HerNews.gr
BRIDE NEWS

Τα πιο εμβληματικά βασιλικά νυφικά στην ιστορία – Από τη Νταϊάνα μέχρι την Γκρέις Κέλι

Αν σε εντυπωσιάζουν οι βασιλικοί γάμοι και οι πριγκίπισσες, ώρα να δεις τα πιο εμβληματικά βασιλικά νυφικά στην ιστορία. Από το μοντέρνο λευκό φόρεμα της βασίλισσας Βικτώριας, το εντυπωσιακό νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μέχρι το  δαντελένιο φόρεμα της Γκρέις Κέλι που επηρέασε χιλιάδες νύφες.

Το κλασικό φόρεμα Claire Waight Keller της Meghan Markle μπορεί να έγραψε ιστορία, αλλά ξέρατε ότι μοιάζει εντυπωσιακά με το απλό, μεταξωτό νυφικό της πριγκίπισσας Margaret; Έχετε ακούσει την ιστορία του πώς η Βασίλισσα Βικτώρια έκανε δημοφιλές το λευκό νυφικό; Πιο πρόσφατα, η πριγκίπισσα Βεατρίκη έκανε την must την ανακύκλωση των vintage φορεμάτων, κάνοντας έφοδο στην ντουλάπα της γιαγιάς της την ημέρα του γάμου της. Εν ολίγοις, υπάρχει άφθονη βασιλική ιστορία κρυμμένη στο αρχείο της νυφικής μόδας.

Βασίλισσα Βικτώρια, 1840

Βασίλισσα Βικτώρια

Το  λευκό νυφικό που έκανε την αρχή στην ιστορία της νυφικής μόδας. Οι θαυμαστές του Masterpiece’s Victoria είναι αναμφίβολα εξοικειωμένοι με τον έρωτα  και τον επακόλουθο γάμο της βασίλισσας Βικτώριας με τον πρίγκιπα Αλβέρτο στις 10 Φεβρουαρίου του 1840. Για τον γάμο της στο St. James Palace, η νεαρή βασίλισσα ξεκίνησε μια γαμήλια τάση  που θα βασίλευε για αιώνες, φορώντας ένα λευκό νυφικό.

Mary of Teck, 1893

Mary of Tech

Η Mary of Teck παντρεύτηκε τον βασιλιά George V, τον εγγονό της βασίλισσας Victoria και τον παππού της βασίλισσας Elizabeth II, με ένα απο τα πιο όμορφα βασιλικά νυφικά, σχεδιασμένο από τους Lingon και Curtis με έδρα το Λονδίνο. Το over-the-top φόρεμα ήταν στολισμένο με φτερά στρουθοκαμήλου και άνθη πορτοκαλιάς.

Lady Elizabeth Bowes-Lyon, 1923

Λαίδη Ελίζαμπεθ Μπόους-Λυών

Η Lady Elizabeth Bowes-Lyon έγραψε ιστορία όταν παντρεύτηκε τον Δούκα της Υόρκης το 1923. Το φόρεμά της θεωρείται σήμερα ένα κλασικό κομμάτι της μόδας της δεκαετίας του 1920 με τα μαργαριτάρια και τα ασημένια στολίδια.

Wallis Simpson, 1937

Wallis Simpson

Για τον γάμο της με τον δούκα του Ουίνδσορ στο Château de Candé στη Γαλλία,  η Wallis Simpson (η πιο διάσημη διαζευγμένη στον κόσμο εκείνη την εποχή), φόρεσε ένα φόρεμα του σχεδιαστή Mainbocher.

Βασίλισσα Ελισάβετ II, 1947

Βασίλισσα Ελισάβετ

Για  τον γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο, η βασίλισσα Ελισάβετ επέλεξε ένα σατέν μακρυμάνικο νυφικό με φλοράλ κέντημα και απλικέ από κρύσταλλο και πέρλες (10.000 μαργαριτάρια, για την ακρίβεια) σχεδιασμένο από τον Norman Hartnell. Ως έμπνευσή του ανέφερε τον πίνακα του Μποτιτσέλι «Primavera». Το μεταξωτό πέπλο της αναμφίβολα έθεσε τις τάσεις στα βασιλικά νυφικά στο μέλλον.

Rita Hayworth, 1949

Ρίτα Χέιγουορθ

Το νυφικό της Rita Hayworth ήταν ένα εντυπωσιακό κλασικό σχέδιο. Η σειρήνα της οθόνης παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Aly Khan με ένα γαλάζιο φόρεμα, με ασορτί καπέλο από τη συλλογή New Look του Christian Dior .

Βασίλισσα Soraya του Ιράν, 1951

Βασίλισσα Σοράγια

Για τον μαξιμαλιστικό γάμο του 1951, η αυτοκράτειρα του υπέροχου φορέματος Christian Dior του Ιράν εντυπωσίασε με 20.000 φτερά και 6.000 διαμάντια ραμμένα στο νυφικό της.

Grace Kelly, 1956

Γκρέις Κέλλυ

Το νυφικό της Γκρέις Κέλι είναι ένας θρύλος της μόδας. Το απόλυτο σύμβολο ενός παραμυθένιου γάμου, η νυφική ​​ενδυμασία της Γκρέις Κέλι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νυφικά φορέματα στην ιστορία. Το μακρυμάνικο φόρεμα με κλειστό λαιμό, με μια εντυπωσιακή φούστα και ένα μακρύ πέπλο σχεδιάστηκε από την Helen Rose και κατασκευάστηκε από δαντέλα Βρυξελλών 125 ετών, ταφτά και χιλιάδες μαργαριτάρια ραμμένα στο χέρι.

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, 1960

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα

Περιγραφόμενο από το περιοδικό Life ως «το απλούστερο βασιλικό νυφικό στην ιστορία», το μεταξωτό νυφικό από οργάντζα που φορούσε η  πριγκίπισσα Μαργαρίτα σχεδιασμένο από τον Norman Hartnell, ξεκίνησε μια βασιλική νυφική ​​τάση. Πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας φόρεσαν παρόμοια μίνιμαλ, μακρυμάνικα βασιλικά νυφικά.

Βασίλισσα Φαμπιόλα, 1960

Βασίλισσα Φαμπιόλα

Σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Cristóbol Balenciaga, το νυφικό της βασίλισσας Fabiola, με λευκή διακόσμηση από βιζόν, ήταν ένα έργο τέχνης και σήμερα στεγάζεται στο Μουσείο Balenciaga στην Ισπανία .

Πριγκίπισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας, 1966

Πριγκίπισσα Βεατρίκη

Σχεδιασμένο από τον Bergé-Farwick του Maison Linette, το μίνιμαλ, σατέν νυφικό της πριγκίπισσας Beatrix που φόρεσε στον γάμο της με τον Πρίγκιπα Βασίλη το 1966, ήταν μια νυφική ​​κομψότητα. Το εκπληκτικό σύνολο διέθετε επίσης ένα μακρύ και ογκώδες πέπλο.

Πριγκίπισσα Μαργκρέθη της Δανίας, 1967

Πριγκίπισσα Μαργκρέθη

Η βασίλισσα της Δανίας επέλεξε ένα φόρεμα του Δανού σχεδιαστή Jørgen Bende για τον γάμο της με τον Henrik, τον Πρίγκιπα σύζυγο της Δανίας. Το μακρυμάνικο φόρεμα με τετράγωνο ντεκολτέ είχε μια ιδιαίτερη λεπτομέρεια: ένα κομμάτι δαντέλας που έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετά από τα νυφικά της βασιλικής οικογένειας της Δανίας.

Βασίλισσα Σίλβια της Σουηδίας, 1976

Σίλβια

Ο Marc Bohan του Dior σχεδίασε το σεμνό νυφικό της βασίλισσας Silvia. Το κομψό ντύσιμο της επέτρεψε στην υπέροχη τιάρα της να λάμπει.

Πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό, 1978

Καρολίνα του Μονακό

Η κόρη της Grace Kelly, πριγκίπισσα Caroline του Μονακό, παντρεύτηκε τον Phillipe Junot με ένα νυφικό της δεκαετίας του 1970 από τον Marc Bohan του Christian Dior. Το boho-chic στυλ αργότερα κατέκτησε τους πίνακες του Pinterest παντού. 

Queen Noor, 1978

Βασίλισσα Νουρ

 Η Αμερικανίδα Lisa Halaby, η μελλοντική βασίλισσα Noor, παντρεύτηκε τον βασιλιά της Ιορδανίας Hussein φορώντας ένα σεμνό φόρεμα Christian Dior με κλειστό ντεκολτέ.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα, 1981

Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Σχεδιασμένο από τον Ντέιβιντ και την Ελισάβετ Εμανουέλ, το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα έγινε αμέσως εμβληματικό, με το πρώτο σχέδιο να εμφανίζεται σε πολυκατάστημα μόλις πέντε ώρες μετά τη βασιλική τελετή.
Η δημιουργία από μετάξι και ταφτά, κεντημένο στο χέρι με πούλιες από φίλντισι και περίπου 10.000 πέρλες χρειάστηκε μήνες για την προετοιμασία του. Το διάσημο πέπλο στολισμένο με δαντέλα που κάποτε ανήκε στη Βασίλισσα Μαρία, καθόρισε το στυλ στα βασιλικά νυφικά τη δεκαετία του 1980.

Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, 1993

Βασίλισσα Ράνια

Δημιουργήθηκε από τον Bruce Oldfield. Το νυφικό φόρεμα που επέλεξε η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Αμπντουλάχ το 1993 ήταν παραπάνω απο εμβληματικό. Καλυμμένο με χρυσή λεπτομέρεια, με κεντημένο γιακά και ογκώδη φούστα έμεινε στην ιστορία.

Lady Sarah Armstrong Jones, 1994

Λαίδη Σάρα Άρμστρονγκ Τζόουνς

Όπως και η μητέρα της, πριγκίπισσα Μάργκαρετ, το νυφικό της Λαίδης Σάρα Άρμστρονγκ Τζόουνς από τον Τζάσπερ Κόνραν ήταν ένα μίνιμαλ βασιλικό νυφικό. Το μεταξωτό κρεπ σιφόν φόρεμα με βαριές σατέν στρώσεις οργάντζας ήταν απλό και διαχρονικό.

Πριγκίπισσα Μαρί-Σαντάλ της Ελλάδας, 1995

Μαρί-Σαντάλ

Όταν η Marie-Chantal παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Παύλο της Ελλάδας, φόρεσε ένα  φόρεμα Valentino με 12 διαφορετικούς τύπους δαντέλας με λουλούδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκαν περισσότερες από 25 μοδίστρες για να ολοκληρώσουν το ιβουάρ μεταξωτό νυφικό της.

Sophie Rhys-Jones, 1999

Σόφι Ρις Τζόουνς

Για να παντρευτεί τον νεότερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ, τον Πρίγκιπα Εδουάρδο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ (τον ίδιο χώρο με τον Πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ), η Σόφι Ρις Τζόουνς επέλεξε τη σχεδιάστρια Σαμάνθα Σο για να δημιουργήσει ένα νυφικό απο μεταξωτή οργάντζα με λαιμόκοψη σε σχήμα V και πέρλες.

Queen ‘Masenate Mohato Seeiso of Lesotho, 2000

Άννα Καραμπό

«Η Masenate Mohato Seeiso (γεννημένη Anna Karabo Motšoeneng) έγραψε ιστορία ως η πρώτη κοινή θνητή που παντρεύτηκε κάποιον απο τη βασιλική οικογένεια του Λεσότο, όταν είπε «I do» στον βασιλιά Letsie III.
Μια αξιοσημείωτη στιγμή ήταν το αστραφτερό νυφικό που φόρεσε στην καθολική γαμήλια τελετή της στις 18 Φεβρουαρίου 2000, η ​​οποία πραγματοποιήθηκε σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με 40.000 καλεσμένους. Το μακρυμάνικο φόρεμα, καλυμμένο με στολίδια με χάντρες, μερικά είχαν σχήμα ακόμη και σαν στέμμα, ήταν εντυπωσιακό. Η νύφη επέλεξε μια τιάρα με κοσμήματα, σκουλαρίκια με διαμάντια και ένα διαμαντένιο κολιέ.

Πριγκίπισσα Σάρα του Μπρουνέι, 2004

Σάρα του Μπρουνέι

Η Sarah Salleh μπήκε στη βασιλική οικογένεια σε ηλικία μόλις 17 ετών όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα διάδοχο του Μπρουνέι, Al-Muhtadee Billah, στις 9 Σεπτεμβρίου 2004. Η νύφη φόρεσε μια λουλουδάτη στολή Μαλαισίας σε μπλε, κόκκινο και χρυσό και συνδύασε την πολυτελή εμφάνισή της με ένα μαντήλι με κοσμήματα, διαμαντένια παπούτσια και ένα μπουκέτο από χρυσό και διαμάντια. Το περίτεχνο ντύσιμό έλαμψε στο Istana Nurul Iman στο Μπρουνέι, το οποίο είναι το μεγαλύτερο παλάτι στον κόσμο. 

Camilla Parker Bowles, 2005

Καμίλα

Για τον χαμηλών τόνων γάμο, η Camilla Parker Bowles επέλεξε ένα κρεμ μεταξωτό σιφόν φόρεμα με ασορτί μεταξωτό παλτό σχεδιασμένο από τον Robinson Valentine. Το ολοκλήρωσε με μια δημιουργία από τον διάσημο σχεδιαστή καπέλων Philip Treacy .

Βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας, 2004

Λετίσια

Η δημοσιογράφος Letizia Ortiz παντρεύτηκε τον βασιλιά Felipe της Ισπανίας σε σχέδιο του  Manuel Pertegaz. Το νυφικό ήταν απο μετάξι, κεντημένο με χρυσή κλωστή και ένα μακρύ εντυπωσιακό πέπλο.

Πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας, 2010

Βικτώρια της Σουηδίας

Η διάδοχος του σουηδικού θρόνου φόρεσε ένα νυφικό φόρεμα από τους Pär Engsheden για τον γάμο της το 2010. Όπως η Βασίλισσα Σίλβια, η πριγκίπισσα Βικτώρια είναι στο top της απλής και chic εμφάνισης .

Κέιτ Μίντλετον, 2011

Κέιτ Μίντλετον

Τι άλλο να πούμε για την Kate Middleton και το εντυπωσιακό νυφικότης Alexander McQueen που δεν έχει ήδη ειπωθεί; Όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα και η Γκρέις Κέλι πριν από αυτήν, το φόρεμα της Κέιτ γέννησε χιλιάδες σχέδια αντιγραφής και εξακολουθεί να επηρεάζει τις νυφικές τάσεις στα νυφικά μέχρι και σήμερα.

Πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό, 2011

Σαρλίν

Η Charlene Wittstock παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Albert του Μονακό με ένα φόρεμα Armani Privé, το οποίο η ίδια αποκάλεσε «αριστούργημα». Η Roberta Armani είπε στη Vogue ότι «ήταν τόσο μεγάλη ευθύνη που στην πραγματικότητα φτιάξαμε δύο φορέματα σε περίπτωση που συμβεί κάτι σε ένα από αυτά».
Το φόρεμα χρειάστηκε πάνω από 2.500 ώρες για να δημιουργηθεί και είχε ένα πέπλο μήκους πέντε μέτρων, στολισμένο με 40.000 κρύσταλλα Swarovski και 20.000 δάκρυα από φίλντισι.

Zara Phillips, 2011

Zara Phillips

Η εγγονή της Βασίλισσας Ελισάβετ, Zara Phillips, παντρεύτηκε τον Mike Tindall με ένα κλασικό  νυφικό σε γραμμή Α που δημιούργησε ο couturier της βασίλισσας, Stewart Parvin .

Βασίλισσα Jetsun Pema του Μπουτάν, 2011

Jetsun του Μπουτάν

Όταν η Jetsun Pema είπε «I do» στον βασιλιά Jigme Khesar Namgyel Wangchuck στις 13 Οκτωβρίου 2011, ντύθηκε από την κορυφή μέχρι τα νύχια με ζωηρά χρώματα.
Η βασίλισσα φορούσε μια περίτεχνη kira, το παραδοσιακό φόρεμα για τις γυναίκες του Μπουτάν, το οποίο χρειάστηκε τρία χρόνια για να υφανθεί από ακατέργαστο μετάξι. Το εντυπωσιακό ντύσιμο της ήταν το αποκορύφωμα της οικείας βουδιστικής τελετής, η οποία έλαβε χώρα στη μέση ενός φρουρίου στην Punakha, την πρώην πρωτεύουσα του Μπουτάν . 

Stephanie de Lannoy, 2012

Στεφανί ντε Λανόι

Η Βελγίδα δούκισσα φόρεσε ένα ιβουάρ νυφικό Elie Saab, μαζί με ένα μακρύ πέπλο για να παντρευτεί τον διάδοχο του θρόνου του Λουξεμβούργου.

Πριγκίπισσα Salwa Aga Khan, 2013

Salwa Aga Khan

Η Kendra Spears έγινε πριγκίπισσα Salwa Aga Khan όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Rahim Aga Khan το 2013. Για τον γάμο του ζευγαριού, το πρώην μοντέλο επέλεξε ένα κλασικό  σάρι από ελεφαντόδοντο και χρυσό.

Elisabetta Maria Rosboch von Wolkenstein, 2014

Ελισαμπέτα

Το ιβουάρ νυφικό Valentino που φόρεσε η Elisabetta για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Amedeo του Βελγίου είχε ένα πέπλο από τούλι μήκους 5 μέτρων .

Πριγκίπισσα Σοφία της Σουηδίας, 2015

Σοφία της Σουηδίας

Η Sofia Hellqvist είπε “I do” στον πρίγκιπα της Σουηδίας Carl Philip με ένα μακρυμάνικο νυφικό φόρεμα. Δημιουργήθηκε από την Ida Sjöstedt και ήταν καλυμμένο με λεπτή δαντέλα φτιαγμένη από τον José María Ruiz και ένα πέπλο ραμμένο στο χέρι.

Μέγκαν Μαρκλ, 2018

Φόρεμα τελετής της Meghan

Με όλο τον πλανήτη να παρακολουθεί, η Meghan Markle  ενσάρκωσε κάθε όνειρο μέσα σε ένα κλασικό και εκπληκτικά μινιμαλιστικό νυφικό σχεδιασμένο από την  Clare Waight Keller του Givenchy. Η εμφάνιση της ολοκληρώθηκε με την τιάρα Queen Mary Filigree.

«Το επίκεντρο του φορέματος είναι η γραφική ανοιχτή  λαιμόκοψη που πλαισιώνει με χάρη τους ώμους και τονίζει τη λεπτή σμιλεμένη μέση», σημείωσε το παλάτι σε ανακοίνωσή του. «Οι γραμμές του φορέματος εκτείνονται προς το πίσω μέρος, όπου το πέπλο ρέει σε απαλές στρογγυλές πτυχές που καλύπτονται από μια φούστα από τριπλή μεταξωτή οργάντζα. Τα λεπτά μανίκια των τριών τετάρτων προσθέτουν μια νότα εκλεπτυσμένου μοντέρνου.»
Το πέπλο αντιπροσώπευε και τις 53 χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, με κέντημα απο λουλούδια για καθεμία. Έκρυβε επίσης ένα γλυκό μήνυμα για  τον πρίγκιπα Χάρι: Το «κάτι μπλε» της Μαρκλ ήταν ένα κομμάτι από το φόρεμα που φορούσε στο πρώτο ραντεβού του ζευγαριού ραμμένο στο πέπλο.

Μέγκαν Μαρκλ, 2018

Φόρεμα υποδοχής της Meghan

Μπορεί το νυφικό Givenchy της Meghan Markle να έκλεψε την παράσταση, αλλά μας εξέπληξε ακόμη περισσότερο το ντύσιμό της στη δεξίωση. Για να  χορέψουν όλη τη νύχτα με τους πιο στενούς φίλους και την οικογένειά τους (συμπεριλαμβανομένης της Serena Williams και του George Clooney), η Meghan φορούσε ένα εκλεπτυσμένο φόρεμα από τη Stella McCartney .

Πριγκίπισσα Ευγενία, 2018

Φόρεμα τελετής Eugenie

Η πριγκίπισσα Eugenie παντρεύτηκε τον Jack Brooksbank στις 12 Οκτωβρίου 2018, φορώντας ένα νυφικό φόρεμα από τη  βρετανική εταιρεία Peter Pilotto. Το βασιλικό φόρεμα διέθετε μια ελαφρώς ανοιχτή λαιμόκοψη, μακριά μανίκια και ένα εντυπωσιακό πέπλο. Εκτός απο όμορφο, το σύνολο είχε ένα ουσιαστικό, συγκινητικό σχέδιο. Το πίσω μέρος του φορέματος βυθίζονταν για να αναδείξει την ουλή της πριγκίπισσας από μια  εγχείρηση σκολίωσης στην παιδική της ηλικία. Η ζακάρ ύφανση περιείχε ένα γαϊδουράγκαθο για τη Σκωτία (λόγω της αγάπης του ζευγαριού για το Balmoral, ένα σκωτσέζικο κάστρο σε ένα βασιλικό κτήμα), ένα τριφύλλι (ένα νεύμα στην ιρλανδική κληρονομιά της Eugenie από την πλευρά της μητέρας της) και το τριαντάφυλλο και κισσό της Υόρκης (που αντιπροσωπεύει το σπίτι του ζευγαριού).

Πριγκίπισσα Ευγενία, 2018

Eugenie φόρεμα υποδοχής

Όπως πολλές βασιλικές νύφες πριν από αυτήν, η πριγκίπισσα Eugenie επέλεξε να αλλάξει φόρεμα για τη δεξίωση του γάμου της. Για αυτό το look, η βασιλική πριγκίπισσα στρατολόγησε τον στενό φίλο και σχεδιαστή Zac Pose  για να δημιουργήσει ένα φόρεμα εμπνευσμένο από την Grace Kelly.
Το φόρεμα είχε μια απροσδόκητη απόχρωση του ροζ. Η επιλεγμένη απόχρωση, που ήταν ένα νεύμα στο αγγλικό τριαντάφυλλο και έσπασε τη βασιλική παράδοση αποκλίνοντας από τις λευκές και ιβουάρ αποχρώσεις των νυφικών του παρελθόντος.

Lady Gabriella Windsor, 2019

Λαίδη Γαβριέλλα

Η κόρη του πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ, ξαδέρφης της βασίλισσας, Λαίδη Γκαμπριέλα Γουίνδσορ παντρεύτηκε τον Τόμας Κίνγκστον στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Γουίνδσορ τον Μάιο του 2019. Σχεδιασμένο από την Ιταλίδα σχεδιάστρια Λουίζα Μπεκάρια, το δαντελένιο φόρεμά της είχε όμορφη λαιμόκοψη και μακριά μανίκια.

Charlotte Casiraghi, 2019

Σαρλότ

Η Charlotte Casiraghi, εγγονή της πριγκίπισσας Grace του Μονακό, διοργάνωσε έναν βασιλικό γάμο στις αρχές Ιουνίου 2019. Ωστόσο, ακολούθησε μια υπέροχη γιορτή έναν μήνα αργότερα. Για τον δεύτερο γάμο της στην Προβηγκία, η Casiraghi φόρεσε ένα couture φόρεμα Giambattista Valli με διάφανη λαιμόκοψη, λεπτομέρειες από δαντέλα και στρώσεις από τούλι.

Marie Chevallier, 2019

Μαρί Σεβαλιέ

Το 2019 ήταν μια μεγάλη χρονιά για τα εγγόνια της πριγκίπισσας Grace, καθώς ένας άλλος απόγονός της, ο Louis Ducruet, παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του στο γυμνάσιο στο Μονακό. Η νύφη, Marie Chevallier, φόρεσε τρία διαφορετικά outfit καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του γάμου.
Για την πολιτική τελετή, η Chevallier φόρεσε ένα μεταξωτό νυφικό φόρεμα και αργότερα άλλαξε σε ένα κοντό δαντελένιο φόρεμα με μια φούστα για τη δεξίωση. Ωστόσο, το εκκλησιαστικό της look που έκλεψε τις καρδιές μας. Σχεδιασμένο από το Atelier Boisanger και την αδερφή του γαμπρού, Pauline Ducruet, το λευκό φόρεμα είχε Zagar και δαντέλα chantilly και συνδυάστηκε με ένα δραματικό πέπλο.

Countess Olympia von und zu Arco-Zinneberg, 2019

κόμισσα Ολυμπία

Ο πρίγκιπας Jean-Christophe Napoleon Bonaparte, απόγονος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, παντρεύτηκε την κόμισσα Olympia von und zu Arco-Zinneberg, δισέγγονη του τελευταίου αυτοκράτορα της Αυστρίας, Karl I, στο Παρίσι. Η νύφη φορούσε ένα λευκό φόρεμα Oscar de la Renta  με ασορτί καπέλο και πέπλο. Ολόκληρη η εμφάνιση κεντήθηκε από 10 μόδιστρες και χρειάστηκε πάνω από 1.440 ώρες για να δημιουργηθεί.

Πριγκίπισσα Βεατρίκη, 2020

Βεατρίκη

Μετά την ακύρωση του γάμου της τον Μάιο του 2020,  η πριγκίπισσα Βεατρίκη παντρεύτηκε τον Edoardo Mapelli Mozzi κρυφά  στις 17 Ιουλίου 2020. Το vintage νυφικό της σχεδιάστηκε από τον Norman Hartnell τη δεκαετία του 1960. Φυσικά, η Bea έκανε δικό της το φόρεμα της γιαγιάς της, προσθέτοντας ογκώδη μανίκια από οργάντζα και αλλάζοντας το στρίφωμα. Η απροσδόκητη νυφική ​​εμφάνιση ολοκληρώθηκε με τη διαμαντένια τιάρα με κρόσσια της Queen Mary – την ίδια τιάρα που φορούσε η Queen Elizabeth στο διάδρομο το 1947.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δισκοπότηρα γάμου: Τι να διαλέξεις αν γίνεσαι κουμπάρος

Her News

Pre Wedding tips για να λάμπεις την ημέρα του γάμου σου

Her News

Τα δικαιολογητικά της βάπτισης

Her News