HerNews.gr
Beauty

Πώς να πεις (ευγενικά) στον κομμωτή σου ότι μισείς τα νέα σου μαλλιά

Φαντάσου αυτό… πέσατε με τα μούτρα σε ένα περιοδικό ή στο τηλέφωνο σας. Τα μαλλιά σας έχουν βαφτεί , κοπεί , πλυθεί και στεγνώσει. Σας παραδόθηκαν ζεστά ροφήματα και σας έκαναν μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Επιτέλους, είστε έτοιμες να κοιτάξετε ψηλά και να λάβετε μέρος στη «μεγάλη αποκάλυψη».

Σταθεροποιείς το βλέμμα σου στον καθρέφτη και… το μισείς. Δεν υπάρχει τίποτα σαν αυτό το συναίσθημα όταν βλέπετε για πρώτη φορά τα νέα σας μαλλιά, και δεν είναι αυτό που ελπίζατε. 

Μερικά άτομα έχουν το εσωτερικό σθένος να κοιτάξουν τον κομμωτή τους στα μάτια και να τους πουν τη δυσαρέσκειά τους.

Μάλλον ξέρουν ήδη ότι το μισείς

Ο Vince Noble, συνιδρυτής του κομμωτηρίου Headcase του Sydney , λέει ότι ένας καλός κομμωτής πρέπει πάντα να κάνει ερωτήσεις ανοιχτού τύπου για να επιτρέπει στους πελάτες να μιλήσουν ανοιχτά, ώστε να μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. «Πιστεύω ότι οι πελάτες πρέπει να φύγουν από το κομμωτήριο νιώθοντας υπέροχα για τον εαυτό τους… γι’ αυτό το αντιμετωπίζω κατάματα, γιατί δεν φοβάμαι να το αντιμετωπίσω και ξέρω πώς να επιτύχω ένα θετικό αποτέλεσμα στο τέλος».

Ο John Pullitano, συνιδρυτής της Noble στο Headcase , λέει ότι εκτός από έναν πελάτη που το λέει ξεκάθαρα, οι κομμωτές «θα μπορούσαν να το καταλάβουν από τη γλώσσα του σώματός τους ή τη διάθεσή τους, ειδικά εάν είναι εναρμονισμένοι με τις συμπεριφορές άλλων ανθρώπων». 

Η δύναμη της διαβούλευσης

Όπως λένε, η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία – και ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε την πιθανότητα να φύγετε δυσαρεστημένοι με τα νέα σας μαλλιά είναι να αφιερώσετε χρόνο κατά την αρχική σας συνεννόηση με τον στιλίστα σας για να επικοινωνήσετε πραγματικά τους στόχους των μαλλιών σας – πριν από το ψαλίδι ή το αλουμινόχαρτο.  

Να τι να πεις

Ακόμη και με τις καλύτερες προθέσεις και τις πιο λεπτομερείς συμβουλές, μπορεί να καταλήξετε δυστυχισμένοι—γι’ αυτό είναι χρήσιμο να κατανοήσετε τη σημασία της ειλικρίνειας. 

Να τι πρέπει να πεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν αγαπάς τον κομμωτή σου αλλά μισείς τα μαλλιά σου: 

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να είσαι συγκεκριμένος σχετικά με το τι κάνεις ή τι δεν σου αρέσει. Δοκιμάστε κάτι όπως “Δεν θέλω να το πάρετε με λάθος τρόπο, αλλά υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει σε αυτό το κόψιμο/χρώμα/το σύνολο της εμφάνισης. Όταν κουβεντιάσαμε, συμφωνήσαμε ότι επρόκειτο να καθίσει λίγο περισσότερο έτσι, αλλά δεν αισθάνομαι ότι το κάνει» – John Pullitano

«Θα πρότεινα να πείτε «Δεν είμαι σίγουρος για αυτό το κούρεμα/το χρώμα μαλλιών». Αυτό είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Εάν υπάρχει λόγος, τότε ενημερώστε τον κομμωτή μετά την απάντηση. Ο τρόπος με τον οποίο το χειρίζεστε είναι μια καλή ένδειξη για το αν πρέπει να διατηρήσετε ή να αλλάξετε το κομμωτήριό σας.» – Βινς Νόμπλ

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Tόλμησε το two toned μακιγιάζ!

HerNewskl

Floating liner: Η τάση στο μακιγιάζ που έχει κατακλύσει τα social media

HerNewskl

Πλεξούδες: Τα ωραιότερα χτενίσματα του Instagram

Her News