντουλάπι ή το συρτάρι.

6. Ζεστή διακόσμηση Μια κουζίνα με διακόσμηση στο νησίΣκεφτείτε τη διακόσμηση για να ζεστάνετε τον χώρο και να δημιουργήσετε μια ζεστή κουζίνα . Τα ανοιχτά ράφια στην κουζίνα διαλύουν το «μπλοκάρισμα» του ντουλαπιού. Επομένως, σκεφτείτε να αφαιρέσετε το ντουλάπι υπέρ των ανοιχτών ραφιών όπου μπορείτε να εμφανίσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια διακόσμησης κουζίνας. Αγκαλιάστε την ποικιλία στα υλικά της κουζίνας σας για να προσθέσετε οπτικό ενδιαφέρον και ζεστασιά. Αντί να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά λευκό, ανακατέψτε το με διαφορετικές υφές και φινιρίσματα. Σκεφτείτε τις πινελιές του φυσικού ξύλου, τα ζεστά μέταλλα και το χρώμα για να προσθέσετε βάθος και προσωπικότητα.

Σκεφτείτε να προσθέσετε ένα επιτραπέζιο φωτιστικό ή μια περιστασιακή σύνθεση λουλουδιών για να φέρετε μια νότα φύσης σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό αλλάζει τη γεωμετρία στην κουζίνα, σπάει τη γραμμή του ύψους και εισάγει νέα υλικά. Τα φυτά μπορούν να φέρουν ζεστασιά μια αίσθηση σύνδεσης με τον εξωτερικό χώρο με την κουζίνα.

7. Σκεφτείτε τη διάταξη του χώρου

Καλά διαρρυθμισμένος σχεδιασμός κουζίναςΤέλος, αν σκέφτεστε να ανανεώσετε την κουζίνα σας σε μεγαλύτερη κλίμακα, σκεφτείτε τη διάταξη του δωματίου. Για την καλύτερη διάταξη της κουζίνας , θέλετε μια καλή απόσταση μεταξύ του νεροχύτη, του φούρνου και του ψυγείου, που συνήθως αναφέρεται ως το χρυσό τρίγωνο. Αυτό δημιουργεί άνεση με ευκολία στη χρήση στην πρώτη γραμμή και μια λειτουργική διάταξη που μεγιστοποιεί τον χώρο και προωθεί την εύκολη μετακίνηση μπορεί να συμβάλει σε ένα άνετο και αποτελεσματικό περιβάλλον μαγειρέματος.

Μια κουζίνα πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη και λειτουργική – τα βασικά αντικείμενα πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμα και να χωρίζονται σε ζώνες, όπως αποθήκευση τροφίμων (ψυγείο και ντουλάπι), μαγείρεμα και πλύσιμο ή προετοιμασία. 

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν θέλετε να κάνετε την κουζίνα σας μίνιμαλ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βάζο: Το πιο hot trend στην ανοιξιάτικη διακόσμηση

Her News b

Πως να καθαρίσετε ένα δύσοσμο πλυντήριο πιάτων με λίγα εύκολα βήματα

HerNews ka

Το πρώτο πολυώροφο skatepark ανοίγει στο Folkestone

Her News