HerNews.gr
DECORNEWS

Τα πιο περιζήτητα στυλ διακόσμησης και τρόποι να τα υιοθετήσετε

Η διακόσμηση ενός χώρου είναι μια δημιουργική διαδικασία που μπορεί να αντικατοπτρίσει το χαρακτήρα και το προσωπικό μας στυλ. Καθώς τα trends στο χώρο της διακόσμησης εξελίσσονται συνεχώς, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά στυλ που απευθύνονται σε όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις.

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να “παίξετε” και να συνδυάσετε τις διάφορες προσεγγίσεις και να βρείτε επακριβώς το ύφος που σας ταιριάζει.
Παρακάτω σας έχουμε μερικά από τα πιο περιζήτητα στυλ διακόσμησης και χρήσιμα tips για να τα υιοθετήσετε στο σπίτι σας. Είτε προτιμάτε τις απλές και καθαρές γραμμές του σκανδιναβικού στυλ, είτε τη χαλαρή διάσταση του boho, υπάρχει σίγουρα μία τάση διακόσμησης που θα σας εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο.

Ιταλικό στυλ διακόσμησης

Το ιταλικό στυλ διακόσμησης αποτελεί μία διαχρονική επιλογή και φημίζεται για τις κλασικές και εκλεπτυσμένες εικόνες που προέρχονται από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας. Συνδυάζει την κομψότητα, τη φινέτσα και την πολυτέλεια, δημιουργώντας ένα ζεστό και “καθαρό” χώρο που κλέβει εύκολα τις εντυπώσεις.
Κρατήστε τους τοίχους σε απαλούς τόνους, δίνοντας προτεραιότητα στο λευκό χρώμα.

Μην αμελήσετε όμως να βάλετε χρώμα στα έπιπλα για να δημιουργήσετε την τέλεια αντίθεση. Προτιμήστε ξύλινα ή μαρμάρινα στοιχεία (πάτωμα, αντικείμενα κ.α.) σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και κρατήστε όσο το δυνατόν πιο μίνιμαλ χαρακτήρα. Εξερευνήστε το απαράμιλλο design των ιταλικών κουζινών και προσθέστε εκκεντρικές λεπτομέρειες για να αναβαθμίσετε το χώρο.

Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης

Το σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης είναι γνωστό για την απλότητα, τη λειτουργικότητα και τη φωτεινότητά του. Προέρχεται από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης, όπου οι ακραίες καιρικές συνθήκες ενέπνευσαν ένα σχεδιασμό που εστιάζει στην άνεση και τη ζεστασιά του χώρου. Τα χαρακτηριστικά του συμπεριλαμβάνουν τους λευκούς και γκρι τοίχους, τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο και το δέρμα και τα λιγοστά αντικείμενα.

Κάντε το σπίτι σας πιο λειτουργικό με την προσθήκη ραφιών και κομψών επίπλων με αποθηκευτικούς χώρους. Παίξτε με τις υφές και τα υλικά, δημιουργώντας ένα mix&match αποτέλεσμα. Τέλος, αν θέλετε να δώσετε στο χώρο σας πιο ιδιαίτερο αέρα, αναμείξτε το σκανδιναβικό στυλ με τη ρουστίκ και θαλασσινή αισθητική και γνωρίστε το scandianvian mediterranean στυλ.

Japandi στυλ διακόσμησης

Το Japandi είναι ένας σύγχρονος και εκλεπτυσμένος συνδυασμός του ιαπωνικού και του σκανδιναβικού στυλ διακόσμησης. Χαρακτηρίζεται από τη χρήση φυσικών υλικών όπως το ξύλο και την πέτρα, την ελάχιστη διακόσμηση και τον ευρύχωρο σχεδιασμό. Οι αποχρώσεις του χώρου είναι ουδέτερες και η φωτεινότητα προέρχεται από μεγάλα παράθυρα που επιτρέπουν το φυσικό φως να μπει ανεμπόδιστα στο δωμάτιο.

Οι γραμμές των επίπλων είναι λιτές και λειτουργικές, ενώ τα υφάσματα είναι απαλά και άνετα. Συνδυάστε σκούρα και ανοιχτόχρωμα στοιχεία και δημιουργήστε την τέλεια αντίθεση που είναι συνδυασμένη με τη Ιαπωνική κουλτούρα. Ταυτόχρονα, εκφραστείτε μέσω της “Less is More” φιλοσοφίας και βάλτε την ευχάριστη χαλαρότητα των Σκανδιναβών στο σπίτι σας.

Μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης

Το μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης αντιπροσωπεύει την ουσία της απλότητας και της λειτουργικότητας στο σπίτι. Σε ένα μινιμαλιστικά διακοσμημένο χώρο, τα περίτεχνα στοιχεία και η υπερβολική διακόσμηση είναι απαγορευτικά, ενώ το κύριο μέλημα είναι η δημιουργία ενός ήρεμου, καθαρού και ευχάριστου περιβάλλοντος.
Οι τοίχοι είναι συνήθως σε ουδέτερες αποχρώσεις όπως το λευκό ή το γκρι, ενώ τα έπιπλα και οι επιφάνειες είναι απλές και λειτουργικές, κατασκευασμένες από φυσικά υλικά όπως το ξύλο ή το μέταλλο. Διατηρείστε λοιπόν το χώρο σας ανοικτό και απελευθερωμένο από περιττά αντικείμενα και χαθείτε στη γοητεία του μινιμαλιστικού στυλ. Η αίσθηση ηρεμίας και αρμονίας που θα νιώσετε, θα σας χαλαρώσει απόλυτα!

Boho στυλ διακόσμησης

Το boho στυλ είναι μια εκκεντρική και ελεύθερη προσέγγιση της διακόσμησης που αναδεικνύει την αυθεντικότητα και την προσωπικότητα του κάθε ατόμου. Προέρχεται από τον κόσμο της τέχνης, της μουσικής και των ταξιδιών και αντικατοπτρίζει την αγάπη για τη δημιουργία και την ποικιλομορφία.
Η συγκεκριμένη τάση συνοδεύεται από ζωηρούς και χρωματιστούς τοίχους, εξωτικές ταπετσαρίες και πολύχρωμα υφάσματα. Τα έπιπλα είναι συνήθως ιδιαίτερα, με μια μίξη από αντίκες, χειροποίητα αντικείμενα και χαρούμενες πινελιές. Τα φυσικά στοιχεία επικρατούν, με το ξύλο, την ψάθα και το κοχύλι να εμφανίζονται συχνά στη διακόσμηση. Τέλος, βάλτε στο χώρο καλάθια και κρεμάστρες με φυτά και δώστε του ένα φυσικό και εκρηκτικό αέρα.

Όποιο στυλ διακόσμησης και να επιλέξετε φροντίστε να σας εκφράζει και να απογειώνει την αισθητική σας. Αφήστε λοιπόν την έμπνευση να σας καθοδηγήσει και δημιουργήστε ένα χώρο που αντανακλά τον εαυτό σας και σας προσφέρει ηρεμία, άνεση και χαρά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα 5 πιο δημοφιλή χρώματα καναπέ για το 2024

HerNews ka

Πώς να καθαρίσετε και να φροντίσετε τις πετσέτες θαλάσσης

HerNews ka

Τα πιο συχνά λάθη στην ανακαίνιση μπάνιου που οι ιδιοκτήτες σπιτιού μετανιώνουν πάντα

HerNews ka