HerNews.gr
Ελλάδα

Εκλογές 2023: «Ελεύθερα» τα διόδια από αύριο τα μεσάνυχτα ως την Δευτέρα το πρωί

Στην τελική ευθεία για την κάλπη βρίσκεται η χώρα, με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Γιώργο Καραγιάννη να γνωστοποιεί την απόφασή του για ελεύθερη διέλευση από τα διόδια σε όλους τους      αυτοκινητόδρομους,  προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνησή των πολιτών για τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η ελεύθερη διέλευση θα ξεκινήσει στις 00:00 του Σαββάτου 20 Μαΐου 2023 (δηλ. μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής) και θα διαρκέσει έως τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023.

Πιο συγκεκριμένα, χωρίς διόδια θα πραγματοποιηθούν οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων (κατηγορίες 1 και 2) στους μετωπικούς και πλευρικούς Σ.Δ. όλων των μεγάλων αυτοκινητόδρομων της χώρας:

– Αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Παράκαμψη Πάτρας, Αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη,

– Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο,

– Ιόνια οδός

– Αυτοκινητόδρομος ΠΑΘΕ τμήμα Μεταμόρφωση – Σκάρφεια,

– Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος και τμήμα ΠΑΘΕ Σκάρφεια – Ράχες, Αυτοκινητόδρομος Ράχες– Κλειδί,

– Εγνατία Οδός

– Αττική Οδός

Τι ισχύει για τους δικαστικούς αντιπροσώπους

Για τους δικαστικούς αντιπροσώπους η ελεύθερη διέλευση θα ισχύσει από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου, με τη επίδειξη των απαιτούμενων εγγράφων.

Οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια θα αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις.

Βάσει των σχετικών συμβάσεων μεταξύ της πολιτείας και των εταιρειών, το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους παραχωρησιούχους όποτε το επιθυμεί, να σταματήσουν την είσπραξη διοδίων.

Κάθε φορά που το πράττει, η ιδιωτική εταιρεία δικαιούται να ζητήσει από την πλευρά της επιστροφή των απολεσθέντων εσόδων, σύμφωνα με τις καταγραφές που έχει για τον αριθμό των αυτοκινήτων που πέρασαν.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι αναζητήσεις που «δείχνουν» τη διαδρομή της φονικής κεταμίνης

Her News b

Αλέξης Κούγια για Μάνο Δασκαλάκη: «Μία μάνα δεν θα σκότωνε τα παιδιά της για έναν κλαρινογαμπρό»

HerNews ka

Γιώργος Βάλλης: Για το θέμα της φορολόγησης των ναυτικών στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής- «Επιδιώκουμε να αρθεί άμεσα η εν λόγω αδικία»

HerNews ka