HerNews.gr
Health

Αιθέρια έλαια: Ποια σας βοηθάνε να κοιμάστε καλύτερα;

Τα αιθέρια έλαια έχουν μια θεραπευτική δύναμη που μεταξύ άλλων βοηθάνε να κοιμάστε καλύτερα. Η πρακτική της αρωματοθεραπείας είναι δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να μας βοηθήσει να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης και να ανακουφιστούμε από το στρες.

Εδώ είναι μερικά μόνο από τα αιθέρια έλαια που μπορούν να βοηθήσουν να έχουμε έναν ξεκούραστο και ποιοτικό ύπνο.

1. Λεβάντα

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι ένα από τα πιο μελετημένα αιθέρια έλαια όσον αφορά τις χαλαρωτικές του επιδράσεις. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η αρωματοθεραπεία με λάδι λεβάντας ηρεμεί το νευρικό σύστημα, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και τη θερμοκρασία του δέρματος. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να είμαστε πιο ήρεμες.

Η λεβάντα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ήπια αϋπνία και να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ύπνου. Η αρωματοθεραπεία με λεβάντα έχει επίσης βρεθεί ότι βοηθά στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης σε γυναίκες με επιλόχεια κατάθλιψη.

Το άρωμα της λεβάντας διεγείρει τις εγκεφαλικές οδούς, συμπεριλαμβανομένου του μεταιχμιακού μας συστήματος. Αυτό συνδέεται με τη συναισθηματική μας απόκριση και τις αναμνήσεις. 

Η αρωματοθεραπεία με λεβάντα είναι γενικά ασφαλής, εκτός από όσους έχουν αλλεργίες στη λεβάντα. Εάν το εφαρμόζετε τακτικά στο δέρμα σας, είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον γιατρό σας

2. Λεμόνι 

Μια νέα μελέτη από Ιάπωνες ερευνητές διαπίστωσε ότι το άρωμα εσπεριδοειδών, όπως το λεμόνι, μπορεί να καταπραΰνει το στρες και το άγχος. Μειώνει επίσης τον καρδιακό σας ρυθμό σε μόλις 10 λεπτά, με τα αποτελέσματα να διαρκούν σχεδόν μισή ώρα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε αιθέριο έλαιο εσπεριδοειδών, την επόμενη φορά που θα κάνετε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο στην μπανιέρα σας. 

3. Περγαμόντο

Το περγαμόντο είναι ένα υβριδικό φρούτο κάπου ανάμεσα σε πικρό πορτοκάλι και λεμόνι ή λάιμ. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία αιθέριου ελαίου περγαμόντου. Έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά στην ιταλική λαϊκή ιατρική. Υπάρχουν πολλές νέες μελέτες που υποστηρίζουν την ικανότητά του να ανακουφίζει από την ένταση και το άγχος. Το αιθέριο έλαιο του  χρησιμοποιείται συχνά σε γυναικεία αρώματα.

4. Γιασεμί

Στα πιο χαλαρωτικά αιθέρια έλαια ανήκει και το γιασεμί, που έχει ένα γλυκό άρωμα. Δοκιμάστε πριν κοιμηθείτε να πιείτε ένα ζεστό τσάι με γιασεμί. Επίσης μπορείτε να ανάψετε ένα κερί με αυτό το αιθέριο έλαιο και να ξεκουραστείτε στο τέλος μια δύσκολης μέρας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι να κάνετε όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε;

Her News

Καφές ή τσάι το πρωί; Σου δίνουμε την απάντηση

Her News b

Βάλτε χρώμα στο πρωινό σας!

Her News b