HerNews.gr
Beauty

4 Βήματα για να δημιουργήσετε την τέλεια ρουτίνα περιποίησης για το σώμα

Είναι συνηθισμένο για εμάς τις γυναίκες να έχουμε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου, αλλά όταν πρόκειται για την περιποίηση που αφορά ολόκληρο το σώμα, είναι κάτι που συχνά παραμελείται.

Αναμφίβολα είναι μεγαλύτερο έργο από το να φροντίζετε απλώς το πρόσωπό σας. Αλλά πραγματικά αξίζει να δημιουργήσετε μια ρουτίνα περιποίησης προκειμένου να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και γεμάτο λάμψη.

1. Η τέλεια ρουτίνα περιποίησης για το σώμα ξεκινά στο ντους

Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό, όσο άνετο και χαλαρωτικό μπορεί να είναι ίσως να βλάψει το δέρμα σας. Το ντους με πιο κρύο νερό προσφέρει πολλά οφέλη στο δέρμα σας. Μερικά από τα οφέλη είναι ότι το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και παράλληλα διατηρεί τα φυσικά του έλαια, άρα αποφεύγετε την ξηροδερμία.

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας, προκειμένου να γνωρίζετε ποια είναι η καλύτερη ρουτίνα περιποίησης για το σώμα σας.

2. Κάντε απολέπιση

Η απολέπιση είναι η διαδικασία αφαίρεσης των νεκρών κυττάρων του δέρματος και είναι η βάση για την έναρξη της ρουτίνας περιποίησης για το σώμα σας. Επίσης με την απολέπιση το σώμα μπορεί να  απορροφήσει καλύτερα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Για να κάνετε απολέπιση πρέπει να κάνετε μασάζ με ένα απολεπιστικό scrub στο βρεγμένο δέρμα σας με κυκλικές κινήσεις, σε όλο το σώμα σας. Δώστε μεγάλη προσοχή σε περιοχές με ιδιαίτερα τραχύ δέρμα όπως τα γόνατα και οι αγκώνες σας.

3. Ώρα για ξύρισμα

Μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης μπορεί να περιλαμβάνει την αποτρίχωση, όπως το ξύρισμα. Σίγουρα βοηθάει να γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο ξυρίσματος που είναι φιλικός προς το δέρμα σας.

Εάν είναι απαραίτητο μετά την απολέπιση, εφαρμόστε κρέμα ξυρίσματος, αφρό ή τζελ στις περιοχές του σώματός σας που θέλετε να ξυρίσετε. Μόλις εφαρμοστεί το τζελ ξυρίσματος, φροντίστε να ξυριστείτε προς τη σωστή κατεύθυνση για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.

4. Ενυδάτωση

Το δέρμα είναι πρωτίστως ο προστατευτικός φραγμός του σώματος. Μας προστατεύει από ασθένειες και λοιμώξεις. Η ενυδάτωση είναι εξαιρετικά σημαντική για μια σωστή ρουτίνα περιποίησης σώματος.

6 Κόλπα για να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί περισσότερο

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Κατερίνα Καινούργιου: Έκανε το πιο καλοκαιρινό μανικιούρ που έχουμε δει

HerNewskl

Πέντε μύθοι για την επιδερμίδα που πρέπει να γνωρίζεις

Her News b

Πόσο επηρεάζει το σαμπουάν μας την τριχόπτωση;

HerNewskl