HerNews.gr
Health

Βουλωμένη μύτη: Εύκολα tips για τη ρινική συμφόρηση

Οι ιώσεις και τα κρυολογήματα μας ταλαιπωρούν ακόμη τη φετινή χρονιά, παρόλο που έχουμε μπει και επίσημα στο καλοκαίρι. Η βουλωμένη μύτη είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα ενός κοινού κρυολογήματος. Η αίσθηση ότι δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε εύκολα, σίγουρα μας δυσκολεύει. Νιώθουμε περισσότερη κόπωση και μας προκαλεί μέχρι και πονοκέφαλο.

Όταν έχουμε βουλωμένη μύτη ψάχνουμε τρόπους για να ανακουφιστούμε γρήγορα, ώστε να μπορέσουμε να νιώσουμε καλύτερα και να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις που έχουμε καθημερινά.

Μην ξεχνάτε βέβαια να φυσάτε πάντα τη μύτη σας γιατί με το να ρουφάτε τη βλέννα επιδεινώνετε την κατάσταση. 

Εδώ έχουμε μερικά εύκολα tips που θα σας βοηθήσουν με τη ρινική συμφόρηση!

Πιείτε πολλά υγρά

Χρειάζεστε υγρά για να υποχωρήσει πιο γρήγορα η ρινική συμφόρηση και να υποστηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αποφύγετε να πίνετε αλκοόλ και ποτά με καφεΐνη, όπως ο καφές ή η σόδα, καθώς μπορούν να επιδεινώσουν την αφυδάτωση. Επίσης οι φυσικοί χυμοί φρούτων, το νερό και το τσάι θα σας βοηθήσουν άμεσα και αποτελεσματικά αν έχετε βουλωμένη μύτη.

Χρησιμοποιήστε υγραντήρα

Η προσθήκη υγρασίας στον αέρα μπορεί να αποτρέψει τη μύτη σας από το να στεγνώσει και να βουλώσει. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα ζεστό ντους ή να βάλετε το πρόσωπό σας πάνω από ένα μπολ με ζεστό νερό με ένα κάλυμμα πάνω από το κεφάλι σας για να χαλαρώσετε τη βλέννα στη μύτη σας.

Αλλεργίες και βουλωμένη μύτη

Εάν η ρινική σας συμφόρηση σχετίζεται με αλλεργίες, θα πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε τα ερεθίσματα που προκαλούν τις αλλεργίες σας, όπως η σκόνη, η γύρη, το τρίχωμα των κατοικίδιων και ο καπνός. Αυτά τα ερεθίσματα μπορούν εύκολα να ερεθίσουν τις ρινικές διόδους σας, προκαλώντας μια αλλεργική απόκριση που οδηγεί σε συμφόρηση.

Στηρίξτε το κεφάλι σας με επιπλέον μαξιλάρια

Η καλύτερη στάση ύπνου όταν έχετε βουλωμένη μύτη είναι ανάσκελα με το κεφάλι σας ακουμπισμένο σε μαξιλάρια. Αυτό θα μειώσει τη ροή του αίματος στο κεφάλι και θα ανακουφίσει από την έντονη καταρροή.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βιταμίνη C: Οι θαυματουργές ιδιότητες και οι κυριότερες πηγές της

Her News b

Ύπουλα σημάδια που “δείχνουν” πρόβλημα στο συκώτι

Her News

5+1 τρόποι για να “καθαρίσετε” τη διατροφή σας την άνοιξη & να προετοιμαστείτε για το καλοκαίρι

HerNews ka