HerNews.gr
Beauty

Λιπαρή επιδερμίδα: Skincare βήματα για το καλοκαίρι

Η λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να γερνάει πιο αργά, κάτι που είναι καλό, αλλά η ζέστη του καλοκαιριού δεν βοηθάει πολύ. Φανταστείτε ότι μόλις αφιερώσατε μια ώρα για μακιγιάζ, βγήκατε στον ήλιο και η φράντζα σας κολλάει στο μέτωπό σας, το μακιγιάζ σας έχει χαλάσει και το πρόσωπό σας λάμπει υπερβολικά. Τρομερό, δεν είναι;

Μπορεί να σας ενθουσιάσει λίγο το γεγονός ότι ακόμη και το ξηρό δέρμα αποκτά μια λιπαρή γυαλάδα στη ζώνη Τ στη ζέστη. Απλά να ξέρετε ότι μπορείτε να βρείτε λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα. Εδώ μοιραζόμαστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να περιποιηθείτε την λιπαρή επιδερμίδα το καλοκαίρι.

Καθαρισμός 

Το βρώμικο λιπαρό δέρμα είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ακμή. Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος. Πρέπει να σας γίνει συνήθεια να καθαρίζετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα και θα νιώσετε τη διαφορά αμέσως. Χρησιμοποιήστε ειδικούς αφρούς και τζελ αντί για σαπούνι.

Χρησιμοποιήστε τονωτικά και λοσιόν με λάδι tea tree ή σαλικυλικό οξύ. Πρόκειται για αντιβακτηριδιακές ουσίες που μειώνουν τη φλεγμονή του δέρματος και αποτρέπουν τα ξεσπάσματα του προσώπου.

Για να μην στεγνώσετε υπερβολικά το δέρμα σας, επιλέξτε ένα προϊόν με ελάχιστη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. 

Scrub για λιπαρή επιδερμίδα

Τα νεκρά σωματίδια διευκολύνουν τη δημιουργία βακτηρίων. Οι πόροι πρέπει να είναι καθαροί και για να το πετύχετε αυτό, προτείνουμε να χρησιμοποιείτε ένα scrub προσώπου 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Με τη βοήθειά του θα μειώσετε τη λιπαρότητα και θα αναζωογονήσετε το δέρμα.

Ενυδάτωση

Ίσως πιστεύετε ότι το λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται ενυδατικές κρέμες. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Όταν το δέρμα στερείται υγρασίας, οι αδένες αρχίζουν να παράγουν περισσότερο λίπος. Για να αποφύγετε τη, επιλέξτε μια ελαφριά, μη φαγεσωρογόνο κρέμα προσώπου.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας

Συμφωνούμε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να αποφύγουμε τον ήλιο το καλοκαίρι. Ωστόσο, πριν βγείτε στον ήλιο, εφαρμόστε πάντα αντηλιακό με SPF 30 ή μεγαλύτερο. Οι άμεσες υπεριώδεις ακτίνες προκαλούν τρομερή βλάβη στο δέρμα. Πρώτον, καταστρέφουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο, επομένως το περίγραμμα του προσώπου “ξεθωριάζει”. Και δεύτερον, το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής είναι επίσης επιρρεπές σε υπερμελάγχρωση.

Μην βάφεστε συνέχεια

Το δέρμα πρέπει να αναπνέει και να ξεκουράζεται. Το μακιγιάζ όμως φράζει τους πόρους, ειδικά αν δεν το αφαιρέσετε πριν τον ύπνο. Είναι σημαντικό λοιπόν αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, να μην χρησιμοποιείται βαρύ foundation κι όσο μπορείτε μην βάφεστε.

Μυστικά για σωστό καθαρισμό προσώπου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Η μάσκα και ο πονοκέφαλος της ακμής

Her News

Πώς να χρησιμοποιήσεις το matcha για την επιδερμίδα σου

Her News

Συμβουλές για φριζαρισμένα μαλλιά

Her News