HerNews.gr
Health

Tips για να καταπολεμήσεις το κρύωμα σε 24 ώρες

Όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα από το κρύωμα, το να κοιμάσαι όλη μέρα και να προσεύχεσαι απλά να περάσει, μπορεί να μην είναι οι μόνες επιλογές που έχεις. Αλλά από την άλλη δεν χρειάζεται να περάσουν από μέρες ή εβδομάδες που δεν θα αισθάνεσαι καλά.

Το να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, θα σε βοηθήσει να καταπολεμήσεις το κρύωμα γρήγορα και άμεσα. από μια νηστεία κρυώματος μπορεί να συντομεύσει την ασθένειά σας.

Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές μετά το πρώτο φτάρνισμα και θα επιστρέψεις στην υγιή εκδοχή του εαυτού σου μόλις 24 ώρες.

Κάνε ένα ζεστό ντους

Σίγουρα μπορεί να είναι δύσκολο να σηκωθείς από το κρεβάτι όταν ξυπνάς με πονοκέφαλο, συνάχι ή και βήχα. Αλλά ένα ντους με ζεστό νερό, μπορεί να καθαρίσει τη μύτη σου, ώστε να μπορείς να αναπνέεις ευκολότερα. Δοκίμασε να κρεμάσεις ευκάλυπτο στο ντους για να αυξήσεις τα οφέλη αποσυμφόρησης.

Πρωινό με αυγά και τσάι

Η απλή κατανάλωση ενός διαφορετικού πρωινού μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το κρύωμα. Τα αυγά είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, που σημαίνει ότι περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, που καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Συνδύασε την ομελέτα με ένα φλιτζάνι τσάι. Μην ξεχάσεις λίγο μέλι και λεμόνι. Το μέλι βοηθάει στην ανακούφιση του βήχα.

Μεσημεριανό με ρεβίθια και κολοκυθόσπορους

Αυτές οι δύο τροφές είναι καλές πηγές ψευδαργύρου και συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η λήψη ψευδαργύρου εντός 24 ωρών μετά το κρυολόγημα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της διάρκειας και της έντασης.

Μην ξεχνάς να πίνεις νερό

Το μπουκάλι με το νερό πιθανότατα δεν σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι πώς να ξεπεράσεις ένα κρύωμα, μέσα σε 24 ώρες. Αλλά η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας όταν καταπολεμάς μια ασθένεια, καθώς ένας χαμηλός πυρετός αυξάνει την ποσότητα του υγρού που εξατμίζεται από το σώμα. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύεις περισσότερο από αφυδάτωση. Επιπλέον, η λήψη επαρκών υγρών βοηθά το σώμα σου να ξεπλύνει τη βλέννα που συσσωρεύεται στη μύτη και τον λαιμό.

Κάνε μια βόλτα

Όταν σέρνεσαι, μια βόλτα 20 λεπτών γύρω από το τετράγωνο μπορεί να ανυψώσει την ενέργειά σου και να βοηθήσει με τα συμπτώματα. Η μέτρια άσκηση, όπως το περπάτημα , μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση των βαθιών αναπνοών και στο άνοιγμα των ρινικών οδών, ώστε να μπορείς να αναπνέεις ευκολότερα. 

Βραδινό με κοτόσουπα

Τα συστατικά της κοτόσουπας μπορούν να καταστείλουν χημικές ουσίες που προκαλούν φλεγμονή στο σώμα. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να μαγειρέψεις τη σπιτική εκδοχή της μαμάς σου, η απλή σούπα σε κονσέρβα λειτουργεί εξίσου καλά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος.

Πριν τον ύπνο καθάρισε τη μύτη και τον λαιμό σου

Η βλέννα που μένει μπορεί να φουσκώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και να προκαλέσει μόλυνση , γι’ αυτό είναι σημαντικό να αφαιρεθεί το υγρό πριν τον ύπνο. Χρησιμοποίησε φυσιολογικό ορό ή γαργάρες με θαλασσινό νερό για να αφαιρέσεις υγρά και βακτήρια από λαιμό και μύτη.

Κοιμήσου αρκετές ώρες

Το σώμα σου χρειάζεται τουλάχιστον επτά ώρες για να καταπολεμήσει το κρύωμα, σύμφωνα με έρευνα. Για να κοιμάσαι ήσυχοι, όταν έχεις βουλωμένη μύτη, πρόσθεσε ένα επιπλέον μαξιλάρι για να σηκώσεις το κεφάλι σου ψηλότερα, ώστε να αναπνέεις καλύτερα.

 

Θεραπεία με βεντούζες: Όλα τα οφέλη για το σώμα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αϋπνία: Τι να κάνετε αν ξυπνάτε κατά τη διάρκεια της νύχτας

Her News

Εποχιακή κατάθλιψη: Ο τρόμος των Χριστουγέννων

Her News

Ύπουλα σημάδια που “δείχνουν” πρόβλημα στο συκώτι

Her News