HerNews.gr
Health

Ύπουλα σημάδια που “δείχνουν” πρόβλημα στο συκώτι

Το συκώτι είναι ένα από τα σημαντικότερα όργανα του οργανισμού μας, αλλά παράλληλα και ένα από τα πιο αθόρυβα όταν κάτι δεν πάει καλά. 

Το συκώτι όμως είναι ένα «αθόρυβο» όργανο, καθώς ένα πιθανό πρόβλημα ή μια δυσλειτουργία δεν εκδηλώνονται με πόνο ώστε να μας προειδοποιήσουν.

Δείτε ποια είναι τα σημάδια που θα σας παρακινήσουν να αναζητήσετε την ιατρική συμβουλή 

Το δέρμα μας φωνάζει όταν κάτι δεν πάει καλα με το συκώτι. Είτε πρόκειται για τοπικό αποχρωματισμό της επιδερμίδας που παίρνει μια κιτρινωπή απόχρωση, είτε τα νύχια των χεριών ή τα ακροδάχτυλα γίνονται σταδιακά κίτρινα, τότε ίσως πρόκειται για πρώιμες ενδείξεις πιθανού προβλήματος. Το σύμπτωμα αυτό ίσως οφείλεται στην αδυναμία του οργάνου να αποβάλει τις τοξίνες από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση της χολερυθρίνης κάτω από το δέρμα.

 

 

 

Μπορεί να εκδηλώνονται ως κράμπες ή πόνοι στην κοιλιά, αέρια και έντονο πρήξιμο. Συνήθως τα συμπτώματα αυτά γίνονται πιο έντονα, όσο χειροτερεύει και η κατάσταση στο συκώτι.

Επίσης πιθανή είναι και η συσσώρευση υγρού στο κοιλιακό τοίχωμα, το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία στην αναπνοή.

Τα παραπάνω συμπτώματα συνοδεύονται συχνά και από την αδικαιολόγητη κούραση αλλά και την ξαφνική απώλεια βάρους. Εάν παρουσιάζετε κάποιο από τα παραπάνω ανησυχητικά συμπτώματα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Νεότερα Άρθρα

8 συμβουλές για να προστατευτούμε από τον καύσωνα

Her News

Οι ειδικοί απαντούν σχετικά με το ποια είναι η κατάλληλη ώρα να πίνουμε καφέ

HerNewskl

Τέσσερις υπερτροφές για ενίσχυση της υγείας σας

Her News