HerNews.gr
BRIDE NEWS

Λίστα καλεσμένων γάμου: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε σύμφωνα με μια ειδικό

Η λίστα καλεσμένων για την ημέρα του γάμου σας μπορεί να είναι πραγματικά διασκεδαστική για εσάς αν σκεφτείτε όλους τους φίλους και την οικογένειά σας που θα συγκεντρωθούν για να σας δουν να γίνετε νεόνυμφοι!

Όμως, αυτή η διαδικασία μπορεί επίσης να είναι περίπλοκη, ειδικά όταν προσπαθείτε να προσδιορίσετε τον αριθμό των ατόμων που μπορείτε να φιλοξενήσετε στο γάμο σας, λαμβάνοντας υπόψιν τον προϋπολογισμό και λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι γονείς και τα πεθερικά μπορεί να έχουν άποψη για τους καλεσμένους.

Επιπλέον, μπορεί να είναι απλά δύσκολο να περιορίσετε μια λίστα καλεσμένων όταν σκέφτεστε όλους τους σημαντικούς ανθρώπους και από τις δύο σας ζωές.

«Ακόμη και πριν καθίσετε για να δημιουργήσετε μια λίστα καλεσμένων, αφιερώστε ποιοτικό χρόνο κάνοντας στον εαυτό σας μια χούφτα σημαντικές ερωτήσεις» προτείνει η Jen Glantz, ιδρύτρια του Bridesmaid for Hire . 

«Πρώτα, ελέγξτε τον προϋπολογισμό σας. Πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε ανά άτομο για αυτόν τον γάμο; Μόλις έχετε έναν αριθμό στο μυαλό σας, θα μπορείτε να έχετε έναν ρεαλιστικό αριθμό ατόμων που μπορείτε να προσκαλέσετε στο γάμο σας, χωρίς υπερβολικές δαπάνες.
Ακόμα κι αν η μέγιστη χωρητικότητα του χώρου είναι ένας συγκεκριμένος αριθμός, επιλέξτε μόνο τα άτομα που έχετε την οικονομική δυνατότητα να έχετε εκεί και θέλετε να είναι πραγματικά εκεί».

Η Glantz τονίζει ότι τα ζευγάρια πρέπει να θυμούνται ότι, στο τέλος της ημέρας, όλα αυτά έχουν να κάνουν με την αγάπη και τη χαρά του γάμου.

«Ενώ η δημιουργία μιας λίστας καλεσμένων σε γάμο μπορεί να είναι αγχωτική, είναι πάντα σημαντικό να θυμάστε ότι η ημέρα του γάμου σας πρέπει να είναι χαρούμενη, ουσιαστική και οικεία, ανεξάρτητα από το πόσοι καλεσμένοι είναι εκεί» λέει η Glantz.

Λάθη λίστας επισκεπτών που πρέπει να αποφευχθούν κατά τη διαδικασία σχεδιασμού:

Μην κάνετε την αρχική λίστα πολύ μικρή

Ακόμα κι αν κάνετε έναν μικρό γάμο , η Glantz τονίζει ότι όταν καθίσετε να κάνετε την αρχική λίστα, κάντε την μεγάλη! Είναι πιο εύκολο να περιορίσετε μια μακρά λίστα παρά να εργαστείτε αντίστροφα.

«Κάντε μια λίστα με όλους όσους μπορείτε να σκεφτείτε ποιους θα θέλατε να προσκαλέσετε. Κάντε τη λίστα μεγάλη και πυκνή. Βάλτε όλους σε αυτήν»  συμβουλεύει.
Μετά από αυτό, γράψτε δίπλα σε κάθε όνομα έναν αριθμό: 1, 2 ή 3. Χρησιμοποιήστε το «1» εάν προσκαλείτε αυτό το άτομο επειδή το θέλετε οπωσδήποτε εκεί και δεν μπορείτε να φανταστείτε την ιδιαίτερη μέρα σας χωρίς αυτό.

Χρησιμοποιήστε το «2» αν δεν είστε σίγουροι για το πώς νιώθετε όταν τους έχετε εκεί ή τους προσκαλείτε, και «3» εάν αισθάνεστε οποιαδήποτε πίεση να τους προσκαλέσετε και αναφέρετε γιατί», εξηγεί.

Κάνοντας αυτό, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι έχετε μια πλήρη λίστα με όλους τους σημαντικούς καλεσμένους σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να σκεφτείτε ποια είναι τα άτομα για τα οποία αισθάνεστε λιγότερο σίγουροι ότι τους θέλετε στο γάμο σας.

Αποφύγετε να έχετε μια λίστα B

Μπορεί να είναι ένα hot-take, αλλά ο Glantz προτείνει να αποφύγετε εντελώς μια λίστα B. “Εάν κάποιο άτομο δεν μπήκε στην κύρια λίστα σας, το πιθανότερο είναι ότι δεν το θέλατε πραγματικά στη γιορτή σας.

Εάν τελικά έχετε το δωμάτιο, πριν του στείλετε μια πρόσκληση, αναρωτηθείτε αν θέλετε πραγματικά να επενδύσετε να τα έχετε στο γάμο σας γιατί κάθε άτομο που προσκαλείτε είναι μια επένδυση αφού πληρώνετε για να είναι εκεί». 

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο να θεωρείτε τους επισκέπτες ως οικονομική επένδυση, αλλά αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο όταν δημιουργείτε τη λίστα προσκεκλημένων καθώς κατανέμετε τον προϋπολογισμό σας.

Μην περιμένετε πολύ για να στείλετε προσκλήσεις B-List

Εάν επιλέξετε να δημιουργήσετε μια λίστα B (ίσως ο χώρος σας έχει έναν καθορισμένο αριθμό ατόμων που μπορείτε να φιλοξενήσετε και δεν είστε σίγουροι εάν όλοι οι προσκεκλημένοι της αρχικής λίστας καλεσμένων θα μπορούν να παρευρεθούν), μην περιμένετε πολύ καιρό να στείλετε τον δεύτερο γύρο προσκλήσεων.

«Στείλτε τον πρώτο γύρο των προσκλήσεων σας νωρίτερα από το αναμενόμενο (ίσως 7 έως 10 εβδομάδες πριν από το γάμο) ώστε να μπορείτε να λάβετε τις απαντήσεις σας το συντομότερο δυνατό», εξηγεί ο Glantz. «Και αρχίστε να στέλνετε προσκλήσεις της Β λίστας μόλις έχετε διαθέσιμες θέσεις».

Αποφύγετε να προσκαλείτε πάρα πολλούς ανθρώπους με τους οποίους δεν είστε κοντά

Όταν πρόκειται να επιλέξετε εάν θα προσκαλέσετε ή όχι άτομα με τα οποία δεν είστε κοντά, αλλά μπορεί να αισθάνεστε υποχρεωμένοι να προσκαλέσετε (αυτό συμβαίνει συχνά με τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας), η Glantz συμβουλεύει τα ζευγάρια να έχουν έναν καθορισμένο αριθμό ατόμων για να προσκαλέσουν.

«Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να προσκαλέσετε 100 άτομα, οπότε ίσως κρατήσετε πέντε θέσεις για μέλη της ευρύτερης οικογένειας. Το να θέσετε ένα όριο θα σας βοηθήσει πραγματικά να περιορίσετε και να εστιάσετε σε ποιους θα θέλατε να έχετε εκεί σε σχέση με αυτούς που αισθάνεστε υποχρεωμένοι να προσκαλέσετε, αλλά δεν θέλετε πραγματικά στο γάμο σας».

Μην αγνοείτε το ένστικτό σας

Τελικά, η ημέρα του γάμου σας αφορά εσάς ως ζευγάρι. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας όταν πρόκειται για τη λίστα καλεσμένων!

«Προσθέστε ένα όνομα στη λίστα των καλεσμένων σας μόνο εάν θέλετε βαθιά μέσα σας να είστε δίπλα σε αυτό το άτομο αυτή την ιδιαίτερη ημέρα για εσάς», προτείνει η Glantz. «Απλά κάνε αυτό που είναι σωστό για σένα, τον σύντροφό σου και την ημέρα του γάμου σου».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για να διοργανώσετε τον ωραιότερο Boho γάμο

Her News

Wedding Brunch: Η πιο πρωτότυπη ιδέα για να ευχαριστήσετε τους ιδιαίτερους καλεσμένους σας

Her News b

Βάπτιση: Μαμάδες και κόρες που ξεχωρίζουν!

Her News