HerNews.gr
Beauty

Πώς να ξυρίσετε την περιοχή του μπικίνι σας για λείο δέρμα χωρίς σημάδια

Ας ξεκινήσουμε με μια μεγάλη προειδοποίηση: Το αν επιλέξετε να αφαιρέσετε τις τρίχες γύρω από τη γραμμή του μπικίνι σας (ή οπουδήποτε στο σώμα σας) είναι εντελώς, 1.000 τοις εκατό, θέμα προσωπικής προτίμησης.

Ωστόσο, αν θέλετε να απαλλαγείτε από μερικές (ή όλες) τις τρίχες σας, έχετε επιλογές. Η αποτρίχωση με λέιζερ, η αποτρίχωση με κερί, με ζάχαρη και το ξύρισμα είναι όλες πιθανές μέθοδοι. 

Ναι, το ξύρισμα είναι σε αυτή τη λίστα. Αν πάντα ταυτίζατε το ξύρισμα της περιοχής του μπικίνι σας με πολλά σημάδια και κοψίματα με ξυράφι , έχουμε καλά νέα: Με μερικές απλές αλλαγές στη ρουτίνα ξυρίσματος σας, μπορείτε να καταλήξετε στο πιο λείο δέρμα σας μέχρι τώρα. 

Τριμάρετε τις τρίχες

Εάν η ηβική σας τρίχα είναι πολύ μακριά, θα χρειαστεί να ξεκινήσετε με το να τις κόβετε λίγο (ένα μικρό ψαλίδι φρυδιών σας διευκολύνει να το κάνετε).Θα πρέπει ιδανικά να έχει μήκος περίπου ένα τέταρτο της ίντσας και ακόμη περισσότερο καθώς κινδυνεύετε να βουλώσει το ξυράφι από τρίχες, εμποδίζοντάς σας να κάνετε το πιο  απαλό ξύρισμα.

Πλύνετε και απολεπίστε την περιοχή

Ξυριστείτε στο ντους αφού καθαρίσετε την περιοχή και κάνετε απολέπιση. Η απολέπιση αφαιρεί τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος που μπορεί να παγιδεύσει τρίχες κάτω από το δέρμα (που οδηγεί σε τρίχες και εξογκώματα) και βοηθά στην απομάκρυνση των τριχών από το δέρμα για πιο απαλό ξύρισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό φυσικό scrub για αυτό (τα scrub με βάση τη ζάχαρη τείνουν να είναι πιο ενυδατικά από τα με βάση το αλάτι) ή απλώς να κάνετε απαλό μασάζ στην περιοχή με ένα υγρό σφουγγάρι ή λούφα , χωρίς να απαιτείται προϊόν.

Βεβαιωθείτε ότι το ξυράφι σας είναι αιχμηρό

Οι θαμπές λεπίδες μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό, κοψίματα και ανομοιόμορφα αποτελέσματα. Όσο πιο θαμπό είναι το ξυράφι, τόσο περισσότερες φορές θα πρέπει να περάσετε από την ίδια περιοχή, αυξάνοντας την πιθανότητα ερεθισμού και κοψίματος. (Για να μην αναφέρουμε, τα παλιά ξυράφια μπορεί να αρχίσουν να σκουριάζουν και να φιλοξενούν μικρόβια και βακτήρια.) Αν σας αρέσουν τα ξυραφάκια μιας χρήσης , χρησιμοποιήστε ένα καινούργιο κάθε φορά. Διαφορετικά, σκεφτείτε να αλλάζετε τη λεπίδα μετά από κάθε λίγα ξυρίσματα. 

Μη ξεχνάτε ΠΟΤΕ την κρέμα ξυρίσματος

Το στεγνό ξύρισμα είναι ουσιαστικά εγγύηση για κοψίματα και σημάδια από ξυράφι. Απλώστε κρέμα ξυρίσματος, η οποία θα λιπάνει την περιοχή και θα βοηθήσει το ξυράφι να γλιστρήσει ομαλά πάνω στο δέρμα σας. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο τόσο κοψίματος όσο και ερεθισμού. Αν και οποιαδήποτε κρέμα ξυρίσματος θα είναι καλύτερη από το να μη χρησιμοποιείτε καθόλου, ιδανικά, θα πρέπει να επιλέξετε μια που δεν περιέχει άρωμα ή έχει σχεδιαστεί για το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής του μπικίνι.

Ολοκληρώστε με ένα προϊόν μετά το ξύρισμα

Σκουπίστε την περιοχή και εφαρμόστε ένα καταπραϋντικό, ενυδατικό προϊόν μετά το ξύρισμα. Το ξύρισμα δεν αφαιρεί απλώς τις τρίχες αλλά και απολεπίζει το δέρμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό εάν το δέρμα δεν ενυδατωθεί μετά. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Taylor Swift- MTV Video Music Awards: Έκανε το πιο ρομαντικό makeup look

HerNewskl

Ασκήσεις προσώπου με αντιγηραντική δράση για νεανική επιδερμίδα

Her News

Δημήτρης Γιανέττος: Έκανε το πιο δροσερό χτένισμα στη Gigi Hadid

HerNewskl