HerNews.gr
Beauty

Ρετινόλη: Πώς μπορείτε να την χρησιμοποιείτε σωστά τους καλοκαιρινούς μήνες;

ρετινόλη

H ρετινόλη είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά συστατικά περιποίησης του δέρματος και χρησιμοποιείται ευρέως για τη βελτίωση της επιδερμίδας και την αντιμετώπιση των σημείων γήρανσης. Ωστόσο, η χρήση της το καλοκαίρι μπορεί να απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση, καθώς η επιδερμίδα μας εκτίθεται σε έντονο ηλιακό φως και υψηλές θερμοκρασίες.

Ρετινόλη: Πώς μπορείτε να την χρησιμοποιείτε σωστά τους καλοκαιρινούς μήνες;

ρετινόλη

#1 Ξεκινήστε αργά και αυξήστε τη συχνότητα

Όταν ξεκινάτε να χρησιμοποιείτε τη ρετινόλη, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε αργά και να αυξήσετε σταδιακά τη συχνότητα εφαρμογής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα μάλιστα το καλοκαίρι, όταν η επιδερμίδα εκτίθεται σε εντονότερο ηλιακό φως. Αρχίστε με τη χρήση της για αρχή  μία-δύο φορές την εβδομάδα . Στη συνέχεια, αυξήστε τη συχνότητα σταδιακά κάθε δύο εβδομάδες. Αυτό επιτρέπει στην επιδερμίδα σας να προσαρμοστεί στην απόδοση της  και μειώνει τον κίνδυνο ερεθισμού ή ξηρότητας.

#2 Προστατέψτε την επιδερμίδα σας από την ηλιακή ακτινοβολία

Κατά τη χρήση της το καλοκαίρι, είναι ζωτικής σημασίας να προστατεύετε την επιδερμίδα σας από τον ηλιακό ακτινοβολία. Η χρήση της μπορεί να καταστήσει την επιδερμίδα σας πιο ευαίσθητη στον ήλιο. Εφαρμόστε πάντα ένα προϊόν αντηλιακής προστασίας με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF) πριν από την έκθεση στον ήλιο και επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε δύο ώρες.

#3 Επιλέξτε κατάλληλη συνταγή retinol

Τα προϊόντα retinol παρουσιάζουν διάφορες συνταγές και ισχύς. Για το καλοκαίρι, επιλέξτε μια συνταγή που είναι πιο κατάλληλη για την επιδερμίδα σας κατά τη διάρκεια της εποχής. Επιλέξτε προϊόντα με χαμηλότερη συγκέντρωση retinol ή αναζητήστε εναλλακτικές μορφές του όπως εστέρες ή παράγωγα της που είναι πιο σταθερά κατά την έκθεση στον ήλιο.

ρετινόλη

#4 Χρησιμοποιήστε τη μόνο το βράδυ

Για να αποφύγετε τον ηλιακό φωτοευαισθητοποιητικό χαρακτήρα της, συνιστάται να τη χρησιμοποιείτε το βράδυ. Αυτό επιτρέπει στο προϊόν να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και να αποκαταστήσει την επιδερμίδα σας χωρίς την άμεση έκθεση στον ήλιο.

#5 Χρειάζετια καλή ενυδάτωση

Το συγκεκριμένο συστατικό  μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα ή απολέπιση της επιδερμίδας. Είναι σημαντικό να ενυδατώνεται καλά την επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας προϊόντα ενυδάτωσης μεγάλης απόδοσης. Επιλέξτε ελαφριά, μη λιπαρή ενυδατική κρέμα που θα βοηθήσει να διατηρηθεί η υγρασία της επιδερμίδας σας και θα μειώσει τυχόν ερεθισμό. 

Retinol sandwiching: Η νέα τάση που υπόσχεται να μειώσει τους ερεθισμούς της ρετινόλης!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Λευκό eyeliner: Τρόποι για να το φορέσεις σωστά

Her News

Cloud skin: Πώς θα εφαρμόσετε τα προϊοντα ομορφιάς με βάση τις νέες τάσεις;

HerNewskl

Αντηλιακό: Σε ποια σημεία ξεχνάμε να το εφαρμόσουμε;

HerNewskl