HerNews.gr
DECORNEWS

Τα χρώματα χαλιών που πρέπει να αποφύγετε σύμφωνα με τους διακοσμητές

Η εισαγωγή ενός χαλιού σε ένα δωμάτιο είναι πάντα ένας καλός τρόπος για να γειώσετε το χώρο και να εισάγετε χρώμα και σχέδιο. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχουν χρώματα χαλιών προς αποφυγή που μπορεί να υπερβαίνουν τον χώρο ή να τον κάνουν να μην δείχνει ισορροπημένος.

Φυσικά, δεν υπάρχουν συνήθως dos & dont’s αναφορικά με το χρώμα, καθώς είναι συχνά μια προσωπική προτίμηση, αλλά υπάρχουν ορισμένες γενικές οδηγίες για την επιλογή χρωμάτων για χαλιά που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα ισορροπημένο, προσεγμένο φινίρισμα.

Ποια χρώματα χαλιών σαλονιού λοιπόν πρέπει να προσέχετε;

1. Κρεμ ή λευκό

Αν και τα κρεμ χαλιά είναι σίγουρα ελκυστικά, συχνά δεν είναι η πιο πρακτική επιλογή για τα περισσότερα δωμάτια, ιδιαίτερα για χώρους με μεγάλη κίνηση, όπως σαλόνια και κουζίνες. Αρχικά είναι λιγότερο επιεικής όταν πρόκειται για ακαταστασία και βρομιά. Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας όταν επιλέγετε το χρώμα για το χαλί σας. Για παράδειγμα, εάν έχετε κατοικίδια ή μικρά παιδιά, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε ένα ανοιχτόχρωμο κρεμ ή λευκό χαλί και να επιλέξετε κάτι πιο σκούρο και με περισσότερα σχέδια. 

Αν σας αρέσει η ουδέτερη εμφάνιση, τα απαλά vintage prints, οι ρίγες και τα χαλιά από γιούτα είναι όλες κομψές επιλογές που θα κρύψουν τη βρομιά και θα προσφέρουν μια πιο πρακτική επιλογή.

2. Μαύρο

Ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ένα ολόμαυρο χαλί μπορεί να λειτουργήσει ως δραματική βάση για τα έπιπλά σας, τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι λίγο υπερβολικά βαρύ οπτικά – ένα μεγάλο λάθος στη διακόσμηση του σαλονιού . Αντ ‘αυτού, αναζητήστε χαλιά που έχουν μαύρη κλωστή μέσα από αυτά, εάν πρόκειται για μια απόχρωση που θέλετε να ενσωματώσετε στη διακόσμησή σας.

3. Κόκκινο

Οι ψυχολόγοι των χρωμάτων έχουν από καιρό επιβεβαιώσει ότι το κόκκινο είναι ένα διεγερτικό χρώμα που θα πρέπει να αποφεύγεται σε μεγάλες επιφάνειες στην εσωτερική διακόσμηση, αν θέλετε να δημιουργήσετε έναν χαλαρωτικό, αναζωογονητικό χώρο. Αυτή είναι μια απόχρωση που είναι καλύτερα να αποφεύγεται στην κρεβατοκάμαρα, καθώς μπορεί να επηρεάσει ακόμη και το μοτίβο του ύπνου σας σύμφωνα με τη χρωματική ψυχολογία στην εσωτερική διακόσμηση.

Αν ψάχνετε για ένα ζεστό χρώμα αλλά θέλετε κάτι λίγο πιο χαλαρωτικό, δοκιμάστε να επιλέξετε ένα χαλί σε στυλ vintage σε γήινους ροδαλούς τόνους που θα προσθέσει χρώμα στο χώρο αλλά θα αισθανθείτε ήρεμο και φιλόξενο.

4. Φωτεινό πορτοκαλί

Το πορτοκαλί είναι ένα φωτεινό, διεγερτικό χρώμα, το οποίο, μαζί με το κόκκινο, συνδέεται με την ενέργεια της φωτιάς στο Φενγκ Σούι. Το παραδοσιακό Φενγκ Σούι λειτουργεί με τα στοιχεία της γης, του μετάλλου, του ξύλου, του νερού και της φωτιάς. Αυτά τα φλογερά χρώματα μπορούν να τονώσουν την ενέργεια και τη δραστηριότητα, αλλά η υπερβολική ποσότητα μπορεί να είναι υπερδιεγερτική, οδηγώντας σε καβγάδες, θυμό και υψηλή αρτηριακή πίεση. 

5. Ψυχρά γκρί

Η μεταλλική ενέργεια εκδηλώνεται σε γκρι, λευκό, παστέλ και μεταλλικά χρώματα. Στο Φενγκ Σούι, είναι το πιο απαραίτητο στοιχείο σε όλα τα σπίτια από το 2004, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι οι συνδυασμοί γκρι και λευκών χρωμάτων είναι στη μόδα από τότε. Συχνά μειώνει τη συναισθηματική και σωματική ενέργεια, αφήνοντας τους ανθρώπους να νιώθουν θαμποί, εύθραυστοι, τεταμένοι, κουρασμένοι και καταπονημένοι. Εάν αισθάνεστε πολύ καλύτερα ενώ λείπετε από ένα κυρίως γκρι/λευκό σπίτι, ήρθε η ώρα να αναζωογονήσετε τον χώρο και να αποφύγετε να φέρετε περισσότερη μεταλλική ενέργεια με τη μορφή γκρι, κρεμ, λευκών και ασημί χαλιών.

Τι χρώμα πρέπει να είναι ένα ντουλάπι; 7+1 ιδέες που θα δώσουν στον χώρο της κουζίνας σας μια εντυπωσιακή πινελιά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Η υδάτινη Louis Vuitton μπουτίκ στο Τόκυο

Her News b

Peach Fuzz: Ανακηρύχθηκε και επίσημα το χρώμα της χρονιάς!

HerNews ka

Τα πιο περιζήτητα στυλ διακόσμησης και τρόποι να τα υιοθετήσετε

HerNews ka