HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Αθανασιάδης μιλά στο HerNews: «Είμαστε υπέρ του βιοπορισμού και όχι της ακρίβειας».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β’ Πειραιά Λεωνίδας Αθανασιάδης μιλά στο HerNews για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών όπως η οικονιμία και το δημογραφικό.
Αναφέρεται στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και καλεί τους πολίτες της εκλογικής του περιφέρειας να δώσουν ισχυρό ποσοστό στο ΠΑΣΟΚ, ώστε μετά τις εκλογές να μπορεί η Δημοκρατική Παράταξη να επιβάλει πολιτικές που θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

Κε Αθανασιάδη, πως μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη οικονομική και κοινωνική, μειώνοντας τις κοινωνικές ανισότητες στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ τι νεότερο κομίζει στο πρόγραμμά του;

Μας παρουσιάζουν ένα μοντέλο ανάπτυξης στους αριθμούς και στην πράξη έχουμε μείωση των εισοδημάτων για τους πιο φτωχούς. Αυτο αλλωστε καταδεικνυει και η εκθεση του ΟΟΣΑ που δειχνει μειωση των εισοδηματων για το 2022 κατα 7,4%.
Το εισόδημα των δύο τρίτων της κοινωνίας έχει χάσει. Δηλαδή ελαττώνεται με σταθερή πορεία.
Ανάπτυξη σημαίνει ευημερία. Κατοικία ασφάλεια υγεία κλπ. Τελικά το θέμα της κοινωνικής κατοικίας κυριως για 150000 νεες οι οποιες θα αφορουν τους νεους οπως ακριβως το ανεπτυξε ο προεδρος μας Ν.Ανδρουλακης. Κάποιοι αλλοι είπαν για τράπεζα στέγης.

Αυτό το έχετε στο πρόγραμμά σας;

Το έχουμε στο πρόγραμμά μας και το κόστος της κατοικίας με αυτό το τρόπο μπορεί να πέσει σημαντικά.. Έτσι θα γίνει προσιτή η πρώτη κατοικία στους χαμηλόμισθους και κυριως για την νεα γενιά της πατριδας μας..
Πέρα από εκεί χρειάζονται και άλλα μέτρα για την πάταξη της ακρίβειας. Η ανάπτυξη που λένε, μέσα από το πρόγραμμα ανάκαμψης και ανθεκτικότητας έρχεται σε αντίθεση με τις υπάρχουσες κοινωνικές ανισότητες. Δεν μπορούμε όπως πολύ καλά γνωρίζετε να έχουμε ανάπτυξη όταν πετάμε στο περιθώριο το 1/3 της κοινωνίας.

Εδώ όσον αφορά την ανάπτυξη σε σχέση με την ενέργεια ο τόπος μας δηλαδή, είναι ‘’πεδίο δόξης λαμπρό’’. Έχει γίνει λόγος από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την ενέργεια. Ποιες είναι οι προτάσεις στον τομέα αυτό;

Ήδη έχει γίνει λόγος εδω και 3 χρόνια περιπου για τις ενεργειακές κοινότητες και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει καταθεσει συγκεκριμενες προτασεις.

Αντί να δίνονται μικροεπιδοματα δεξιά και αριστερά, εμεις προτεινουμε την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά ειδη διατροφης ,την μειωση των φορων στην εργασια , πλαφόν στην λιανικη τιμη της ενεργειας εκτακτη φορολογηση των υπερκερδων μεγαλων επιχειρησεων σε μονοπωλιακους τομεις της οικονομιας και αρκετα ακόμη, ετσι ωστε το νοικοκυριό να απαλλαγεί από ένα μεγάλο κόστος διαβίωσης.
Όταν το νοικοκυριό τα βγάζει πέρα, σίγουρα θα έχει και το κράτος να εισπράξει. Να επιδοτηθεί η επένδυση υπέρ των νοικοκυριών και όχι υπέρ των μεγάλων εταιριών της ενέργειας.

Να είμαστε υπέρ του βιοπορισμού και όχι της ακρίβειας. Η διατροφή στην Ελλάδα είναι ακριβή και ακριβότερη στα σούπερ μάρκετ από πολλες χώρες της Ευρώπης. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα πράξει το ανάλογο όσον αφορά αυτή τη κατεύθυνση να απελευθερώσει τα νοικοκυριά από τη κερδοσκοπία.

Θεωρείται ότι μπορεί η οικονομία να ανταπεξέλθει μόνο με τον τουρισμό στο θέμα ανάπτυξη;

Όχι, είναι και τόσοι άλλοι τομείς όπως η ενέργεια, η βιομηχανία κλπ. Ο τουρισμός όμως μιας και τον θίξατε θέλει και αυτός μια άλλη καλύτερη πολιτική για να φέρει περισσότερα έσοδα στη χώρα.
Δεν έχουν παρθεί τα ανάλογα μέτρα ακόμη. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ όμως μεσα απο τις προτασεις του θέλει να έχει τουρισμό ΟΛΗ Ελλάδα. Ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο νησί και αυτό θα το φροντίσει.

Η Ελλάδα έχει μπροστά της το δημογραφικό πρόβλημα να αντιμετωπίσει. Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει να εφαρμόζεται δημογραφική πολιτική από κανένα κόμμα. Δηλαδή να δημιουργηθούν κίνητρα ώστε να γεννιούνται παιδιά. Ποια είναι η πολιτική πρόταση σας για το θέμα αυτό;

Το δημογραφικό λύνεται με συγκεκριμενα μετρα. Με τη μείωση του κόστους διαβίωσης κυριως για τα νεα ζευγαρια. Στέγη διατροφή και υγεια.
Με την γενναια επιχορήγηση κάθε παιδιού που γενιεται ετσι ωστε η οικογένεια του να μπορεί να το μεγαλωσει αξιοπρεπως. Χρειάζεται λοιπόν ένα σοβαρό επίδομα.Κανενα παιδι εκτος παιδικων και βρεφονηπιακων σταθμών.

Ευχαριστούμε τον υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Β’ Πειραιά Λεωνίδα Αθανασιάδη για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πύρρος Δήμας: «Από τότε είπα μέσα μου τέρμα» – Η κουβέντα της κόρης του που τον έκανε να αναθεωρήσει

Her News

Έλενα Χριστοπούλου: «Το GNTM είναι κομμάτι μου, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τη Βίκυ Καγιά»

Her News

Η συγγραφέας του μυθιστορήματος ”Μαύρο Ρόδο” Ελένη Καπλάνη μιλά στο HerNews: «Θα μπορούσε να θεωρηθεί και βιωματική ιστορία»

Her News