HerNews.gr
Beauty

Όλα τα οφέλη που έχει το dry brushing

Το dry brushing ή αλλιώς στεγνό βούρτσισμα μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στο δέρμα μας, αν το εντάξουμε στη ρουτίνα περιποίησης μας. Τα τελευταία χρόνια, διασημότητες όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Μιράντα Κερ και η Μόλι Σιμς έχουν διαφημίσει την αρχαία πρακτική της Αγιουρβέδα ως αναπόσπαστο μέρος της ρουτίνας ομορφιάς και ευεξίας τους. Μάλιστα  βίντεο με dry brushing έχουν συγκεντρώσει περισσότερες από 84 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.

Το στεγνό βούρτσισμα είναι ένα παραδοσιακό τελετουργικό για την απαλή απολέπιση του δέρματός σας χρησιμοποιώντας μια ειδική βούρτσα με τρίχες. Οι θαυμαστές αυτής της τεχνικής μασάζ ισχυρίζονται ότι έχει πολλά οφέλη για το δέρμα και τη γενική υγεία.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την προέλευση της πρακτικής και τα οφέλη, συνεχίστε να διαβάζετε.

Τι είναι το dry brushing;

Παρόλο που το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να φαίνεται σαν μια από τις νεότερες τάσεις ομορφιάς που ήρθαν στο προσκήνιο υπάρχει εδώ και αιώνες ως μέρος της ιατρικής της Αγιουρβέδα.

Η Αγιουρβέδα είναι μια μορφή ολιστικής ιατρικής που έχει τις ρίζες της στην Ινδία και υπάρχει εδώ και περισσότερα από 5.000 χρόνια. Βασίζεται στις αρχές της ισορροπίας για τη διατήρηση της υγείας και την πρόληψη ασθενειών.

Όπως θα μπορούσατε πιθανώς να μαντέψετε από το όνομά του, το dry brushing περιλαμβάνει μασάζ στο δέρμα σας με μια βούρτσα για να βελτιώσετε την επιδερμίδα και την υγεία σας.

Ο όρος ξηρό βούρτσισμα προέρχεται αρχικά από τη σανσκριτική λέξη Garshana, που σημαίνει «τρίψιμο» ή «τριβή». Παραδοσιακά, η πρακτική γινόταν με ακατέργαστα μεταξωτά γάντια, αλλά στη σύγχρονη εποχή, χρησιμοποιείται μια βούρτσα με φυσικές τρίχες.

Εάν έχετε ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα και θέλετε να δοκιμάσετε το στεγνό βούρτσισμα, η χρήση γαντιών από ακατέργαστο μετάξι θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη επιλογή για εσάς.

Τα οφέλη του dry brushing

Το στεγνό βούρτσισμα είναι μια μορφή φυσικής απολέπισης. Αυτό σημαίνει ότι οι τρίχες της βούρτσας απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που βρίσκονται στην επιφάνεια του. Αποκαλύπτεται έτσι μια πιο λαμπερή επιδερμίδα. Έρευνες δείχνουν ότι η απολέπιση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απαλότητα και τη λείανση του δέρματός σας.

Η χρήση της πίεσης με μια βούρτσα βοηθά στην τόνωση της ροής του αίματος και στη βελτίωση της κυκλοφορίας. Αυτή η αύξηση στην κυκλοφορία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μικρή ώθηση στην ενέργεια. 

Το dry brushing μπορεί να ενισχύσει ήπια την απομάκρυνση του στάσιμου λεμφικού υγρού. Αυτό το υγρά αν συσσωρευτεί στο σώμα σας, μπορεί να προκαλέσει οίδημα.

Τέλος, το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας μετακινώντας το στάσιμο υγρό στο σώμα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Έκανε την πιο εντυπωσιακή παραλλαγή σε γαλλικό μανικιούρ

HerNewskl

H Ελένη Φουρέιρα εγκαθίδρυσε τη hot τάση στο eyeliner

HerNewskl

Irina Shayk: Tόλμησε το πιο σέξι wet hair look και είναι must για τις καλοκαιρινές διακοπές

HerNewskl