HerNews.gr
Beauty

Συμβουλές για πιο πυκνά μαλλιά!

Θέλετε πιο πυκνά μαλλιά; Σίγουρα αν γεννηθήκατε με λεπτά μαλλιά, είναι γενετικό και κανένα προϊόν δεν θα το αλλάξει εντελώς. Φυσικά, υπάρχουν τρόποι για να διατηρήσετε την υγεία των μαλλιών σας και να προσθέσετε όγκο. Πρώτα, όμως, πρέπει να καταλάβετε καλύτερα τι συμβαίνει στο σώμα σας. Υπάρχουν πολλές επιλογές τρόπου ζωής που μπορούν να οδηγήσουν σε αραιά μαλλιά. Ρόλο παίζει σίγουρα η διατροφή. Αλλά αν αυτά δεν είναι πρόβλημα, υπάρχουν καινοτόμα προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πυκνά. 

Παρακάτω, περιγράφουμε μερικές συνήθειες και τρόπους για το πώς να αποκτήσετε πιο πυκνά μαλλιά! 

Αυξήστε την πρόσληψη υγιεινών λιπών

Η διατροφή σας παίζει σημαντικό ρόλο στο να έχετε πιο πυκνά μαλλιά. Μια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής, η κατανάλωση αβοκάντο μπορεί να ενταχθεί σε ένα πλήρες φάσμα προγραμμάτων υγιεινής διατροφής.

Το αβοκάντο περιέχει σημαντικά επίπεδα διαιτητικών ινών, καλίου, μαγνησίου, βιταμίνης Α, βιταμίνης C, βιταμίνης Ε, φυλλικού οξέος και βιταμίνη Β6. Επιπλέον, μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε λιπαρά οξέα βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Όχι μόνο αποτρέπει την τριχόπτωση και το σπάσιμο της τρίχας, αλλά βοηθάει επίσης στην ανάπτυξη των μαλλιών. Έτσι, προτιμήστε αβοκάντο, σολομό και αυγά, καθώς και οποιαδήποτε άλλα τρόφιμα, που προσφέρουν υγιή λίπη και ωμέγα-3.

Αποφύγετε την ξηρότητα μειώνοντας τα θερμικά εργαλεία styling

Το styling αναπόφευκτα ερεθίζει τα ξηρά και επιρρεπή σε σπάσιμο μαλλιά. Εάν βλέπετε ότι τα μαλλιά σας αραιώνουν ή θέλετε να φαίνονται πιο πυκνά, προτιμήστε το στέγνωμα στον αέρα ως εναλλακτική λύση. Μην ξεχνάτε πάντα να εφαρμόζετε ένα προστατευτικό θερμότητας πριν χρησιμοποιήσετε ζεστά εργαλεία!

Χτενίστε τα μαλλιά σας από τις άκρες προς τις ρίζες

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη μέθοδο «από κάτω προς τα πάνω» καθώς και εργαλεία που είναι απαλά με τα μαλλιά σας. Είναι ζωτικής σημασίας να ξεμπερδεύετε από κάτω προς τα πάνω, ξεκινώντας από τις άκρες κι όχι από το τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με φυσικές τρίχες, που ελαχιστοποιεί το σπάσιμο.

Λούσιμο με χλιαρό νερό

Ακριβώς όπως η χρήση εργαλείων θερμότητας στα μαλλιά σας μπορεί να προκαλέσει βλάβη, το λούσιμο  με πολύ ζεστό νερό μπορεί επίσης δεν είναι καλό. Το ζεστό νερό μπορεί ενδεχομένως να στεγνώσει το τριχωτό της κεφαλής σας, αφαιρώντας τα φυσικά του έλαια.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να σας αφήσει με λεπτά και άτονα μαλλιά. Λουστείτε με χλιαρό νερό για πιο πυκνά μαλλιά και θα μειώσετε επίσης το φριζάρισμα!

Extra tip: Επιλέξτε προϊόντα όγκου για πιο πυκνά μαλλιά και προτιμήστε ελαφριές μους που δημιουργούν  όγκο στη ρίζα. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το πόσιμο νερό ενυδατώνει πραγματικά το δέρμα σας;

HerNews ka

Έλλη Κοκκίνου: Το προσωρινό κούρεμα που έκανε και επιβάλλεται να αντιγράψουμε!

HerNewskl

4 Βήματα για να δημιουργήσετε την τέλεια ρουτίνα περιποίησης για το σώμα

Her News