HerNews.gr
Συνταγές

Τρεις σαλάτες που θα ξεχωρίσουν στο πασχαλινό τραπέζι

Μετά από τη νηστεία της Σαρακοστής, όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία το πασχαλινό τραπέζι και αυτές οι ξεχωριστές σαλάτες θα συνοδεύσουν τέλεια τα ψητά σας και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας!

Πατατοσαλάτα με αγκινάρες, φρέσκα μυρωδικά, αυγά, κάππαρη και ελιές

Υλικά

  • 500 γρ. πατάτες με τη φλούδα
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ελιές Καλαμών
  • 6 αγκινάρες κομμένες στα 4
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 πασχαλινά αυγά, καθαρισμένα, κομμένα στα 4
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πατάτες. Μόλις πάρουν βράση, τις μαγειρεύουμε για 25΄. Για να δούμε αν έχουν βράσει, τρυπάμε ελαφρά μία πατάτα στο κέντρο της με ένα πιρούνι ή μαχαιράκι. Θα πρέπει να γλιστράει εύκολα.

Δεν τις τρυπάμε συνέχεια για να μην πάρουν νερό μέσα. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Μόλις κρυώσουν ελαφρώς και μπορούμε να τις πιάσουμε χωρίς να καιγόμαστε, τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και το ρίχνουμε στις πατάτες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις ελιές, τις αγκινάρες και την κάππαρη για 2΄. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του σκεύους στις πατάτες.

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το σχοινόπρασο και τα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί προσεκτικά. Προσθέτουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί και σερβίρουμε αμέσως.

kinoa

Πολύχρωμο ταμπουλέ

Υλικά

  • 1 ποτήρι πλιγούρι (ψιλό ή μεσαίο μέγεθος)
  • 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 1 αγγούρι
  • Λίγο φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Φρεσκοστυμμένος χυμός λεμόνι
  • Μπαχαρικά όπως κύμινο, κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο, κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε 2 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε καλά να μη κολλήσει. Μόλις το νερό τελειώσει, βγάζουμε το σκεύος από τη φωτιά. Αφήνουμε να καθίσει 30 λεπτά, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και το αγγούρι αφαιρώντας τα κουκούτσια και τα περιττά υγρά. Προσθέτουμε λάδι, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό λεμονιού

Extra tip: Η σαλάτα ταμπουλέ με πλιγούρι ή κινόα μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε υλικό σας αρέσει (π.χ πιπεριές), ενώ πολλοί προσθέτουν ψητό στήθος κοτόπουλου για να γίνει ένα χορταστικό κυρίως γεύμα.

Υγιεινή σαλάτα coleslaw με γιαούρτι

Υλικά

  • 400 γρ. λάχανο, λεπτοκομμένο
  • 2 καρότα μεγάλα, τριμμένα
  • 1 ξινόμηλο, τριμμένο
  • 80 γρ. παντζάρι ωμό, τριμμένο
  • 1 κοτσάνι σέλερι, λεπτοκομμένο
  • 2 κ.σ. φύλλα σέλερι ή σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο (τσάιβς) ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο

Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε το λάχανο. Φροντίζουμε να έχει στεγνώσει καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λεπτοκομμένο λάχανο, το τριμμένο καρότο, το τριμμένο μήλο, το σέλερι, το τριμμένο παντζάρι, το ψιλοκομμένο σέλινο και το σχοινόπρασο (αν χρησιμοποιούμε). Προσθέτουμε τα καρύδια, χοντροκομμένα.

Σε ένα μικρότερο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη μουστάρδα με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, το λεμόνι και το μηλόξιδο, και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν και να είναι το μείγμα μας λείο. Σταδιακά προσθέτουμε το ελαιόλαδο ενώ χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ανακατεύουμε.

Φορώντας ιδανικά γάντι μιας χρήσης, ανακατεύουμε απαλά τη σαλάτα με το χέρι, προσθέτοντας σταδιακά λίγο-λίγο από το ντρέσινγκ, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε όλο.

Μπορούμε να σερβίρουμε την coleslaw αμέσως. Αν θέλουμε να την καταναλώσουμε αργότερα, αποθηκεύουμε στο ψυγείο χωρίς το ντρέσινγκ, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, και προσθέτουμε το ντρέσινγκ την ώρα που θέλουμε να τη σερβίρουμε.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Φιλέτο σολομού με μουστάρδα και ψητά λαχανικά

Her News

Συνταγές: Εύκολη και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα

Her News

Εύκολα φθινοπωρινά κοκτέιλ

Her News