HerNews.gr
Beauty

Είναι κακή ιδέα ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά;

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά, είτε επειδή βαριόσουν να περιμένεις να στεγνώσουν ή δεν είχες καθόλου διάθεση να κάνεις πιστολάκι. Αλλά είναι πραγματικά καλή τακτική για τα μαλλιά σου;

Γυρνάς μετά από μια γεμάτη μέρα στο σπίτι και είναι λογικό το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι ένα ντουζ και να χαλαρώσεις. Αν όμως έχεις αφήσει στη μέση δουλειές και πρέπει και να συμμαζέψεις ή απλά κάτσεις λίγο να δεις μια ταινία στο Netflix, καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα θα περάσει η ώρα. Έτσι, έχει φτάσει το βράδυ και εσύ βαριέσαι ήδη και μόνο στη σκέψη ότι αν λουστείς, θα πρέπει μετά να στεγνώσεις και τα μαλλιά σου. Οπότε επιλέγεις την εύκολη για εκείνη την ώρα λύση, που δεν είναι άλλη από το να ξαπλώσεις με βρεγμένα μαλλιά.

Αλλά, όπως αποδεικνύεται, το να έχεις ένα βρεγμένο μαξιλάρι δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να θελήσεις να σκεφτείς να βγάλεις το πιστολάκι πριν πέσεις για ύπνο. Το να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει κακό στα μαλλιά σου.

Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά;

Βασικά, αν προσπαθείς να ελαχιστοποιήσεις τη ζημιά στα μαλλιά σου και να διατηρήσεις το τριχωτό της κεφαλής σου υγιές, μάλλον δεν είναι η καλύτερη ιδέα να μην στεγνώνεις το βράδυ τα μαλλιά σου. Όταν πηγαίνεις για ύπνο με βρεγμένα μαλλιά, δημιουργείτε ένα υγρό περιβάλλον στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνει πιο ευαίσθητο στην ανάπτυξη φλεγμονών. Στην ουσία, διαταράσσεται το μικροβιώμα του και δημιουργείται ένα ανθυγιεινό περιβάλλον το οποίο προσελκύει βακτήρια. Σίγουρα αυτό, είναι το τελευταίο που θέλεις!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, είναι πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Μπορεί με την πάροδο του χρόνου και όσο πιο συχνά κοιμάσαι έτσι, να έχεις πιο λεπτά, εύθραυστα και ξηρά μαλλιά.

Πώς να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά;

Ας μιλήσουμε ειλικρινά! Μερικές φορές είναι αναπόφευκτο να κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά. Πάντα θα υπάρχουν νύχτες που λούζεις τα μαλλιά σου αργά το βράδυ και δεν έχεις χρόνο ή την αντοχή να κάνεις πιστολάκι. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια πετσέτα. Τύλιξε τα μαλλιά σου για λίγη ώρα μέχρι να κοιμηθείς. Η πετσέτα θα βοηθήσει στην απορρόφηση λίγης υγρασίας. Έτσι δεν θα είναι εντελώς μούσκεμα τα μαλλιά σου, τη στιγμή που θα πέσεις για ύπνο.

Θα μπορούσες να απλώσεις κι έναν ειδικό ορό ή μια μάσκα, για να κάνεις θεραπεία, μιας και δεν θα τα στεγνώσεις κι έτσι να ξυπνήσεις με ακόμη πιο λαμπερά μαλλιά!

Κι επειδή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, πρόσεχε η μαξιλαροθήκη στην οποία κοιμάσαι να είναι ιδανικά μεταξωτή. Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη μειώνει την τριβή των τριχών μεταξύ τους. Επομένως δεν θα καταστρέψει τόσο πολύ τα μαλλιά σου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τριπλός καθαρισμός: Πες μας τον τύπο της επιδερμίδα σου να σου πούμε αν θα σε βλάψει

HerNewskl

Selena Gomez: Έφερε την άνοιξη με τα Pastel Purple Nails της

HerNews ka

Aura Derma Beauty Clinic: Οι διάσημες θεραπείες, το δύσκολο περιστατικό και η θεραπεία του Hollywood

HerNewskl