HerNews.gr
DECORNEWS

6+1 μέρη που ξεχνάτε να καθαρίσετε και δεν πρέπει να παραλείπονται!

Όταν μπαίνεις σε ένα δωμάτιο, είναι συνήθως εύκολο να δεις τι πρέπει να καθαριστεί. Υπάρχουν ένα σωρό βρώμικα ρούχα  που περιμένουν να πλυθούν ή ο νεροχύτης της κουζίνας είναι γεμάτος με βρόμικα πιάτα, κατσαρόλες και τηγάνια. 

Αλλά μόλις καθαριστούν τα προφανή πράγματα, ξεχνάτε το υπόλοιπο δωμάτιο. Ρίξτε μια ματιά σε επτά μέρη που ξεχνάτε να καθαρίσετε κατά τη διάρκεια της ρουτίνας καθαρισμού σας.

Κάτω όψεις επίπλων

Γυναίκα που κοιτάζει κάτω από το κρεβάτι
Όταν κοιτάζετε κάτω από ένα κρεβάτι ή έναν καναπέ, συνήθως υπάρχουν μερικά “μπαλάκια” σκόνης που κυλούν γύρω-γύρω που μπορούν να μαζευτούν γρήγορα με ηλεκτρική σκούπα ή σφουγγαρίστρα σκόνης. Αφιερώσατε όμως χρόνο για να δείτε το πραγματικό κάτω μέρος του επίπλου; Μπορεί να σοκαριστείτε με αυτά που θα βρείτε κολλημένα σε κουφώματα κρεβατιού, καθίσματα καρέκλας και σιδεράκια τραπεζιού.

Χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σας σκούπα ή ένα ραβδί ξεσκονίσματος για να απαλλαγείτε από ιστούς αράχνης, σκόνη και βρωμιά τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Τοίχοι και βάσεις

μια βρώμικη σανίδα
 

Η σκόνη και η βρωμιά μπορεί να προσκολληθούν σε κάθετες αλλά και οριζόντιες επιφάνειες. Ανοίξτε τις κουρτίνες ή τα στόρια και ανάψτε όλα τα φώτα και θα εκπλαγείτε με το πόσο “χνουδωτοί” μπορεί να είναι οι τοίχοι σας. Αν τυχαίνει να έχετε ανάγλυφη ταπετσαρία , ακόμα περισσότερη σκόνη ελλοχεύει. 

Ξεκινήστε από το πάνω μέρος του τοίχου και καθαρίστε χρησιμοποιώντας ένα ξεσκονόπανο που παγιδεύει τα σωματίδια. Ολοκληρώστε καθαρίζοντας τα σημάδια γύρω από τους διακόπτες φώτων και τα πόμολα της πόρτας.  Σε δωμάτια όπως κουζίνες και μπάνια όπου υπάρχει περισσότερη υγρασία, πιθανότατα θα χρειαστεί να σκουπίσετε τις σανίδες βάσης με ένα υγρό πανί, επειδή η υγρασία έχει μετατρέψει τη σκόνη σε χώμα που προσκολλάται στην επιφάνεια.

Κορυφές από ντουλάπια, πόρτες και κορνίζες

Καθαρισμός κουφωμάτων πορτών

Όταν καθαρίζετε, αφιερώστε χρόνο για να κοιτάξετε ψηλά. Μπορεί να δείτε περισσότερη βρομιά από αυτή που θα θέλατε. Έχουμε την τάση να αγνοούμε αυτό που βρίσκεται πέρα ​​από το οπτικό μας πεδίο. Καθαρίζετε τακτικά το επάνω μέρος των κουφωμάτων της πόρτας, της κουζίνας, των ψηλών ντουλαπιών αποθήκευσης, και των κορνίζων.

Όσο βρίσκεστε εκεί πάνω, ελέγξτε τα φωτιστικά και τους ανεμιστήρες οροφής. Ένα ξεσκονόπανο μιας χρήσης με επεκτεινόμενη λαβή είναι το καλύτερο εργαλείο σας για τη σύλληψη της σκόνης και των ιστών αράχνης. Εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί από μικροΐνες και στερεώστε το σε μια σκούπα ή λαβή σφουγγαρίστρας με ένα λαστιχάκι.

Φίλτρα αέρα και αεραγωγοί

Φίλτρα αέρα

Ο επεξεργασμένος ζεστός ή κρύος αέρας εξέρχεται μέσω των αεραγωγών και στη συνέχεια επιστρέφει στο σύστημα διαχείρισης αέρα. 

Εάν ο αέρας που επιστρέφει στο σύστημα δεν φιλτράρεται για να παγιδεύσει τη σκόνη και τα σωματίδια γύρης, αυτά απλώς θα παριπλανόνται στον χώρο διαβίωσης. Υπάρχουν όλα τα είδη φίλτρων, από πολύ ακριβά φίλτρα μέχρι φθηνά πλέγματα. Όποιο είδος κι αν χρησιμοποιείτε, πρέπει να αλλάξουν ή να καθαριστούν για να είναι αποτελεσματικά. Ενώ αλλάζετε το φίλτρο , αφιερώστε χρόνο για να καθαρίσετε και τις σχάρες εξαερισμού. Θα αναπνέετε ευκολότερα και θα έχετε λιγότερη σκόνη σε όλα.

Φροντίστε επίσης να καθαρίσετε τα φίλτρα και τις οπές εξαερισμού της μονάδας ενός παραθύρου.

Δάπεδα ντουλάπας

ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΡΟΥΧΩΝ

Είναι εύκολο να δεις πότε πρέπει να καθαριστεί μια ντουλάπα . Τα ρούχα είναι στριμωγμένα μεταξύ τους, τα ράφια στοιβάζονται ψηλά και τα πράγματα πέφτουν πάνω σου όταν ανοίγεις την πόρτα.

Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε την πραγματική ντουλάπα συμπεριλαμβανομένου του δαπέδου; Τα δάπεδα της ντουλάπας μπορεί να σκονιστούν και να λερωθούν από το εξωτερικό χώμα που φέρνουν τα παπούτσια. Το χαλί μπορεί να γίνει έδαφος αναπαραγωγής για μούχλα και έντομα.

Ηλεκτρικές σκούπες και Εργαλεία Καθαρισμού

σφουγγάρια πιάτων

Εάν όλα τα εργαλεία καθαρισμού σας είναι βρόμικα, τότε κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε μπορεί απλώς να απλώνετε τη βρομιά τριγύρω. Πότε ήταν η τελευταία φορά που ρίξατε μια καλή ματιά στη σκούπα, τη σφουγγαρίστρα ή τις βούρτσες καθαρισμού σας;

Φυσικά, αδειάζετε το κύπελλο με τα σκουπίδια ή πετάτε τη σακούλα μιας χρήσης. Τα περισσότερα μπορούν να πλυθούν σε ζεστό, σαπουνόνερο και να αφεθούν να στεγνώσουν στον αέρα. Ελέγξτε τις περιστροφικές ράβδους και τις βούρτσες και αφαιρέστε τυχόν μπερδεμένα κορδόνια ή τρίχες. Θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα καθαρισμού και λιγότερη σκόνη.

Όλες οι κεφαλές σφουγγαρίστρας και οι βούρτσες καθαρισμού πρέπει να καθαρίζονται με ζεστό νερό και απολυμαντικό καθαριστικό μετά από κάθε χρήση. Βεβαιωθείτε ότι τα σφουγγάρια στεγνώνουν μεταξύ των χρήσεων.

Φυτά εσωτερικού χώρου

Ξεσκόνισμα φυτών

Είτε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας είναι αληθινά είτε ψεύτικα, μπορούν να συσσωρεύσουν εκπληκτική ποσότητα σκόνης. Τα περισσότερα ζωντανά φυτά θα ωφεληθούν από ένα γρήγορο πλύσιμο με το τηλέφωνο του μπάνιου. Εάν είναι πολύ μεγάλα για να μετακινηθούν, χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες ή ξεσκονόπανο μιας χρήσης για να σκουπίσετε κάθε φύλλο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Χαλιά: Τρόποι για να τα καθαρίσετε μόνοι σας

Her News b

Θετική διακόσμηση και τρόποι να τη δημιουργήσουμε

Her News b

Αφυγραντήρας: Η απαραίτητη επένδυση για ένα υγιές και ασφαλές σπίτι

HerNews ka