HerNews.gr
DECORNEWS

Τι χρώμα πρέπει να είναι ένα ντουλάπι; 7+1 ιδέες που θα δώσουν στον χώρο της κουζίνας σας μια εντυπωσιακή πινελιά

 Είναι μια ιδέα που μπορεί να κάνει τον πιο χρηστικό χώρο του σπιτιού σας γεμάτο προσωπικότητα και έμπνευση, μια έκπληξη πίσω από μια πόρτα ντουλαπιού που ξυπνά ένα χαμόγελο κάθε φορά που την ανοίγετε. 

Είτε σχεδιάζετε μια νέα κουζίνα είτε θέλετε να ανανεωθείτε με λίγη μπογιά, τότε αυτές οι ιδέες για ντουλάπια έχουν αγκαλιάσει κάτι ενδιαφέρον χρωματικά – από το σκούρο στο ανοιχτό – για να μεταμορφώσουν αυτούς τους χώρους και ακόμη και να δημιουργήσουν μια υπέροχη θέα και από την κουζίνα σου.

 Τι χρώμα πρέπει να επιλέξετε για ένα ντουλάπι; Ειλικρινά, τα ντουλάπια και τα ντουλάπια κουζίνας μπορούν να αποφύγουν τις τάσεις. Σκεφτείτε το χρόνο και την επένδυση που κάνετε στην κουζίνα και τους χώρους του ντουλαπιού και σχεδιάστε χρώματα που είναι διαχρονικά, ουδέτερα ή που γνωρίζετε ότι θα λατρέψετε προσωπικά ανεξάρτητα από τις μεταβαλλόμενες τάσεις. 

Οι τάσεις στο χρώμα θα έρχονται και θα φεύγουν και μπορούν να παιχτούν με μεταβλητά διακοσμητικά αντικείμενα, εάν το επιθυμείτε, αλλά τα δωμάτια που λειτουργούν ως το κέντρο της οικογενειακής ζωής είναι καλύτερα να μένουν μακριά από τις τάσεις και απλά να εστιάζουν στον καλό σχεδιασμό.

1. Teal

Ένα ντουλάπι σε σκουρόχρωμους τόνους θα ξεχωρίσει σε ένα σπίτι. Ένα βαθύ πράσινο ή γαλαζοπράσινο είναι μια εξαιρετική χρωματική επιλογή, ειδικά αν ενσωματώσετε μεταλλικές πινελιές όσον αφορά τα χερούλια και τα πόμολα. Οι διαχρονικές αποχρώσεις συνδυάζονται επίσης με μαύρους, ροδακινί, λευκούς και μελί τόνους.

2. Σκούρο γκρί

Εάν είστε ανοιχτοί στο να κάνετε μια τολμηρή αλλαγή στο σπίτι σας, αλλά είστε σε μια ασφαλή λωρίδα με ουδέτερα χρώματα, το σκούρο γκρι είναι μια τέλεια επιλογή. Αυτός ο κλασικός τόνος θα δώσει στα ράφια του ντουλαπιού και στα ντουλάπια βάθος, και στον συνολικό χώρο, μια νότα αριστοκρατίας. 

3. Μπλε του ουρανού

Το μπλε δημιουργεί μια αίσθηση της ίδιας ηρεμίας που βρίσκετε στα αληθινά θαύματα της φύσης. Όντας ένα δροσερό χρώμα, κάνει τους τοίχους σε ένα μικρό ντουλάπι να φαίνονται πιο μακριά και δίνει μια αίσθηση ευρυχωρίας. Το απαλό μπλε και τα παστέλ δημιουργούν μια αίσθηση φωτός και χώρου. 

4. Κίτρινο

Εάν τα ράφια της κουζίνας και το ντουλάπι σας μοιράζονται χώρο και θέλετε να τονίσετε ή να διαχωρίσετε το ντουλάπι από την υπόλοιπη κουζίνα, ένα υπέροχο ποπ χρώμα μπορεί να κάνει το κόλπο. Σκεφτείτε ένα ωραίο,  κίτρινο που είναι φιλόξενο και αναζωογονητικό.  

Επιλέξτε μια απόχρωση με καφέ ή γκρι υποτόνους, ώστε να διατηρεί τη ζεστή και άνετη αίσθηση του να βρίσκεστε σε μια κουζίνα, αλλά να προσθέτει μια αίσθηση χαράς στην περιοχή. Στην ψυχολογία των χρωμάτων, το κίτρινο αντιπροσωπεύει την ευτυχία και τη δημιουργικότητα και είναι μια ωραία απόχρωση για παιχνίδι, ειδικά σε έναν καθαρά χρηστικό χώρο. 

5. Κόκκινο

Εάν το ντουλάπι σας είναι ένας μικρός χώρος, σκεφτείτε να βάψετε τα ράφια, τους τοίχους, ακόμη και την οροφή σας με ένα υπέροχο κόκκινο χρώμα. Η εναλλαγή των χρωμάτων θα κάνει ένα μικρό δωμάτιο να αισθάνεται ατελείωτο. Επιπλέον, σύμφωνα με τη χρωματική ψυχολογία, το κόκκινο αυξάνει την αρτηριακή πίεση και διεγείρει την όρεξη, ιδανική απόχρωση στην κουζίνα! 

6. Εκρού

Όταν πρόκειται για την επιλογή χρωμάτων ντουλαπιών κουζίνας για ντουλάπι, το υπόλευκο είναι ένας υπέροχος σιωπηλός τόνος. Θέλετε ένα ντουλάπι να είναι ελαφρύ και φωτεινό, έτσι ώστε τα πάντα να είναι εύκολα και γρήγορα αναγνωρίσιμα. Δεν θέλετε να δημιουργήσετε μια κατάσταση σπηλαίου.

7. Ροζ

Γλυκό, γοητευτικό, λεπτό και κομψό, το ροζ είναι ένα χρώμα που αντιπροσωπεύει τη νεότητα και την αθωότητα. Για έναν συνολικό χώρο που προκαλεί χαμόγελο, σκεφτείτε μια ροζ κουζίνα μαζί με ένα ντουλάπι στον ίδιο τόνο. Θέλετε να δημιουργήσετε μια μικρή ισορροπία; Βάλτε ξύλινους τόνους ή προσθέστε λίγο γκρι.

8. Πράσινο

Επειδή πολλά χρώματα συνδυάζονται με το πράσινο , σκεφτείτε να συνδυάσετε αυτόν τον τόνο με λευκές ή μαύρες πινελιές. Ένα από τα δύο άκρα. Σκεφτείτε όμως ένα ματ φινίρισμα με αυτό το είδος βαφής, καθώς ένα γυαλιστερό φινίρισμα μπορεί να είναι πολύ επιβλητικό.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

10 αντικείμενα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο αυτοκίνητό σας, σύμφωνα με τους επαγγελματίες

HerNews ka

Οργάνωσε το τέλειο Halloween Party με όσα έχεις σπίτι

Her News

Μπορώ να βάψω τους τοίχους του σπιτιού μου μόνη μου;

Her News b