HerNews.gr
Beauty

Σαλικυλικό οξύ: Το θαυματουργό συστατικό για τα μαλλιά

Το σαλικυλικό οξύ είναι μια καλή επιλογή για την καταπολέμηση της ακμής και της υπερβολικής λιπαρότητας στο δέρμα. Πρόκειται για ένα χημικό απολεπιστικό γνωστό ως βήτα-υδροξυ οξύ (BHA) που βοηθά στην απομάκρυνση της περίσσειας λιπαρότητας και των νεκρών κυττάρων του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματος

Και επειδή υπάρχει δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής, το σαλικυλικό οξύ είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για τα μαλλιά.

Ελαχιστοποιεί τον ερεθισμό και τον κνησμό του τριχωτού της κεφαλής

Αν έχετε ερεθισμένο τριχωτό της κεφαλής, το σαλικυλικό οξύ καταπραΰνει το δέρμα. Αν όμως έχετε ξηροδερμία πρέπει να αποφεύγετε η υπερβολική χρήση του.

Εξαλείφει τη συσσώρευση λιπαρότητας και προϊόντων

Πολλές από εμάς είμαστε ένοχες που απλώνουμε πολύ προϊόν από σαμπουάν ή conditioner στα μαλλιά μας. Ευτυχώς, το σαλικυλικό οξύ απομακρύνει τη συσσώρευση λιπαρότητας και το νεκρό δέρμα και βοηθάει να ξεπλυθούν καλά τα προϊόντα.

Αν και δεν υπάρχει άμεση σχέση με το σαλικυλικό οξύ και τη μείωση της τριχόπτωσης, πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί δυνητικά να βοηθήσει.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα για να αποφευχθεί η επιδείνωση και ο ερεθισμός του τριχωτού της κεφαλής.

Ξηρό τριχωτό της κεφαλής

Όσες έχουν εξαιρετικά ξηρό τριχωτό της κεφαλής και μαλλιά θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές κατά τη χρήση σαλικυλικού οξέος, καθώς το συστατικό μπορεί να στεγνώνει υπερβολικά στο τριχωτό της κεφαλής. Σε αυτή την περίπτωση, σκεφτείτε να το ενσωματώσετε στο πρόγραμμα σας δύο φορές το μήνα (και όχι εβδομαδιαία). Επίσης καλό είναι να το συνδυάσετε και με άλλα ενυδατικά προϊόντα για να αποφύγετε την ξηροδερμία.

Προϊόντα με σαλικυλικό οξύ

Τα σαμπουάν είναι μια καλή αρχή, αφού δεν απαιτούν περισσότερη προσπάθεια πέρα από το συνηθισμένο λούσιμο. Απλώς αντικαταστήστε το κανονικό σας σαμπουάν με ένα που έχει ως βάση το σαλικυλικό οξύ μία φορά την εβδομάδα.

Δοκιμάστε ένα scrub για πιο λεπτομερή καθαρισμό. Έχουν λεπτή υφή που είναι απολύτως ασφαλής για χρήση στο κεφάλι. 

Τα serum μαλλιών επίσης είναι αποτελεσματικά και βελτιώνουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

Συμβουλές για πιο πυκνά μαλλιά!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δούκισσα Νομικού: Αποκάλυψε τον τρόπο που εφαρμόζει το concealer

HerNewskl

Μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να τα λούζω;

Her News b

Αθηνά Οικονομάκου: Τόλμησε το milky nails manicure που είναι η νέα τάση του καλοκαιριού

HerNewskl