HerNews.gr
Beauty

Μυστικά για σωστό καθαρισμό προσώπου

Ο ολοκληρωμένος καθαρισμός προσώπου είναι το α και το ω για ένα καθαρό, λαμπερό και όμορφο δέρμα. Είναι απαραίτητος για να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, το μακιγιάζ και οι ρύποι. Ανάλογα και με τα προϊόντα που χρησιμοποιείς μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής ή και με άλλες δερματικές παθήσεις.

Στο σημερινό άρθρο έχουμε συγκεντρώσει όλα τα μυστικά για έναν σωστό και ολοκληρωμένο καθαρισμό προσώπου!

Καθαρισμός προσώπου στο σπίτι

Πάντα ξεκινάς με πλύσιμο του προσώπου πρωί και βράδυ, με άφθονο νερό και σαπούνι ή ειδικό καθαριστικό. Μην ξεχνάς βέβαια να έχεις πλύνει πρώτα καλά τα χέρια σου.

Επίσης αν έχεις ξηρό δέρμα, καλό είναι να αποφεύγεις το σαπούνι και να προτιμάς ένα άλλο προϊόν για τον καθαρισμό προσώπου. Μπορείς πάντα να επιλέξεις κι ένα καθαριστικό που να είναι δύο σε ένα, δηλαδή για το πρόσωπο και την περιοχή των ματιών.

Χρειάζεται να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα για τις ανάγκες της επιδερμίδας σου, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζεις αν έχεις λιπαρό, ευαίσθητο, ξηρό ή κανονικό τύπο δέρματος.

Αν έχεις μακιγιάζ θα σου συνιστούσα ένα διπλό καθαρισμό προσώπου, ώστε να φύγουν όλα τα υπολείμματα.

Όσο κουρασμένη κι αν είσαι το βράδυ, αν έχεις μακιγιάζ δεν πρέπει να παραμελείς τον καθαρισμό. Με το να κοιμηθείς χωρίς να ξεβαφτείς είναι κακό για την επιδερμίδα σου, αφού οι πόροι μένουν φραγμένοι και δημιουργούνται πιο εύκολα ακμή και μαύρα στίγματα. 

Ο σωστός καθαρισμός προσώπου περιλαμβάνει και την απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα. Έτσι, απομακρύνεται το νεκρό δέρμα και έχεις πιο λαμπερό και λείο πρόσωπο. Εδώ θα σου συνιστούσα τη χρήση ενός scrub με αλόη βέρα, που θα χαρίσει μια επιπλέον φρεσκάδα στην επιδερμίδα του προσώπου σου.

Μετά την απολέπιση, ξεπλένεις πολύ καλά και με ταμποναριστές κινήσεις με μια καθαρή πετσέτα σκουπίζεις απαλά το πρόσωπό σου. Το τρίψιμο είναι κάτι που δεν το θέλουμε, γιατί μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου, ειδικά αν είναι ευαίσθητο.

Μην ξεχνάς μετά τη χρήση ενός τόνερ, πριν αρχίσεις την ρουτίνα περιποίησης προσώπου.

Sweaty skin: H skincare τάση που λατρεύουν οι λιπαρές επιδερμίδες

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Tόλμησε το two toned μακιγιάζ!

HerNewskl

Skincare rewiliding: Επανάφερε το μικροβίωμα της επιδερμίδας σου

HerNewskl

Τόνια Σωτηροπούλου: Το εντυπωσιακό beauty look της στο Φεστιβάλ Βενετίας

HerNewskl