HerNews.gr
Διεθνή

Βελιγράδι: Ένα μήνα προετοίμαζε την επίθεση ο 14χρονος – Είχε γράψει λίστα με τους μαθητές που ήθελε να σκοτώσει (Φωτο)

Αυτή είναι η λίστα που είχε φτιάξει ο 14χρονος και βρέθηκε από τις αρχές στο γραφείο του.

Μαζί με την λίστα βρέθηκε και ένα σχεδιάγραμμα. Στο οποίο ο δράστης του μακελειού έχει σχεδιάσει την είσοδό του στο σχολείο αλλά και την διαφυγή του.

Ο διευθυντής αστυνομίας του Βελιγραδίου δήλωσε: «Αυτή είναι η λίστα των παιδιών που σχεδίαζε να εκτελέσει. Είχε φτιάξει ένα σχέδιο για το πώς θα έμπαινε και θα έβγαινε από το σχολείο το οποίο βρέθηκε στο θρανίο του. Όπως είπε ο ίδιος, είχε ορίσει πρωταρχικούς στόχους. Μοιάζει βγαλμένο από βίντεο παιχνίδι, από ταινία τρόμου, κάτι που δείχνει ότι σχεδίασε λεπτομερώς πώς θα έμπαινε, σε ποια τάξη και πώς θα εκτελούσε κάθε παιδί».

Μετά το έγκλημα ο 14χρονος κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία.

Στιγμές αλλοφροσύνης

Ένας πατέρας σοκαρισμένος περιγράφει όσα έζησε η κόρη του.

«Μου είπε ότι είδε το όπλο, την κοιτούσε ο δράσης αλλά δεν την πυροβόλησε».

Ο 14χρονος μπήκε στο σχολείο στις 08:40 το πρωί και σκότωσε τον φύλακα. Στη συνέχεια πήγε σε σχολική τάξη όπου άνοιξε πυρ σκοτώνοντας οκτώ μαθητές, επτά κορίτσια και ένα αγόρι, όλοι τους ηλικίας από 12 μέχρι 14 ετών.

« Άκουσα έναν θόρυβο και νόμιζα ότι ίσως κάποια παιδιά έπαιζαν και πέταξαν δυναμιτάκια αλλά μετά τον άκουγα όλο και πιο κοντά και κατάλαβα ότι ερχόταν από το μπροστινό μέρος του σχολείου. Τότε είδα τον φύλακα να πέφτει στο έδαφος», περιέγραψε μαθήτρια του σχολείου.

Ο ανήλικος μακελάρης πυροβόλησε μια καθηγήτρια ιστορίας η οποία νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και τραυμάτισε άλλους 6 μαθητές 2 από τους οποίους είναι σε σοβαρή κατάσταση.

«Στην αρχή νόμιζα ότι πυροβολήθηκε ένα παιδί. Μετά έμαθα ότι ήταν περισσότερα. Παρακαλούσα να μου πουν ποιο παιδί πυροβολήθηκε, ήθελα να μάθω αν ήταν το δικό μου», περιέγραψε μία μητέρα.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο τι όπλισε το χέρι του δράστη τον οποίο οι συμμαθητές του περιγράφουν ως ήσυχο και καλό μαθητή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι συμμαθητές της Taylor Swift στο γυμνάσιο μιλούν ανοιχτά: «Οι περισσότεροι τη μισούσαν»

HerNews ka

Πεθερά δώρισε το νεφρό της στη νύφη της – Η δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

Her News

Κέβιν Σπέισι: Ετοιμάζεται να επιστρέψει στην υποκριτική μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

HerNews ka