HerNews.gr
DECORNEWS

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πλύσιμο των νέων ρούχων

Οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε τα νέα ρούχα. Είναι ΤΕΛΕΙΑ”. Τα χρώματα είναι φωτεινά, οι γραμμές είναι καθαρές και τα διακοσμητικά στη θέση τους. Γιατί, λοιπόν, να μη τα πλένεις και να κινδυνεύεις να αλλάξουν εμφάνιση πριν καν προλάβεις να τα φορέσεις;

3 λόγοι για τους οποίους τα νέα ρούχα πρέπει να πλένονται πριν τα φορέσετε

Υπάρχουν τρεις καλοί λόγοι για να πλένετε καινούργια ρούχα, ειδικά κομμάτια όπως εσώρουχα ή μπλουζάκια και σορτς που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σας πριν τα φορέσετε.

νέα ρούχα κρεμασμένα σε ένα ράφι

Χαλαρή μεταφορά βαφής

Ένας λόγος για να πλένετε καινούργια ρούχα είναι να ξεπλύνετε την επιπλέον βαφή που μπορεί να μεταφερθεί στο δέρμα σας ή σε άλλα ρούχα. Τα περισσότερα υφάσματα που κατασκευάζονται από συνθετικές ίνες ( πολυεστέρας , ακρυλικό ) είναι χρωματισμένα με βαφές αζω-ανιλίνης. Αυτές οι χρωστικές μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές δερματικές αντιδράσεις σε άτομα, ιδιαίτερα μικρά παιδιά, που είναι αλλεργικά σε αυτές.

νέα ρούχα σε ένα καλάθι πλυντηρίων

Βακτήρια, μύκητες και έντομα

Είναι δυνατό να μεταφερθούν ψείρες , ψώρα, βακτήρια και μύκητες από ένα άτομο σε άλλο άτομο όταν δοκιμάζονται τα ρούχα. Τα δοκιμαστήρια μπορούν να γίνουν τόποι αναπαραγωγής για τα πάντα. Γιατί να πάρεις αυτό το ρίσκο;

Χημικά ερεθιστικά

Και, το πιο σημαντικό, τα καινούργια ρούχα πρέπει να πλένονται για να αφαιρέσουν τα χημικά φινιρίσματα όπως η ουρία-φορμαλδεΰδη που βάζουν οι κατασκευαστές στα ρούχα. Τα φινιρίσματα δεν θα τους ενοχλήσουν όλους, αλλά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να εμφανίσετε εξάνθημα ειδικά σε περιοχές συνεχούς επαφής όπως μασχάλες, γιακά, μανσέτες, μέση και μηρούς. 

Η ουρία-φορμαλδεΰδη είναι συχνά η χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την πρόληψη του  σχηματισμού μούχλας σε ρούχα που πρέπει να αποστέλλονται σε μεγάλες αποστάσεις σε ζεστά, υγρά δοχεία από την Ασία και τη Νότια Αμερική. Έχει μια πολύ έντονη μυρωδιά που θα παραμείνει στο ύφασμα μέχρι να πλυθεί το ρούχο. Ένα πλύσιμο πιθανώς δεν θα αφαιρέσει όλη τη φορμαλδεΰδη, αλλά θα μεωθεί σημαντικά και θα συνεχίσει να αφαιρείται με κάθε πλύση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έλλη Λαμπέτη: Το σπίτι της μετατρέπεται σε boutique hotel

Her News

Ταπετσαρία τοίχου: «Μεταμόρφωσε» τον χώρο σου με τα υπέροχα σχέδια της VipArt

Her News

Πως να προστατεύσουμε τα φυτά από το κρύο

Her News