HerNews.gr
Μόδα

Η διαρκής κληρονομιά της αρχαίας ελληνικής μόδας & ένδυσης που συνεχίζει να εμπνέει μέχρι σήμερα

Η αρχαία ελληνική μόδα προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων από χιλιάδες χρόνια πριν. Παραμένει επίσης επίκαιρη σήμερα, με τις πασαρέλες σε όλο τον κόσμο να αποτίουν φόρο τιμής στα στυλ ένδυσης που προτιμούσαν όσοι κατοικούσαν στην αρχαία Αθήνα και τη Σπάρτη.

Εξετάζοντας τα ρούχα που φορέσατε οποιαδήποτε στιγμή στο παρελθόν, είναι βέβαιο ότι θα μάθετε κάτι όχι μόνο για τις αξίες της κοινωνίας που τα φορούσε αλλά και για το πώς οι άνθρωποι αναμενόταν να ζήσουν την καθημερινή τους ζωή σε αυτόν τον πολιτισμό.

Απλή τελειότητα

Κοιτάζοντας εικόνες αρχαιοελληνικών ενδυμάτων, είναι προφανές ότι οι αρχαίοι Έλληνες έλκονταν προς μια απλή γραμμή στο μεγαλύτερο μέρος της μόδας τους. Η απλότητα που παρατηρείται σε αυτά τα στυλ είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά της αρχαίας ελληνικής μόδας σε σύγκριση με τα στυλ ένδυσης που προτιμούν άλλοι πολιτισμοί. Ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει να κάνει εν μέρει με τη λειτουργία καθώς και με τη μόδα.

Σε σύγκριση με μεταγενέστερες εποχές (ή παράλληλες εποχές σε άλλες περιοχές), η ραπτική δεν ήταν χαρακτηριστικό της ένδυσης στην Αρχαία Ελλάδα. Με άλλα λόγια, σπάνια κόβονταν υφάσματα και το ράψιμο ήταν πρακτικά ανύπαρκτο. Αντίθετα, τα υφάσματα τυλίγονταν γύρω από το σώμα και στερεώνονταν με δέσιμο ή με κλιπ.dior

Στην επικαιρότητα μέχρι και σήμερα

 Ένα τόσο μεγάλο ποσοστό σύγχρονων ενδυμάτων εμπνέεται από στυλ που δημιουργήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια που το σύγχρονο μάτι έχει συνηθίσει τόσο πολύ να βλέπει αρχαιοελληνικά στυλ, που δεν φαίνεται καν να τα “παρατηρεί”.

Η δημιουργική διευθύντρια του Dior, Maria Grazia Chiuri, ήταν έντονη στον θαυμασμό της για τα αρχαία ελληνικά στυλ ένδυσης, και μάλιστα επέλεξε να πραγματοποιήσει την πασαρέλα του παραγωγικού οίκου μόδας στο Παναθηναϊκό Στάδιο Αθηνών, ενσωματώνοντας την πηγή έμπνευσής της στον σύγχρονο κόσμο της μόδας σήμερα.

Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι για να ταιριάξετε το outfit σας αν φοράτε κοσμήματα με ζαφείρι

Her News

Βασίλισσα Καμίλα: Φόρεσε την αγαπημένη τιάρα της βασίλισσας Ελισάβετ για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του μονάρχη

HerNews ka

Τα πιο ακριβά παπούτσια όλων των εποχών

Her News