HerNews.gr
Beauty

Do & don’ts για την κρέμα ματιών

Τα μάτια και το ξεκούραστο βλέμμα είναι κάτι που εμείς οι γυναίκες επιθυμούμε. Ειδικά τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχουμε εμπλουτίσει τη συλλογή των προϊόντων περιποίησης μας με την κρέμα ματιών. Εξάλλου η σύνθεσή της είναι η πλέον κατάλληλη για αυτή την περιοχή του προσώπου.

Βέβαια, όπως με κάθε προϊόν που χρησιμοποιείτε, έτσι και για την κρέμα ματιών, η σωστή προετοιμασία είναι το Α και το Ω…Διαφορετικά αν την εφαρμόσετε σε μια αφυδατωμένη επιδερμίδα, χωρίς να έχετε καθαρίσει καλά τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ και χωρίς να έχετε πλύνει το πρόσωπό σας, δεν θα δείτε καμία διαφορά.

Αντίθετα όσο παραμελείτε τα βασικά βήματα στο skincare τόσο πιο “ταλαιπωρημένο”, κουρασμένο και θαμπό θα δείχνει το πρόσωπο, αλλά και το βλέμμα σας.

Για μια ολοκληρωμένη ρουτίνα ομορφιάς μετά τον καθαρισμό του προσώπου, καλό είναι να ακολουθεί η εφαρμογή ενός τόνερ. Σειρά έχει το serum και αμέσως μετά η κρέμα ματιών. Εννοείται μετά μπορείτε να βάλετε την κρέμα ημέρας ή νύχτας. Μην  ξεχνάτε το πρωί πριν φύγετε από το σπίτι και το αντηλιακό σας!

Εδώ λοιπόν μοιραζόμαστε μαζί σας όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για την φροντίδα των ματιών. Τα do και τα don’ts για να μπορέσετε να χρησιμοποιείτε στο έπακρο όλα τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει η σωστή για τις δικές σας ανάγκες κρέμα ματιών.

DO

Την κρέμα ματιών πάντα πρέπει να την απλώνετε με ταμποναριστές κινήσεις. Πάντα απαλά, κάνοντας ελαφρύ μασάζ στην περιοχή γύρω από τα μάτια, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.

DON’T

Μην “τραβάτε” την επιδερμίδα σας όταν εφαρμόζετε την κρέμα ματιών. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν ρυτίδες, κάτι που σίγουρα δεν το θέλετε!

DO

Δώστε στην κρέμα ματιών σας περίπου ένα λεπτό να απορροφηθεί. Μετά μπορείτε να βάλετε τα προϊόντα μακιγιάζ από πάνω της. Έτσι, η πούδρα ή το κονσίλερ θα “κάτσουν” καλύτερα.

DON’T

Μην βάζετε μεγάλη ποσότητα γιατί σίγουρα δεν θα κάνει την κρέμα πιο αποτελεσματική, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να μπει στα μάτια σας και να τα ερεθίσει. Η ιδανική ποσότητα έχει το μέγεθος μπιζελιού. Απλώστε μέχρι το κόκκαλο του φρυδιού σας και περίπου μισή ίντσα κάτω από το μάτι σας. Αυτό είναι όλο!

Πώς θα διαλέξετε την κατάλληλη κρέμα ματιών;

Επειδή υπάρχουν αμέτρητες επιλογές στην αγορά θα πρέπει να δείτε τι πραγματικά χρειάζεστε εσείς, ανάλογα πάντα με την ηλικία και τον τύπο της επιδερμίδας σας. Ρόλο επίσης παίζει αν έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ή μικρές ρυτίδες.

Στη λίστα ωστόσο με τα κορυφαία συστατικά για μια κρέμα για τα μάτια είναι τα πεπτίδια, το συνένζυμο Q10, τα ρετινοειδή και η αντηλιακή προστασία με SPF φίλτρα.

Η κατάλληλη κρέμα ματιών βοηθάει στην ανάπλαση της επιδερμίδας στην συγκεκριμένη περιοχή, ενώ έχει πλούσια ενυδατική δράση και σας βοηθάει με συνεχή χρήση και συνέπεια να αποκτήσετε ένα ξεκούραστο, λαμπερό και πιο νεανικό βλέμμα.

Είναι λοιπόν όπως καταλαβαίνετε σημαντικό να εντάξετε την κρέμα ματιών, αν δεν το έχετε ήδη κάνει στη καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας, πρωί, αλλά και βράδυ!

Extra tip: Τοποθετήστε λίγα λεπτά στο ψυγείο την κρέμα ματιών και θα δείτε πόσο πολύ θα μειωθεί το πρήξιμο κάτω από τα μάτια σας!

Ρουτίνα περιποίησης: Το skincare cocktailing μας δείχνει τον τρόπο να συνδυάσουμε τα συστατικά!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Cloud skin: Πώς θα εφαρμόσετε τα προϊοντα ομορφιάς με βάση τις νέες τάσεις;

HerNewskl

Κατερίνα Καινούργιου: Υιοθέτησε την τάση του pumpkin spice μακιγιάζ!

HerNewskl

Hailey Bieber: Πώς δημιουργεί το sunkissed εφέ στο σώμα της;

HerNewskl