HerNews.gr
Health

Τα 6 καλύτερα ροφήματα για να αντικαταστήσεις τον καφέ

Εάν είσαι εθισμένη στον πρωινό καφέ, σίγουρα δεν είσαι η μόνη. Όμως υπάρχουν ροφήματα που σου δίνουν την ενέργεια που χρειάζεσαι, χωρίς την καφεΐνη. Εξάλλου αυτή η ουσία μπορεί να καταστρέφει τα νευρικά κύτταρα και τελικά οδηγεί σε μείωση της ενέργειας.

Αυτό εξηγεί το γεγονός ότι μερικές φορές πίνεις καφέ, αλλά νιώθεις ακόμη πεσμένη. Ξεκινώντας τη μέρα σου με υγιεινές εναλλακτικές λύσεις αντί της καφεΐνης θα πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι και επιπλέον οφέλη για την υγεία. 

Smoothies

Αν ψάχνεις για ένα χορταστικό ρόφημα, δοκίμασε ένα smoothie με φρούτα και λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτό θα σου δώσει μια δόση ενέργειας για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου, χωρίς καφεΐνη.

Χρυσό γάλα

Όταν ο κουρκουμάς προστίθεται στο γάλα, αποκτά μια όμορφη χρυσαφένια απόχρωση, από την οποία πήρε και το όνομά του. Ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και έντονα αλκαλικές ιδιότητες. Εάν πίνεις χρυσό γάλα το πρωί, θα δεις μεγάλη διαφορά στην ενέργεια που θα έχεις όλη την μέρα.

Κακάο

Η σκόνη κακάο είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο (για υγιή μυϊκή λειτουργία) και φυτικές ίνες για την τόνωση των πεπτικών ενζύμων του σώματος. Ένα σπιτικό ρόφημα κακάο είναι ένας φυσικός τρόπος για να πάρεις ενέργεια όταν νιώθεις κουρασμένη. Σίγουρα λοιπόν ανήκει στα υγιεινά ροφήματα που είναι ιδανικά για να αντικαταστήσεις τον καφέ.

Detox τσάι με τζίντζερ και κουρκουμά

Αν το έχεις παρακάνει τελευταία με τους καφέδες, δοκίμασε ένα detox τσάι με κουρκουμά και τζίντζερ. Πρόσθεσε και μια πρέζα μαύρο πιπέρι σε ζεστό νερό και βράσε το μείγμα για 15 λεπτά. Πριν το σερβίρεις, βάλε μια φέτα φρέσκο λεμόνι στην κούπα. Το τσάι αποτοξίνωσης θα σου  δώσει άμεσα ενέργεια για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Επίσης θα μειώσει τις φλεγμονές που μπορεί να έχεις. Το ρόφημα θα εξαλείψει το φούσκωμα και θα βελτιώσει την πέψη.

Τσάι βοτάνων

Τα αφεψήματα από βότανα είναι μια εξαιρετική υγιεινή εναλλακτική στην καφεΐνη. Βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειάς, διατηρώντας σε ήρεμη και βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου σου. Τα ροφήματα αυτά υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού και του εντέρου.

Χυμός ροδιού

Ο χυμός ροδιού ανήκει στα ροφήματα εκείνη που σου δίνουν μια αναζωογονητική ώθηση. Αυτός ο χυμός βελτιώνει την κυκλοφορία, τη ροή του αίματος και προάγει την αποκατάσταση των μυών. Αυτές οι ιδιότητες τον καθιστούν ένα εξαιρετικό υποκατάστατο καφεΐνης πριν την προπόνηση, καθώς είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνες C, E και φολικό οξύ, που προάγουν την ανάπτυξη των κυττάρων.

 

Η σωστή ώρα για κάθε γεύμα της ημέρας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έρευνα: Ποιό εμβόλιο απέτρεψε τους περισσότερους θανάτους Covid το 2021;

Her News

Άφτρες στο στόμα: Όσα θες να ξέρεις

Her News

Μήπως αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένη ; Αυτοί είναι οι λόγοι

Her News b