HerNews.gr
Σχέσεις

Γιατί συμβιβάζεσαι με το bare minimum από αυτούς που σε ενδιαφέρουν;

bare minimum

Γιατί συμβιβάζεσαι με το bare minimum από αυτούς που σε ενδιαφέρει; Σε πολλές περιπτώσεις, αναγκαζόμαστε να αντιμετωπίσουμε ανθρώπους που δεν μας σέβονται ή δεν μας προσφέρουν το επίπεδο αναγνώρισης που επιθυμούμε.

Όλοι μας έχουμε βιώσει αυτήν την κατάσταση στη ζωή μας, είτε στην εργασία, στην προσωπική μας ζωή, είτε στις φιλίες μας.

Ωστόσο, ορισμένοι από εμάς συνεχίζουν να δέχονται το ελάχιστο από αυτούς τους ανθρώπους, χωρίς να κάνουν τίποτα για να αλλάξουν την κατάσταση. Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση αυτή και να διώξουμε το bare minimum;

Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι αυτό το πρόβλημα οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων. Μερικές φορές, εξακολουθούμε να δέχονται το ελάχιστο από τους ανθρώπους επειδή έχουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση ή δυσκολία να ορίσουμε τα όριά μας. Αλλά άλλες φορές, το πρόβλημα είναι ότι αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που δεν σέβονται τις ανάγκες μας ή τα συναισθήματά μας και είμαστε απρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση.

Γιατί συμβιβάζεσαι με το bare minimum από αυτούς που σε ενδιαφέρει;

 bare minimum

Αν είστε ένας από αυτούς που εξακολουθούν να δέχονται το ελάχιστο από τους ανθρώπους, τότε είναι σημαντικό να αναλογιστείτε τα εξής βήματα:

Αναγνωρίστε την αξία σας:

Ο πρώτος και πιο σημαντικός τρόπος για να αρχίσετε να απαιτείτε περισσότερο από τους ανθρώπους είναι να αναγνωρίσετε την αξία σας. Θυμηθείτε ότι είστε μια αξιόλογη και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και ότι αξίζετε να σας σέβονται και να σας προσφέρουν την αναγνώριση που σας αξίζει.

Ορίστε τα όριά σας:

Είναι σημαντικό να ορίσετε τα όριά σας και να τα κάνετε σαφή στους ανθρώπους γύρω σας. Αν αντιμετωπίζετε ανθρώπους που δεν σας σέβονται ή δεν σας αναγνωρίζουν την αξία σας, τότε είναι σημαντικό να τους πείτε ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε να αντιμετωπίζεστε έτσι.

Βελτιώστε την αυτοεκτίμηση σας:

Αν έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση και δυσκολία να ορίσετε τα όριά σας, τότε είναι σημαντικό να εργαστείτε στη βελτίωσή της. Αναλογιστείτε τις ικανότητές σας και τις επιτυχίες σας και δουλέψτε στο να αυξήσετε την αυτοπεποίθησή σας.

Αναζητήστε την υποστήριξη φίλων και ειδικών:

Αν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε δυσκολίες στο να απαιτήσετε περισσότερο από τους ανθρώπους, τότε μπορεί να είναι χρήσιμο να αναζητήσετε υποστήριξη από φίλους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χωρισμός: Πώς θα βρούμε τον εαυτό μας μετά το τέλος μιας σχέσης

HerNews ka

Σχέσεις: Υπάρχει ο σωστός σύντροφος για εμάς και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

HerNews ka

Κανόνας Μη Επαφής: Ο No1 τρόπος για να τον ξεπεράσεις

Her News b